Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- stanislav_stanev
- Потребител
-
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Alexch написа:Познавам само един Станислав Станев от Стара Загора!Ако си ти - пиши да ходим да видим някои свястни коли, че тия кошници дето си ги набелязал...
Колега не съм от Стара Загора, но ако знаеш къде има някое свястно комби от този тип който съм постнал, ще съм ти много благодарен да споделиш.
Drum написа:На първият линк излиза списък от обяви (освен ако не е първата в списъка - Bmw 530 M-PAKET X-DRIVE за 55 бона), ако е тя няма кво да се чудиш направо скубИ.
Вторият линк: според мен, човек който иска да си продаде колата и пуска снимки на купето мръсно като кочина, като цяло има немарливо отношение към автомобила си![]()
Третият линк: от тези снимки почти нищо не си личи, малки снимки предимно отвън, правени отдалеч; снимки на купето почти липсват
Колата от първия линк е продадена и обявата е изтрита, затова не излиза.
То е ясно че ще се ходи да се гледа, защото от снимките не се вижда много, пък и на живо си е друго

Благодаря на отзовалите се!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Drum написа:Вторият линк: според мен, човек който иска да си продаде колата и пуска снимки на купето мръсно като кочина, като цяло има немарливо отношение към автомобила си![]()
Определено на снимките си личи, че интериора е в кофти състояние пък представям си на живо какво ще е ..
- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318i N42
Момчета адски съм раздвоен, моля за помощ! От доста време чета вече в форума и мога да кажа че съм вече "по в час" с тройките. Предстои ми да си взимам такава, като съм намерил и хората които ще ми я докарат(ще я взема ако е наред разбира се), но работата е там че се двоумя много между 320д 150к.с. и 318и 143 к.с. и двете седан. От към екстри знам точно какво искам, но спрямо двигателя.... Ако взема бензиновата ще и сложа газов инжекцион, просто иначе ще ми излиза много дебело. Колата няма да се кара малко (+20к на година). Дизела ми харесва, но ме плашат по-скъпите ремонти и обслужване като цяло. 70% от километрите ще са извън града, като държа да подчертая че съм спокоен шофьор, т.е. няма да я ръчкам(поне така си мисля :d ). Има ли някои от Пловдив при които мога да закарам колата(август-септември ще е ) да я погледне просто, или за диагностика(ако прави), за да си спестя ходенето в М-кар. Ще ми е нужен съвет от човек карал БМВ, защото "разбирачи" много, ама....
p.p. Само, моля не ме прехвърляйте да прочета темата, защото съм изчел всичките 120 страници и отговор все още нямам за себе си. Едва ли и някои от вас може да ми даде категоричен, но мнението ви ще ми е от голяма полза, благодаря
p.p. Само, моля не ме прехвърляйте да прочета темата, защото съм изчел всичките 120 страници и отговор все още нямам за себе си. Едва ли и някои от вас може да ми даде категоричен, но мнението ви ще ми е от голяма полза, благодаря

Ето тази я има от няколко седмици в мобилето, но не видях да сте я коментирали.
http://www.mobile.bg/11309861284799382
Като се чух с продавача каза, че доста хора са я гледали, ама още никой не е извадил парите
.
http://www.mobile.bg/11309861284799382
Като се чух с продавача каза, че доста хора са я гледали, ама още никой не е извадил парите

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Колеги, искам да попитам каква е разликата в поддръжката между 320д 150коня и 330д 204 коня? Разходът на гориво не ме интересува, говорим само и единствено за цената на частите, обслужването, проблемите по двигателя и т.н? Нека съпоставим тези 2 двигателя, защото според мен 320д 150к.с е малко слабичък, за разлика от 330д 204к.с, който е перфектен. Затова аз лично клоня към втория, но искам да знам драстична ли е разликата в обслужването и цената на частите?
И двата двигателя са 2002-2004г.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Сбъркал си мястото и темата, нека се въздържаме от спам!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
surfboard написа:Колеги, искам да попитам каква е разликата в поддръжката между 320д 150коня и 330д 204 коня? Разходът на гориво не ме интересува, говорим само и единствено за цената на частите, обслужването, проблемите по двигателя и т.н? Нека съпоставим тези 2 двигателя, защото според мен 320д 150к.с е малко слабичък, за разлика от 330д 204к.с, който е перфектен. Затова аз лично клоня към втория, но искам да знам драстична ли е разликата в обслужването и цената на частите?
Извинявам се първо за

1. Не знам колко харчи 320, но 330 204к.с. от София до Русе с 5 човека, куче и багаж (на магистралата - 140км/ч, през останалото време 90-110км/ч.) - 6.2л/100км. (еднакво на колонка и Б.К.). Градското със повечко светофари - около и над 10л/100км.
2. Обслужване - 6.5л масло събира - не е кой знае какво като разход. Въздушен и маслен филтър - също. Предни дискове и накладки ~ 350лв. Джанти - само 17 или нагоре цола (заради апаратите)
3. Части - доволно скъпи (съединител и маховик - ~1500лв. всмукателен колектор ~1000лв. +2бр. дюзи спрямо 4 цилиндровия и.т.н, които даже и не искам да знам колко струват)
Но щом караш БМВ вероятно си привикнал на перманентен финансов мазохизъм. Все пак си заслужава, нали?

