Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от stanislav_stanev » 27 Юли 2011, 18:25

Alexch написа:Познавам само един Станислав Станев от Стара Загора! :mhihi: Ако си ти - пиши да ходим да видим някои свястни коли, че тия кошници дето си ги набелязал... :winky:

Колега не съм от Стара Загора, но ако знаеш къде има някое свястно комби от този тип който съм постнал, ще съм ти много благодарен да споделиш.

Drum написа:На първият линк излиза списък от обяви (освен ако не е първата в списъка - Bmw 530 M-PAKET X-DRIVE за 55 бона :angel: ), ако е тя няма кво да се чудиш направо скубИ.
Вторият линк: според мен, човек който иска да си продаде колата и пуска снимки на купето мръсно като кочина, като цяло има немарливо отношение към автомобила си :idea:
Третият линк: от тези снимки почти нищо не си личи, малки снимки предимно отвън, правени отдалеч; снимки на купето почти липсват

Колата от първия линк е продадена и обявата е изтрита, затова не излиза.
То е ясно че ще се ходи да се гледа, защото от снимките не се вижда много, пък и на живо си е друго :)

Благодаря на отзовалите се!

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 27 Юли 2011, 19:29

Drum написа:Вторият линк: според мен, човек който иска да си продаде колата и пуска снимки на купето мръсно като кочина, като цяло има немарливо отношение към автомобила си :idea:

Определено на снимките си личи, че интериора е в кофти състояние пък представям си на живо какво ще е ..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i N42

Мнение от Mariga » 28 Юли 2011, 13:47

Момчета адски съм раздвоен, моля за помощ! От доста време чета вече в форума и мога да кажа че съм вече "по в час" с тройките. Предстои ми да си взимам такава, като съм намерил и хората които ще ми я докарат(ще я взема ако е наред разбира се), но работата е там че се двоумя много между 320д 150к.с. и 318и 143 к.с. и двете седан. От към екстри знам точно какво искам, но спрямо двигателя.... Ако взема бензиновата ще и сложа газов инжекцион, просто иначе ще ми излиза много дебело. Колата няма да се кара малко (+20к на година). Дизела ми харесва, но ме плашат по-скъпите ремонти и обслужване като цяло. 70% от километрите ще са извън града, като държа да подчертая че съм спокоен шофьор, т.е. няма да я ръчкам(поне така си мисля :d ). Има ли някои от Пловдив при които мога да закарам колата(август-септември ще е ) да я погледне просто, или за диагностика(ако прави), за да си спестя ходенето в М-кар. Ще ми е нужен съвет от човек карал БМВ, защото "разбирачи" много, ама....

p.p. Само, моля не ме прехвърляйте да прочета темата, защото съм изчел всичките 120 страници и отговор все още нямам за себе си. Едва ли и някои от вас може да ми даде категоричен, но мнението ви ще ми е от голяма полза, благодаря :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Pycua » 28 Юли 2011, 17:31

Ето тази я има от няколко седмици в мобилето, но не видях да сте я коментирали.
http://www.mobile.bg/11309861284799382
Като се чух с продавача каза, че доста хора са я гледали, ама още никой не е извадил парите :).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 29 Юли 2011, 0:30

Колеги, искам да попитам каква е разликата в поддръжката между 320д 150коня и 330д 204 коня? Разходът на гориво не ме интересува, говорим само и единствено за цената на частите, обслужването, проблемите по двигателя и т.н? Нека съпоставим тези 2 двигателя, защото според мен 320д 150к.с е малко слабичък, за разлика от 330д 204к.с, който е перфектен. Затова аз лично клоня към втория, но искам да знам драстична ли е разликата в обслужването и цената на частите?
И двата двигателя са 2002-2004г.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 29 Юли 2011, 9:00

Сбъркал си мястото и темата, нека се въздържаме от спам!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар
Кара: E46 330d Touring
Мечтае да кара: i8

Мнение от wishbone » 29 Юли 2011, 9:37

surfboard написа:Колеги, искам да попитам каква е разликата в поддръжката между 320д 150коня и 330д 204 коня? Разходът на гориво не ме интересува, говорим само и единствено за цената на частите, обслужването, проблемите по двигателя и т.н? Нека съпоставим тези 2 двигателя, защото според мен 320д 150к.с е малко слабичък, за разлика от 330д 204к.с, който е перфектен. Затова аз лично клоня към втория, но искам да знам драстична ли е разликата в обслужването и цената на частите?

Извинявам се първо за :OT: -а, но да отговоря на колегата:

1. Не знам колко харчи 320, но 330 204к.с. от София до Русе с 5 човека, куче и багаж (на магистралата - 140км/ч, през останалото време 90-110км/ч.) - 6.2л/100км. (еднакво на колонка и Б.К.). Градското със повечко светофари - около и над 10л/100км.
2. Обслужване - 6.5л масло събира - не е кой знае какво като разход. Въздушен и маслен филтър - също. Предни дискове и накладки ~ 350лв. Джанти - само 17 или нагоре цола (заради апаратите)
3. Части - доволно скъпи (съединител и маховик - ~1500лв. всмукателен колектор ~1000лв. +2бр. дюзи спрямо 4 цилиндровия и.т.н, които даже и не искам да знам колко струват)

Но щом караш БМВ вероятно си привикнал на перманентен финансов мазохизъм. Все пак си заслужава, нали? :driving: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 29 Юли 2011, 11:36

Nukem написа:Сбъркал си мястото и темата, нека се въздържаме от спам!

