Проблем с зарядно за лаптоп
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- KepeHcku
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е36 M3
- Мечтае да кара: BMW 2002, BMW Z3 MCoupe
Проблем с зарядно за лаптоп
Здравейте колеги. Проблема ми е следния. Преди 2-3 дена бях в един магазин на познат, в нова сграда. Носих си лаптопа който до преди това си работеше и се зареждаше безотказно, без никакви проблеми и аномалии. Понеже лаптопа е на 5-6 години вече, батерията му не държи повече от 5-10 мин, но аз така или иначе го ползвам като настолен компютър. Включих зарядното в лаптопа, и пуснах компютъра. След около 10-15 мин компютъра изгасна. Често ми се случа когато не съм вкарал хубаво жака ... изхарчва си заряда от батерията и угасва ... извадих жака и го сложих отново, но не светна нито лампата за батерията нито кръгчето около самия жак за зарядното. Машината е HP. Помислих си че няма ток в контакта ... пробвах във втори, трети и тнт .. никакъв ефект. Замерих контактите с мултицет-а и имаше напрежение около 240-245 до 250 волта. Малко над горните граници на зарядното 100-240 V и си помислих, че е сработила някаква защита от пренапрежение. Уви след като се прибрах в нас и там не тръгна. Замерих края на кабела който влиза в зарядното (три жилен) всичко е перфектно ... на изхода на зарядното няма никой обаче. Ясно е че зарядното е изгоряло. Понеже имах зарядно за колата ... ми се наложи 2-3 пъти да го ползвам ... и нямаше никакви проблеми. Преди малко обаче компа стоя около 2-3 часа на зарядното в колата ... батерията заредена до край, всички лапички си светеха ок и всичко беше наред до момента в който отново не изгасна лаптопа. Тогава забелязах че свети единствено светодиода който е на самия куплунг който се включва в запалката. Диода на самото зарядно както и този на лаптопа не светеха. Замерих и това зарядно и то си е заминало. Въпроса ми е каква може да е причината да горят едно след друго зарядните. Не ми се иска утре да дам 100 лв за ново оригинално зарядно и то да изгори след 2-3 часа. Някакви идеи ?! Възможно ли е да е от батерията ... или от самата платка отговаряща за захранването вътре в лаптопа ?!
Благодаря ви предварително !!!
Благодаря ви предварително !!!
На три морета граници ще мием,
БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!

БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: Проблем с зарядно за лаптоп
Ами да се изкаже някой по компетентен но не мисля че лаптопа може да прави обратна връзка към зарядното.. няма такъв вариант.. 

Може да ти окъсява буксата на лаптопа - прах , влага или някаква друга гняс, все пак е на 5-6 години . Занеси го на сервиз, да го отварят, почистят и измерят къде прави мизерии. А и зарядните оригиналните вече са по 30-40лв, ще дам линк по-късно от една фирма, от която наистина са на много добри цени.
Не Мы такие, Жизнь такая
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Може да е съвпадение. Но дори да си купиш ново зарядно - то ще има гаранция и ако издумка, ще ти го сменят. И тогава ще си носиш лаптопа в сервиз да му прегледат захранващия блок.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Дошло им е времето на зарядните просто. Вземи си ново/и.
В лаптопа няма "захранващ блок". Батерията и зарядното играят ролята на източници на ток, като зарядното също и преобразува от 220 на 12 волта.
Възможно е някоя защита на зарядното(нормалното, не автомобилното) да е изгоряла, но трябва да го видят в сервиз, може да е лесно и изгодно оправянето.
В лаптопа няма "захранващ блок". Батерията и зарядното играят ролята на източници на ток, като зарядното също и преобразува от 220 на 12 волта.
Възможно е някоя защита на зарядното(нормалното, не автомобилното) да е изгоряла, но трябва да го видят в сервиз, може да е лесно и изгодно оправянето.

- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
xpl0d написа:Дошло им е времето на зарядните просто. Вземи си ново/и.
Зарядното на лаптопа дава 19V (различно за различните марки). "Захранващия блок" в самия лаптоп вече го прави на колкото за което си трябва - 3.3, 5, 12 и т.н. (обикновено е на самата дънна платка, а не като отделен заменим модул).
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Аз пък да питам - защо след като батерията ти е толкова стара, пак седи на лапитопЯ ?!
Щом му боцнеш зарядното, батерията е out (ако е заредена де, в твоят случай - все тая) !
Щом му боцнеш зарядното, батерията е out (ако е заредена де, в твоят случай - все тая) !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
ивчо написа:Аз пък да питам - защо след като батерията ти е толкова стара, пак седи на лапитопЯ ?!
например за да я ползва като UPS... аз вкъщи също държа една почти умряла батерия в лаптопа- вчера ме отърва от 2 токови удара за 15мин.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
ms написа:ивчо написа:Аз пък да питам - защо след като батерията ти е толкова стара, пак седи на лапитопЯ ?!
например за да я ползва като UPS... аз вкъщи също държа една почти умряла батерия в лаптопа- вчера ме отърва от 2 токови удара за 15мин.5-10мин. да ми осигурява батерията (тя горката повече и не може де
) е достатъчно да запиша всичко и да не псувам, че съм загубил нещо важно както ми се е случвало 2-3 пъти...

Never mistake motion for action...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
извинявам се за 
сега погледнах в Еверест-а как ми е батерията- моята е няк'ъв нов модел явно щото с времето сама си увеличава капацитета и сега е около 15 пъти по-мощна отколкото когато са я произвели

сега погледнах в Еверест-а как ми е батерията- моята е няк'ъв нов модел явно щото с времето сама си увеличава капацитета и сега е около 15 пъти по-мощна отколкото когато са я произвели

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
ms написа:извинявам се за
сега погледнах в Еверест-а как ми е батерията- моята е няк'ъв нов модел явно щото с времето сама си увеличава капацитета и сега е около 15 пъти по-мощна отколкото когато са я произвели![]()
![]()
![]()
Събери още няколко лаптопа и отваряй нова АЕЦ

- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Проблема ти е в дънната платка , там нещо окъсява най вероятно , но трябва да се отвори и да се погледне.
Имал съм аналогични случай с IBM, с времето се разбил единия пин и се откачил от дъното и окъсява .
Имал съм аналогични случай с IBM, с времето се разбил единия пин и се откачил от дъното и окъсява .
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ето ти какво се е случило,имам няколко лаптопа и почти на всички (освен на последният,ама защото е само на 2 месеца не му се е случвало),та значи,махаш/режеш кабела непосредствено след захранващият блок на зарядното,на около 10 сантиметра от блока и мериш на съпротивление (затворена верига) с края на буксата,ще се разбере че една от жичките е прекъсната,обикновенно това е (+) защото е по-тънка и обикновенно е в самата букса,където е отлята,ако си кадърен с поялник и макетно ношче ще си я разпломбираш и свържеш отново,ако ли не-ново зарядно,обаче не от техномартет/полис и тн ами от друго място,повече от 20 лева за зарядно не давай.
Поздрави и успех
Поздрави и успех
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше e36 седан M43B18
- Мечтае да кара: М5
колега кабела ти е прекъснат точно до буксата за зареждане. там ти е проблема. имаш два варианта: ако го ползваш за настолен разглабяш компа и запояваш жиците точно на буксата за зареждане на самия комп, а другия вариант е цепиш самата букса на зарядното и запояваш кабелчетата на самата букса. обикновенно се прекъсват от ферита(цилиндърчето на кабела) и женската букса на зарядното към компа. втроия вариант е временно решение защото след n-брои седмици пак ще стане така- просто самия кабел след множеството усуквания се "чупи" и прекъсва. ако се притесняваш че няма да се справиш сам с разглабянето и запояването хвани някои приятел които е на ти с поялниците и електрониката. на 99% там ти е проблема и варантите ти са това ако искаш да минеш без пари.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
и един съвет от народната медицина за всички такива кабели
... увивате 5-10см от началото на кабелчето с черно тиксо, към зарядното по-дебелко... няма кълчене вече, ерго няма прекъсване... а ако има, то е в зоната след увитото, и лесно се превързва, без да разглобявате нищо... успех 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2