Евтин мобилен климатик

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '92 Е36

Евтин мобилен климатик

Мнение от san4o » 08 Юли 2011, 16:41

Здравейте,
Поради ред причини съм се спрял на мобилни климатици за охлаждане на едно помещение около 20квадрата. Дайте някакви мнения и съвети, стават ли за нещо, не става ли, какво трябва и какво не трябва да знаем :mhihi: :yes: Необосновани мнения от сорта на "вземи си нормален" моля да си ги спестявате :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Евтин мобилен климатик

Мнение от Leon » 08 Юли 2011, 16:45

Вършат работа мобилните климатици, но вземи малко по-голям отколкото дават за съответния обем. Има и проблем с една гъвкава тръба, която трябва да изкараш навън през отвор/прозорец, за да излиза горещия въздух.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 08 Юли 2011, 18:34

Вършат работа :yes: Даже имам един такъв за продаване :mhihi: повече на л.с.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 08 Юли 2011, 20:42

купи си вентилатор и с остатъка от парите ще пиеш един месец бира... :winky:

сега сериозно: Има основно два вида мобилни климатици. Единия е от типа на духалките, другия тип е с контейнери, които се пълнят с вода и се замразяват във фризера. На първия ефекта ти е, че тока ще ти е равен на това да си пуснеш духалка зимата - хем не топли, хем харчи ток като невидяла. Втория тип си е ебало майката от хамалогия. Всеки ден да замразяваш вода и глупости. Ефекта, който ще постигнеш от тези мобилни климатици можеш да си го постигнеш с един два обикновени вентилатора за през лятото. Марките, които имат такива "чудни устройства" са БЕко, Елит и Мидеа. Мидеите са над 350-400 лв, другите две марки са около 220 лв.
Последна промяна Eмилио Димитров на 08 Юли 2011, 21:02, променена общо 3 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от san4o » 08 Юли 2011, 20:49

Благодаря ти за коментара, но тук мнения нали знаеш че не се трупат ..... :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 08 Юли 2011, 20:54

san4o написа:Благодаря ти за коментара, но тук мнения нали знаеш че не се трупат ..... :banghead:

рефрешни, за 5 години с 300 мнения едва ли ми е фикс идея да трупам мнения. мога да ти дам и сайт за поръчка но е реклама :winky:

и да ти говоря в модели, най-търсени са моделите Елите ASH 38 R - тоа с тубите : Отопление1000 /2000W, Въздушен поток: 430 м3/ час
Другия който е доста търсен, но стъпва малко солено вече на Беко BKZ-09C, който е с по добри параметри, но бягаме от идеята за евтин мобилен климатик.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Мнение от BMWdrivers » 08 Юли 2011, 21:35

Sancho, ти що искаш мобилен, а не обиковен, сподели ако не те притеснява разбирасе :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от san4o » 08 Юли 2011, 21:46

Не ме притеснява разбира се, става дума за заведение и по-ред причини (това вече не ми се обяснява) не мога да сложа нормален и искам все пак някакво решение на проблема. Затова и коментара на колегата (извинявай ако съм те обидил) не беше на място ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 08 Юли 2011, 22:01

казвам ти го от позицията на човек с преки наблюдения в търсенето на мобилни климатици. Че думата климатик в словосъчетанието мобилен климатик често се разбира погрешно и се мисли, като е климатик върши същата работа на обикновения такъв. Това нещо е кажи речи равно на вентилатор, но на много висока цена.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 12 Юли 2011, 17:29

Мен тва с замръзяването на водата ми звучи налудничево като идея.... То по добре човека да ползва вентилатори и сух лед... той поне е -60 градуса....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 12 Юли 2011, 17:42

Не че нещо, ама по-добре се откажи от тия мобилните. Този който имаме в офиса вдига толко шум, че идея си нямаш. Не може да се ползва по време на срещи, а предстяваш ли си в комбинация с музика. То освен да духа яко само на тоя дето е най близо, за друго не става, ами тая тръба дето е 2м ф160. Сложиш ли я да духа отвън, щото от нея излиза всичкото топло, забрави за думата мобилен. А и място колко за една маса ще загубиш. С две думи - земи нормален!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Назад към Извън Темата