Високо кръвно..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Високо кръвно..

Мнение от BMWMHartge » 23 Сеп 2011, 17:47

От 2 дена имам високо кръвно 138/85 145/90. Досега съм нямал кръвно. Брат ми е фармцефт, даде ми хапчета нормализира се за 1 ден, сега пак е 135/85 и усещам леко всеки един удър на сърцето си.. Цяла седмица пих зелен чай, по 5-6 чая на ден, но казах, че не е от него. От 2 месеца отказах цигарите... Ходя на фитнес, но нещо става тия 2 дни.
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар

Re: Високо кръвно..

Мнение от krystal » 23 Сеп 2011, 17:54

Извинявай нямаш ли си личен лекар?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 23 Сеп 2011, 18:00

krystal написа:Извинявай нямаш ли си личен лекар?

По-добре се самоубии, отколкото да дадеш някой друг по-некомпетентен да го направи.

Да не си се развълнувал нещо ? Пии 10 капки валериан в 200 грама вода и кажи кво е положението ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 23 Сеп 2011, 18:10

абе и аз имам от доста време , и на личен и на частен лекар ходих файда няма , изписаха ми някви хапчета подобрение нямаше :banghead:

и си живуркам с високо кръвно

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 23 Сеп 2011, 18:20

BMWMHartge написа: От 2 месеца отказах цигарите...

Свиквай........ отказването на цигарите водят след себе си и някои неприятни моменти от време на време :idea:
След известно време всичко ще си дойде на място :idea:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 23 Сеп 2011, 18:27

За причини не мога да кажа нищо, мога само да ти препоръчам Седатиф ПС - хомеопатично е и помага при подобни проблеми.
virtue and tranquillity

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 23 Сеп 2011, 19:35

Изключваш солта от менюто си :!: Спираш кафето :!: Увеличаваш приема на вода :!: Намаляш мазните храни :!:
След седмица кръвното ти ще се нормализира ;)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Сеп 2011, 19:53

Вместо маса хора във форума да ти дават идеи ТЕ как са се справили с високото кръвно, разпитай насам-натам и като ти препоръчат, отиди на кардиолог... това не е нещо, за което да ти помагат във форума...

Има значение дали ти шава артериалният кръг или сърдечният... ходи на читав лекар, да ти направят едно ЕКГ и т.н. (ако се налагат други изследвания) и тогава ще се види какво и що... можеш да дигаш кръвно поради милион причини... не се еб@вай на дребно.

Брат ти, макар и фармацефт, не може да е наясно кое лекарство е точно за теб, щото не са едно-две-три... първо трябва да се види какво поражда кръвното и после да се лекува... а не 5-за-4...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 23 Сеп 2011, 19:58

Колегата го написа, ходи на лекар да те види.
на колко си години ??
Не е страшно това по принцип ако се хвана рано, иначе води до увреждане на органи
Може да ти е наследствено, много хора го имат това, просто пиеш хапчета от малък :(
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 23 Сеп 2011, 20:45

barabqga написа:

и си живуркам с високо кръвно

Oт това по голяма грешка няма колега ,казвам ти го от опит ,не случайно на високото кръвно му казват тихия убиец.Уврежда всички органи и опасноста от инсулт/инфаркт е много голяма.
От 10 години пия хапчета за понижаване защото след купища изследвания не се откри конкретна причина ,най вероятно е генетична обремененост(всички в рода са с високо кръвно)
Препоръчвам на всеки с тоя проблем да отиде при читав кардиолог и да си направи необходимите изследвания.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 23 Сеп 2011, 21:29

ти на това високо кръвно ли му викаш :lol: високо е над 150 на 90 или 160 на 100.140 на 80 ,85 си е напълно нормално.а лекарството за високо кръвно се казва РИКИзол а за ниско ВИНОмицин :winky:
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Сеп 2011, 21:38

правилната стъпка е кардиолог, който да ти изпише хапчета
Няма значение какво и колко време (дори до края на живота си) ще пиеш - важното е да не подържаш високо кръвно
Трябва да ти изпишат най-подходящите лекарства точно за теб, защото при различните хора лекарствата за кръвно са различни! Трябва ти лекар, а не просто да си купиш аналгин от аптеката
И това за солта и мазнините е вярно
Това е от опит с мои роднини. Иначе аз пия две кафета сутринта, после отивам да ми мерят кръвното и е 120/80 ... за сега :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Сеп 2011, 21:39

Mollov написа:Вместо маса хора във форума да ти дават идеи ТЕ как са се справили с високото кръвно, разпитай насам-натам и като ти препоръчат, отиди на кардиолог... това не е нещо, за което да ти помагат във форума...

Има значение дали ти шава артериалният кръг или сърдечният... ходи на читав лекар, да ти направят едно ЕКГ и т.н. (ако се налагат други изследвания) и тогава ще се види какво и що... можеш да дигаш кръвно поради милион причини... не се еб@вай на дребно.

Брат ти, макар и фармацефт, не може да е наясно кое лекарство е точно за теб, щото не са едно-две-три... първо трябва да се види какво поражда кръвното и после да се лекува... а не 5-за-4...

:yes:
Ако пък не искаш да спазиш тези указания и си решил да се самолекуваш започни с едно сваляне на наднорменото тегло, в случай че имаш такова.

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Сеп 2011, 21:40

между другото спомням си като ученик, че ми измериха веднъж 140/90 и ми казаха, че малко ми е високо :mhihi: . После не съм имал проблеми

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 23 Сеп 2011, 21:47

Да не взимаш някакви хранителни добавки ?
36436
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата