Мерцедес G 290 или БMВ Х5 3.0 D ?
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: Мерцедес G 290 или БMВ Х5 3.0 D ?
quickshare написа:Незнам колко проходима и колко няма конкуренция....но ми стана доста смешно на живо с очите си когато видях Х6 да прави смешна една G class-a ......собственика искаше да си я оставя и да си тръгва пеша!!!
На какво я е направила смешна? Да напомня, че тук се сравняват предишното х5, което няма толкова електроники, със г-класа '98, която няма никакви електроники.
И хиенков, който пусна темата, забегна нанякъде.
I love the sound of V8 in the morning...
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
msi200 написа:quickshare написа:Незнам колко проходима и колко няма конкуренция....но ми стана доста смешно на живо с очите си когато видях Х6 да прави смешна една G class-a ......собственика искаше да си я оставя и да си тръгва пеша!!!
На какво я е направила смешна?
На проходимост....
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
това си заслужава да се види
винаги съм подозирал че х6 е правено за тежки условия
иначе х5 е кола която е много по универсална - гегата става само за ровене по горите

винаги съм подозирал че х6 е правено за тежки условия

иначе х5 е кола която е много по универсална - гегата става само за ровене по горите

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Прехвалените Г-класи съм ги гледал два пъти как се представят на офроуд състезания на камбаните. Е доста съм впечатлен колко всъщност са ЗЛЕ за имиджа който имат. Всъщност за мен това е един много надценен автомобил. Лада Нива минава без да се замисли даже от там където една Г-класа я мине я не без да ползва лебедка
Х5 е несравнимо по-добрия избор

Х5 е несравнимо по-добрия избор

с какво е г-класата добра?
1. визия? аз лично мисля, че е грозна. айде- от мене да мине- субективно е.
2. проходимост? гледал съм ги на рубикона - нищо особено.
3. устойчивост на избутване (ако е охранителна)? с тая къса тясна база и висок център на тежеста? глупости. свинкя на лед. против избутване - с8, с550 4матик, ексалейд/ тахо/ юкон- некви такива.
4. за надежност вече казах- страшни механични и електрически боклуци са. впрочем като всички мерцедеси. друга тема.
аз лично ако исках да притежавам возило с такива качества- щях да се друсам в хамър 1...
сега - 55 мотора е много силен.. .но на това купе е инструмент за (само)убийство. защото динамиката не е там където трябва да бъде за тоя мотор... като... всички мерцедеси с тоя мотор... и това е друга тема
3. устойчивост на избутване (ако е охранителна)? с тая къса тясна база и висок център на тежеста? глупости. свинкя на лед. против избутване - с8, с550 4матик, ексалейд/ тахо/ юкон- некви такива.
4. за надежност вече казах- страшни механични и електрически боклуци са. впрочем като всички мерцедеси. друга тема.
аз лично ако исках да притежавам возило с такива качества- щях да се друсам в хамър 1...
сега - 55 мотора е много силен.. .но на това купе е инструмент за (само)убийство. защото динамиката не е там където трябва да бъде за тоя мотор... като... всички мерцедеси с тоя мотор... и това е друга тема

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Изкарахте най-сериозното превозно средство на Мерцедес грозно, ненадеждно, чупливо, скъпо, кекаво на пътя и извън него.. да им се чудиш на Мерцедес защо са го произвеждали повече от три десетилетия и защо на същата платформа правят военни джипки..
за надежност вече казах- страшни механични и електрически боклуци са. впрочем като всички мерцедеси. друга тема.
..за който не знае, ето това е Мерцедес...
за надежност вече казах- страшни механични и електрически боклуци са. впрочем като всички мерцедеси. друга тема.
..за който не знае, ето това е Мерцедес...

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Имахме преди 2-години една служебна Г400 дизелов осмак,голям разход,слаб вървеж и проблем с автомата.. Х5 е по-добрия избор поне за мен!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
alx написа:с какво е г-класата добра?
Пич,нещата които написа ми звучат леко несериозно,още повече написани от теб(чел съм твои мнения още във времето когато авто-форумите бяха в зародиш).

И аз съм БМВ сектант,но за Г-клас не мога да си кривя душата.По поринцип съм много голям фен на лова,риболова и "чат-пат"офроуда.Имам две Лади Нива,едната от които е с доста "подобрения" и поназнайвам,някои неща по темата.Г-класата не че не "нищо особено"както пишеш ти,тя е нещо "много особено".С Г-класа по мой-избор мога да ти гарантирам,че ще ти трябва хеликоптер за да ме стигнеш по баирите.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Да принципно на черното бяло не може да се каже но пак казвам че Х5 май е по-удачния вариант!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
boksioraE39 написа:Да принципно на черното бяло не може да се каже но пак казвам че Х5 май е по-удачния вариант!
Перфектния вариянт:автора на темата си купува една яка Х5-ца да си джитка из града,до морето,по кафенцата и да вози мацките.А като иска из полето идва до нас и срещу някаква "скромна сума" се сдобива с перфектен за изпълнения и простотии джип-Лада Нива.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
boksioraE39 написа: но пак казвам че Х5 май е по-удачния вариант!
По-удачен за какво?
Да сравняваш Х5 с ML по става...
Ама с G-class....

Що ли имам чувството,че някой е решил да пали фитили и да гледа сеир......

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
boksioraE39 написа:Да принципно на черното бяло не може да се каже но пак казвам че Х5 май е по-удачния вариант!
..защо

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
защото е по-добър във всички дисциплини освен ходене по горите
автора да си каже за какво му е колата и да не сравняваме круши с ябълки
щото х5 и Г-то са мноого различни концепции както някой вече каза
иначе можем да си изпишем 200 страници празни приказки тва е ясно
автора да си каже за какво му е колата и да не сравняваме круши с ябълки
щото х5 и Г-то са мноого различни концепции както някой вече каза
иначе можем да си изпишем 200 страници празни приказки тва е ясно

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
alx написа:
С тези двете категорично не съм съгласен. Ако блъснеш некоя s-класа или а8-ца челно, то тя просто ще престане да се движи. Джипът на рама много повече издържа на такива удари. А Г-класата има двигатели, с които успява да поддържа темпото на лимузините. Друга любима кола за тази цел е Ленд Крузър v8 5.7 бензин.
Има и друго нещо - Г-класите от годините на 290тд изобщо не са внасяни в САЩ. Стъпила е на вашия пазар някъде около 2000г., точно когато започват и проблемните за модела.
И цитат от уикипедиа:
2006 In Siberia, a documentary filmmaker is the first foreigner to reach the world’s coldest region with a passenger vehicle in winter, driving a stock G 500 nearly 19,000 km without a single breakdown, in temperatures as frigid as –63˚F.
I love the sound of V8 in the morning...
75 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5