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Nukem написа:Сбъркал си мястото и темата, нека се въздържаме от спам!
Колкото и да се опитвам да намеря по-подходящо място за темата ми, не успявам. Моля да ми бъде посочен правилният раздел, в който да я поместя. Със сигурност има такъв.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Джанти - само 17 или нагоре цола (заради апаратите)
Тва как ги мислите тези глупости

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
surfboard написа:
Колеги, искам да попитам каква е разликата в поддръжката между 320д 150коня и 330д 204 коня? Разходът на гориво не ме интересува, говорим само и единствено за цената на частите, обслужването, проблемите по двигателя и т.н? Нека съпоставим тези 2 двигателя, защото според мен 320д 150к.с е малко слабичък, за разлика от 330д 204к.с, който е перфектен. Затова аз лично клоня към втория, но искам да знам драстична ли е разликата в обслужването и цената на частите?
Извинявам се първо за-а, но да отговоря на колегата:
1. Не знам колко харчи 320, но 330 204к.с. от София до Русе с 5 човека, куче и багаж (на магистралата - 140км/ч, през останалото време 90-110км/ч.) - 6.2л/100км. (еднакво на колонка и Б.К.). Градското със повечко светофари - около и над 10л/100км.
2. Обслужване - 6.5л масло събира - не е кой знае какво като разход. Въздушен и маслен филтър - също. Предни дискове и накладки ~ 350лв. Джанти - само 17 или нагоре цола (заради апаратите)
3. Части - доволно скъпи (съединител и маховик - ~1500лв. всмукателен колектор ~1000лв. +2бр. дюзи спрямо 4 цилиндровия и.т.н, които даже и не искам да знам колко струват)
Но щом караш БМВ вероятно си привикнал на перманентен финансов мазохизъм. Все пак си заслужава, нали?.
Колега, колата автомат или ръчка е ?
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Nukem написа:Джанти - само 17 или нагоре цола (заради апаратите)
Тва как ги мислите тези глупости!Аиде някой мод да разчисти последните ни мнения!
Кое не разбра?

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ми вечра карах на съседа 330-та, вече от 2 години е с 16-ки, даже сега я гледам през терасата, как ще ме убедиш че не стават 16-те???
- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
Nukem написа:Ми вечра карах на съседа 330-та, вече от 2 години е с 16-ки, даже сега я гледам през терасата, как ще ме убедиш че не стават 16-те???
Колега, коментираме възможностите според инженерите на BMW. Не казвам, че никой никъде не е успял да сложи 16-ки. Казвам, че според BMW това не се препоръчва. Поне така пише на моята врата. А пък от горчив опит знам, че колкото и да си иноватор - по добре си гледай какво пише в книжката.

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Nukem написа:Джанти - само 17 или нагоре цола (заради апаратите)
Тва как ги мислите тези глупости!Аиде някой мод да разчисти последните ни мнения!
Минимум 17 трябва да са джантите иначе спирачните апарати опират! Тоя твоя съсед не го знам какво кара

Nukem написа:Сбъркал си мястото и темата, нека се въздържаме от спам!
Аз пък си мисля, че точно това е мястото където се дискутират такива въпроси.
Nukem като гледам в инфото ти каква кола караш май ти си сбъркал раздела

surfboard написа:Колеги, искам да попитам каква е разликата в поддръжката между 320д 150коня и 330д 204 коня? Разходът на гориво не ме интересува, говорим само и единствено за цената на частите, обслужването, проблемите по двигателя и т.н? Нека съпоставим тези 2 двигателя, защото според мен 320д 150к.с е малко слабичък, за разлика от 330д 204к.с, който е перфектен. Затова аз лично клоня към втория, но искам да знам драстична ли е разликата в обслужването и цената на частите?
Колегата доста добре е обяснил:
2 бр повече дюзи на двигателя, филтрите са горе долу на същата цена като на 320Д, 1 литър повече масло побира, но като цяло си е здрав двигател. Виж, данъка ще е осезаемо по-скъп

- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520xd lci 2016
Колеги, днес ходих на оглед на тази кола: http://proauto.bg/carreview.php?carId=1391
До колкото разбирам от коли (не претендирам да е много) има нужда от дискове и накладки, запали от раз.
Пушеше бяло от ауспуха, което след като поработи 20тина минути и след като я покарах напред назад няколко пъти (уличка от 200 метра) май изчезна (предполагам че има някакви отлагания като не се кара и мърсотии).
Има козметични забележки, май няма тотални удари. По-важните неща са, че двигателя се тресеше на празен ход доста, направо колата си се тресеше. Другото е, че като завъртиш волана наляво-надясно се чува свистене от хидравликата.
Дали може някой наясно да дойде с мен на втори оглед и ако има и софтуер, да видим какво е записано като грешки?
До колкото разбирам от коли (не претендирам да е много) има нужда от дискове и накладки, запали от раз.
Пушеше бяло от ауспуха, което след като поработи 20тина минути и след като я покарах напред назад няколко пъти (уличка от 200 метра) май изчезна (предполагам че има някакви отлагания като не се кара и мърсотии).
Има козметични забележки, май няма тотални удари. По-важните неща са, че двигателя се тресеше на празен ход доста, направо колата си се тресеше. Другото е, че като завъртиш волана наляво-надясно се чува свистене от хидравликата.
Дали може някой наясно да дойде с мен на втори оглед и ако има и софтуер, да видим какво е записано като грешки?