CDV клапан на съединителя
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: CDV клапан на съединителя
чакайте сега да не стане някаква обърквация
значи това действа на отпускане на съединителя... ако ви е твърд съединителя, може въпросния клапан да е проблема от блокиране или запушване, което означава при махането или замяната му съединителя "омеква" ...
ако въпросния клапан е ок няма как да усетите разлика в твърдостта на педала при натискане със и без него

значи това действа на отпускане на съединителя... ако ви е твърд съединителя, може въпросния клапан да е проблема от блокиране или запушване, което означава при махането или замяната му съединителя "омеква" ...
ако въпросния клапан е ок няма как да усетите разлика в твърдостта на педала при натискане със и без него

адаш,според мене,може да се усети разлика във твърдостта на педала,тъй като когато липсва клапана,спирачната течност много по лесно навлиза в изпълнителния елемент-помпата на съединителя! Докато стесненителния отвор в клапана,може да затруднява наистина малко системата
Как ме карате да си експериментирам с количката значи

Как ме карате да си експериментирам с количката значи

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колеги, споделете какви са резултатите след премахването на клапана? Има ли някакви "странични ефекти" за други части по системата?

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Не съм забелязал до момента такива. 2 години и около 40 000 км. Съединителя превключва рязко и често като се качи някой да кара колата има склонност да я лашка при смяна на предавки. Иначе без CDV усещането е по-директно за съединителя и според стила на шофирането ще превключваш без много триене.
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
От 2 дни съм и аз със премахнат клапан - в първия момент имаше малко придърпвания при смяна на предавките, предполагам от "по разглезения" начин на отпускане на съединителя, на който бях свикнал. Иначе отзивите ми са повече от добри - определено колата се усеща по пъргава, най вече на старт. Предполагам, че една смяна и на съединителя няма да се отрази зле, ама друг път 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
то това идва малко по нататък 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
от няколко дни карам без CDV простотията, характерна за ръчните кутии на BMW. яд ме е, че чак сега го направих, въпреки че отнема 10мин. няма го вече това флегматично зацепване на съединителя при отпускане на педала - ти си го пуснал, но след 1 сек зацепва
адски дразнещо е особено за хора като мен, които възприемат колата си за нещо повече от придвижване между т.А и т.Б. Да сигурно има плюсове ако дадеш колата на някой балък или неопитен шофьор, който не знае как да борави с педала на съединителя иначе всичко останaло е минуси.
не случайно хората по света си купуват чисто нови BMW-та и директно го изхвлърлят. там обаче заради гаранцията използват аналогична част на външен вид, но без рестрикция за течноста. иначе в моя случай си е чисто олекотяване - махаш клапанчето и завиваш мъркуча директно в металните тръбички към помпата.
горещо препоръчвам този "ъпгрейд". съединителя наистина се чувства доста "по-жив" и интуитивен. който не може плавно да отпуска педала на съединителя, нека остави клапана да го върши вместо него
иначе наистина няма нито тласъци, нито каквито и да е било сътресения по кардана и назад.

не случайно хората по света си купуват чисто нови BMW-та и директно го изхвлърлят. там обаче заради гаранцията използват аналогична част на външен вид, но без рестрикция за течноста. иначе в моя случай си е чисто олекотяване - махаш клапанчето и завиваш мъркуча директно в металните тръбички към помпата.
горещо препоръчвам този "ъпгрейд". съединителя наистина се чувства доста "по-жив" и интуитивен. който не може плавно да отпуска педала на съединителя, нека остави клапана да го върши вместо него

"Чемодан, вокзал, Москва"
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Колеги, има ли на 520и е39 96г. и вижда ли се на канал , а да не се вдига на подемник, и как директно се маха клапана ако го има и резбата на маркуча се завива в помпата?
another90sm написа:Колеги, има ли на 520и е39 96г. и вижда ли се на канал , а да не се вдига на подемник, и как директно се маха клапана ако го има и резбата на маркуча се завива в помпата?
Колега,ако си прочел внимателно цялата тема отначалото и все още не си разбрал,моя съвет е да не се занимаваш където не ти е ясно

Иначе,да имаш такъв клапан,трябва ти канал,завиваш го директно в помпа,и ако си по сръчен може дори да не обезвъздушаваш

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Четох цялата тема и в крайна сметка не разбрах има ли или няма смисъл да се маха този клапан и ако се премахне вреди ли на други части , а що се отнася до карането не карам от вчера , че да незнам къде ми е полусъединителя.
another90sm написа:полусъединителя.
Коя част наричаш така

По темата.....да вреди на съединителя,вреди на маховика и т.н Предназначението на този клапан е да се предоврати ударното включване,не случайно е измислено от инжинерите,имайки предивд колко тежи колата и какво усилие за трансмисията се получава без клапана!
А това,че без клапана превключването е по-бързо и по-директно спор няма.........
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3