Следване на 2 места - редовно и задочно - възможно ли е
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Следване на 2 места - редовно и задочно - възможно ли е
Здравейте, колеги. Няма да споменавам, че ми пуши главата след десетки разправии на десетки места днес, но искам да попитам дали е възможно да се карат 2 висши образования едновременно, като едното е редовно, другото задочно, разбира се.
В момента съм студент 2ри курс в СА Свищов и искам там да се прехвърля задочно обучение и в РУ да вляза редовно, тъй като по нея специалност, няма как да науча нещо в задочно обучение ?
Говорихме с познати преподаватели в РУ-то и казаха, че няма проблем.
При записването днес, упорито отказваха да има такава възможност.
Питането ми е следното - възможно ли е ?
Благодаря
В момента съм студент 2ри курс в СА Свищов и искам там да се прехвърля задочно обучение и в РУ да вляза редовно, тъй като по нея специалност, няма как да науча нещо в задочно обучение ?
Говорихме с познати преподаватели в РУ-то и казаха, че няма проблем.
При записването днес, упорито отказваха да има такава възможност.
Питането ми е следното - възможно ли е ?
Благодаря
Re: Следване на 2 места - редовно и задочно - възможно ли е
Приятелю, аз завърших две редовни едновременно- едното в Англия, другото в България
Така че няма невъзможни неща 

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Не виждам адекватна причина да не може
Това , с което може да се обосноват е че няма как да си едновремено и на двете места на лекции...ако си редовно

Това , с което може да се обосноват е че няма как да си едновремено и на двете места на лекции...ако си редовно

- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Може това имам познат който също се измести в РУ редовно и записа още ТТТ задочно изкара ги и 2те.Върви и се разправяй че днес е крайния срок за РУ до 17.00.

- ARR_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Купе с 2 врати
- Мечтае да кара: Купе с 4 врати
- Детайли за колата: Седем напред, две назад
Това което аз знам е че може, но трябва двете специалности да ги караш в един и същ университет. Моя приятелка искаше да запише редовно и задочно в два различни, но работата не стана. Мисля че един от проблемите е че трябва оригинала на дипломата за средно образование да се съхранява в университета в който учиш
.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
ARR_ написа:Това което аз знам е че може, но трябва двете специалности да ги караш в един и същ университет. Моя приятелка искаше да запише редовно и задочно в два различни, но работата не стана. Мисля че един от проблемите е че трябва оригинала на дипломата за средно образование да се съхранява в университета в който учиш.
Точно така е

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Абе аз подадох документите след 1 час разправии, но въпросът е после, ако се класирам ?
Чета разни теми, че държавна поръчка на 2 места не можело
За лекциите - именно за това едното ще е редовно, другото задочно - то иначе няма как да стане...
Просто от край време се ядосвам, че преди години не влязох Компютърни системи и технологии, а ме влече до известна степен и има хляб там... Бяха ме приели само задочно и не изчаках второ класиране...Вече всеки втори икономист
Не, че при КСТ-то не е същото, но поне трябват знания там... Нямаш ли ги, фЪйдЪ да работиш на прилична работа... Докато икономистите - кой взел, кой не взел... всички с връзки на по-горни нива... мерси... Та това помеждудругото де...
П.П. Не стига всичко, че и дипломата за средното цяла седмица не мога да я открия
И от там още милиони разправии... Ужас... 
П.П.2 Не, оригиналът от дипломата от година или две, вече има закон, с който забраняват дипломите да се задържат... Поне в Свищов ни ги върнаха... 'Ма както казах, съм я загубил
Чета разни теми, че държавна поръчка на 2 места не можело

За лекциите - именно за това едното ще е редовно, другото задочно - то иначе няма как да стане...
Просто от край време се ядосвам, че преди години не влязох Компютърни системи и технологии, а ме влече до известна степен и има хляб там... Бяха ме приели само задочно и не изчаках второ класиране...Вече всеки втори икономист

П.П. Не стига всичко, че и дипломата за средното цяла седмица не мога да я открия

П.П.2 Не, оригиналът от дипломата от година или две, вече има закон, с който забраняват дипломите да се задържат... Поне в Свищов ни ги върнаха... 'Ма както казах, съм я загубил

Последна промяна uCnaHeTcA на 05 Юли 2011, 15:13, променена общо 1 път
- jbankov
- ентусиаст
-
Няма как да си държавна поръчка 2 пъти
Аз като записах 2-ро вече си плащах като поп...за съжаление

Аз като записах 2-ро вече си плащах като поп...за съжаление

За плащането няма проблеми... Става въпрос за едновременно на двете места да се учи... 

- jbankov
- ентусиаст
-
Можеш ,колега да учиш на 2 различни места редовно и задочно едновремно 

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Испанец.. може.. малко се базикат ама може... 

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
uCnaHeTcA написа:Абе аз подадох документите след 1 час разправии, но въпросът е после, ако ме приемат ?
Чета разни теми, че държавна поръчка на 2 места не можело![]()
Просто от край време се ядосвам, че преди години не влязох Компютърни системи и технологии, а ме влече до известна степен и има хляб там... Бяха ме приели само задочно и не изчаках второ класиране...Вече всеки втори икономистНе, че при КСТ-то не е същото, но поне трябват знания там... Нямаш ли ги, фЪйдЪ да работиш на прилична работа... Докато икономистите - кой взел, кой не взел... всички с връзки на по-горни нива... мерси... Та това помеждудругото де...
П.П. Не стига всичко, че и дипломата за средното цяла седмица не мога да я открияИ от там още милиони разправии... Ужас...
За моженето можеш и 5 наведнъж да следваш. Въпросът е дали е удачно. В смисъл не върви да следваш СУ и КСТ едновременно. В бъдеще вярвай работодателят ти ще е много озадачен от странния микс. Да не говорим, че е възможно да те възприемат като колеблив, несигурен и т.н. точно заради миксираните специалности. Другия момент е, че трябва да поддържаш определен успех за да можеш да следваш 2 и повече специалности наведнъж, поне преди няколко години, като разпитвах точно за 2 специалности наведнъж в РУ ми казаха минимума е 4.50 за всяка специалност. Сега не знам как седи, може и да са променили някои правила.
Друго нещо - ако ще се мяташ на КСТ или каквато и да е друга специалност щото е "вървежна" и/или "има пари" по-добре недей. От около 70 човека започнали през 2004-та завършихме около 10-на през 2008-а, точно защото бъкаше от надъхани за големи кинти хора. Имай и впредвид, че специално КСТ-то не е само и единствено компютри. Има доста математики, бизнес ориентирани дисциплини и т.н., не е само програмиране и хардуер.
И нещо последно - имай впредвид, че който си го може се оправя и без диплома/и. Давам ти за пример един изрод, който беше от моята група. Семестриално завърши, но не си направи дипломната и не можа да се дипломира. Познай дали му пука, от трети курс се зариби по Java-та и в момента работи в една от най-големите фирми, разработващи софтуер в България, нищо, че реално си има само диплома за средно

Не, че ти се месим нещо, приеми го просто като friendly advise

Както казах, ме влече.
Математиката ми бе един от любимите предмети, като изключим разни геометрии и най-вече планиметрии
Така, че и там няма особен проблем...
Икономиката я уча...вече... 7 години...
Именно за това искам икономиката задочно, а КСТ редовно...
Ако не стане това - след 2те години, може във ВСУ криминалистика
Че това е третото, което ме влече, но семестрите е*ават майката на бюджета
Както и да е, темата е за друго

Математиката ми бе един от любимите предмети, като изключим разни геометрии и най-вече планиметрии

Икономиката я уча...вече... 7 години...
Именно за това искам икономиката задочно, а КСТ редовно...
Ако не стане това - след 2те години, може във ВСУ криминалистика

Както и да е, темата е за друго

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
И на мен математиката ми беше един от любимите предмети...докато не започнах в РУ
Аре стига толко спам, щом те влече и имаш кинти за семестрите записвай смело

Аре стига толко спам, щом те влече и имаш кинти за семестрите записвай смело

- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Дано в КСТто та приемат че и аз го писах 1во място и ще спираме баварките една до друга
ПП.За по голяма тъпотия не можах са сетяя.

ПП.За по голяма тъпотия не можах са сетяя.

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2