Евтин мобилен климатик
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
Евтин мобилен климатик
Здравейте,
Поради ред причини съм се спрял на мобилни климатици за охлаждане на едно помещение около 20квадрата. Дайте някакви мнения и съвети, стават ли за нещо, не става ли, какво трябва и какво не трябва да знаем
Необосновани мнения от сорта на "вземи си нормален" моля да си ги спестявате 
Поради ред причини съм се спрял на мобилни климатици за охлаждане на едно помещение около 20квадрата. Дайте някакви мнения и съвети, стават ли за нещо, не става ли, какво трябва и какво не трябва да знаем

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Евтин мобилен климатик
Вършат работа мобилните климатици, но вземи малко по-голям отколкото дават за съответния обем. Има и проблем с една гъвкава тръба, която трябва да изкараш навън през отвор/прозорец, за да излиза горещия въздух.
Never mistake motion for action...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
купи си вентилатор и с остатъка от парите ще пиеш един месец бира... 
сега сериозно: Има основно два вида мобилни климатици. Единия е от типа на духалките, другия тип е с контейнери, които се пълнят с вода и се замразяват във фризера. На първия ефекта ти е, че тока ще ти е равен на това да си пуснеш духалка зимата - хем не топли, хем харчи ток като невидяла. Втория тип си е ебало майката от хамалогия. Всеки ден да замразяваш вода и глупости. Ефекта, който ще постигнеш от тези мобилни климатици можеш да си го постигнеш с един два обикновени вентилатора за през лятото. Марките, които имат такива "чудни устройства" са БЕко, Елит и Мидеа. Мидеите са над 350-400 лв, другите две марки са около 220 лв.

сега сериозно: Има основно два вида мобилни климатици. Единия е от типа на духалките, другия тип е с контейнери, които се пълнят с вода и се замразяват във фризера. На първия ефекта ти е, че тока ще ти е равен на това да си пуснеш духалка зимата - хем не топли, хем харчи ток като невидяла. Втория тип си е ебало майката от хамалогия. Всеки ден да замразяваш вода и глупости. Ефекта, който ще постигнеш от тези мобилни климатици можеш да си го постигнеш с един два обикновени вентилатора за през лятото. Марките, които имат такива "чудни устройства" са БЕко, Елит и Мидеа. Мидеите са над 350-400 лв, другите две марки са около 220 лв.
Последна промяна Eмилио Димитров на 08 Юли 2011, 21:02, променена общо 3 пъти
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ти за коментара, но тук мнения нали знаеш че не се трупат ..... 

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
san4o написа:Благодаря ти за коментара, но тук мнения нали знаеш че не се трупат .....
рефрешни, за 5 години с 300 мнения едва ли ми е фикс идея да трупам мнения. мога да ти дам и сайт за поръчка но е реклама

и да ти говоря в модели, най-търсени са моделите Елите ASH 38 R - тоа с тубите : Отопление1000 /2000W, Въздушен поток: 430 м3/ час
Другия който е доста търсен, но стъпва малко солено вече на Беко BKZ-09C, който е с по добри параметри, но бягаме от идеята за евтин мобилен климатик.
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
Sancho, ти що искаш мобилен, а не обиковен, сподели ако не те притеснява разбирасе 

- san4o
- кандидат ентусиаст
-
Не ме притеснява разбира се, става дума за заведение и по-ред причини (това вече не ми се обяснява) не мога да сложа нормален и искам все пак някакво решение на проблема. Затова и коментара на колегата (извинявай ако съм те обидил) не беше на място 

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
казвам ти го от позицията на човек с преки наблюдения в търсенето на мобилни климатици. Че думата климатик в словосъчетанието мобилен климатик често се разбира погрешно и се мисли, като е климатик върши същата работа на обикновения такъв. Това нещо е кажи речи равно на вентилатор, но на много висока цена.
Мен тва с замръзяването на водата ми звучи налудничево като идея.... То по добре човека да ползва вентилатори и сух лед... той поне е -60 градуса....
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Не че нещо, ама по-добре се откажи от тия мобилните. Този който имаме в офиса вдига толко шум, че идея си нямаш. Не може да се ползва по време на срещи, а предстяваш ли си в комбинация с музика. То освен да духа яко само на тоя дето е най близо, за друго не става, ами тая тръба дето е 2м ф160. Сложиш ли я да духа отвън, щото от нея излиза всичкото топло, забрави за думата мобилен. А и място колко за една маса ще загубиш. С две думи - земи нормален!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
11 мнения
• Страница 1 от 1