Колкото и да се опитвам да намеря по-подходящо място за темата ми, не успявам. Моля да ми бъде посочен правилният раздел, в който да я поместя. Със сигурност има такъв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 29 Юли 2011, 11:45

Джанти - само 17 или нагоре цола (заради апаратите)

Тва как ги мислите тези глупости :banghead: !Аиде някой мод да разчисти последните ни мнения!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 29 Юли 2011, 11:55

surfboard написа:
Колеги, искам да попитам каква е разликата в поддръжката между 320д 150коня и 330д 204 коня? Разходът на гориво не ме интересува, говорим само и единствено за цената на частите, обслужването, проблемите по двигателя и т.н? Нека съпоставим тези 2 двигателя, защото според мен 320д 150к.с е малко слабичък, за разлика от 330д 204к.с, който е перфектен. Затова аз лично клоня към втория, но искам да знам драстична ли е разликата в обслужването и цената на частите?

Извинявам се първо за :OT: -а, но да отговоря на колегата:

1. Не знам колко харчи 320, но 330 204к.с. от София до Русе с 5 човека, куче и багаж (на магистралата - 140км/ч, през останалото време 90-110км/ч.) - 6.2л/100км. (еднакво на колонка и Б.К.). Градското със повечко светофари - около и над 10л/100км.
2. Обслужване - 6.5л масло събира - не е кой знае какво като разход. Въздушен и маслен филтър - също. Предни дискове и накладки ~ 350лв. Джанти - само 17 или нагоре цола (заради апаратите)
3. Части - доволно скъпи (съединител и маховик - ~1500лв. всмукателен колектор ~1000лв. +2бр. дюзи спрямо 4 цилиндровия и.т.н, които даже и не искам да знам колко струват)

Но щом караш БМВ вероятно си привикнал на перманентен финансов мазохизъм. Все пак си заслужава, нали? :driving: .

Колега, колата автомат или ръчка е ?

Sent from my Desire HD using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 29 Юли 2011, 12:13

Nukem написа:

Тва как ги мислите тези глупости :banghead: !Аиде някой мод да разчисти последните ни мнения!

Кое не разбра? :mhihi: 325мм предни дискове

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 29 Юли 2011, 12:37

Ми вечра карах на съседа 330-та, вече от 2 години е с 16-ки, даже сега я гледам през терасата, как ще ме убедиш че не стават 16-те???

Потребител
Аватар
Кара: E46 330d Touring
Мечтае да кара: i8

Мнение от wishbone » 29 Юли 2011, 12:46

Nukem написа:Ми вечра карах на съседа 330-та, вече от 2 години е с 16-ки, даже сега я гледам през терасата, как ще ме убедиш че не стават 16-те???

Колега, коментираме възможностите според инженерите на BMW. Не казвам, че никой никъде не е успял да сложи 16-ки. Казвам, че според BMW това не се препоръчва. Поне така пише на моята врата. А пък от горчив опит знам, че колкото и да си иноватор - по добре си гледай какво пише в книжката. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 29 Юли 2011, 12:55

Nukem написа:

Минимум 17 трябва да са джантите иначе спирачните апарати опират! Тоя твоя съсед не го знам какво кара :dunno:

Nukem написа:Сбъркал си мястото и темата, нека се въздържаме от спам!

Аз пък си мисля, че точно това е мястото където се дискутират такива въпроси.

Nukem като гледам в инфото ти каква кола караш май ти си сбъркал раздела :idea:

surfboard написа:Колеги, искам да попитам каква е разликата в поддръжката между 320д 150коня и 330д 204 коня? Разходът на гориво не ме интересува, говорим само и единствено за цената на частите, обслужването, проблемите по двигателя и т.н? Нека съпоставим тези 2 двигателя, защото според мен 320д 150к.с е малко слабичък, за разлика от 330д 204к.с, който е перфектен. Затова аз лично клоня към втория, но искам да знам драстична ли е разликата в обслужването и цената на частите?

Колегата доста добре е обяснил:
2 бр повече дюзи на двигателя, филтрите са горе долу на същата цена като на 320Д, 1 литър повече масло побира, но като цяло си е здрав двигател. Виж, данъка ще е осезаемо по-скъп ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520xd lci 2016

Мнение от Stan85 » 29 Юли 2011, 13:01

Колеги, днес ходих на оглед на тази кола: http://proauto.bg/carreview.php?carId=1391
До колкото разбирам от коли (не претендирам да е много) има нужда от дискове и накладки, запали от раз.
Пушеше бяло от ауспуха, което след като поработи 20тина минути и след като я покарах напред назад няколко пъти (уличка от 200 метра) май изчезна (предполагам че има някакви отлагания като не се кара и мърсотии).
Има козметични забележки, май няма тотални удари. По-важните неща са, че двигателя се тресеше на празен ход доста, направо колата си се тресеше. Другото е, че като завъртиш волана наляво-надясно се чува свистене от хидравликата.
Дали може някой наясно да дойде с мен на втори оглед и ако има и софтуер, да видим какво е записано като грешки?

ПредишнаСледваща

Назад към E46