Неделно тъп въпрос - куче или котка ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Куче или котка ?

Куче
63
64%
Котка
35
36%

Общо гласове : 98
младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Re: Неделно тъп въпрос - куче или котка ?

Мнение от Coulthard » 03 Окт 2011, 11:01

на тоя свят има два основни вида хора догловъри и катловъри :) нали не очакваш от анкетата да се сдобиеш с някаква ясна представа какво искаш :)
Отиди до някой развъдник за кучета или виж някое малко ротвайлерче поиграй си с него 10мин, след това направи същото с някое малко коте. Което ти допадне повече това е твоето животно.
И не слушай идеи за малки породи кучета от типа бийгъл, кокер, джак ръсел тия животни са ловни и имат енергия повече от атомна електроцентрала, разходките които им са нужни са еквивалентни на рот-а или някой други големи породи. Лично мое мнение хубаво куче за апартамент което хем не е огромно като рот-а, но е достатъчно бойно и излъчващо сила е стафордширски териер, стаф бул териер, или питбула, аз клоня към териера по ми е красив. Хубавото е че са с адски къс косъм и изискват по-малко чистене вкъщи, изключително умни и са родени дефендъри :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 03 Окт 2011, 14:48

Според мен, с мацката ти трябва да седнете и да решите какво диване искате да имате в дома си. Мога да ти споделя моя опит,имала към персийка и кучета, като в момента гледаме с мъжото 2 :mhihi: Англ. булдог и мопс. Имай предвид, че каквото и животинче да вземеш, ще има косми по пода. Котката, при положение че искате да е персийка, космите буквално ще са навсякъде. Докато при кучетата, има отново косми, но при тях е два пъти в годината. Преди зимата и след пролетта.Мое лично мнение, че по- добре за вкъщи да си вземеш малко куче, големите си искат големите разходките и голямо пространство. Моите са в 170кв. апартамент и дивеят както си искат, но са малки породи. Както сам казваш, котката като финанси ще ти е по- евтина, зависи колко си луд- относно прегледи, ваксини, глезотии и храна. При нея са хапчета за вътрешно обезпаразитяване, е евентуално на няколко месеца преглед при вет. лекар, за да знаеш какво е състоянието й.За кучо, отново е същото, но вече критерии е храната тук. В зависимост каква порода е колко изяжда. При нас, мопса ми с 5кг храна, кара цял месец, докато булдога 20 кг понякога стигат ,понякога не.Като ти давам съвет за да е всичко наред с тях, поне аз кучатата освен ваксините, когато им се бият.Лятото всеки месец слагам капки за външно обезпаразитяване, за бълхи ,кърлежи и пр. др гадинки.Външно обезпаразитяване също, това е за глисти и евентуално да го предпази от някой боклук ,ако изяде.Като аз всеки месец ги водя за преглед, кг дали всичко е ОК. Все едно си гледаш детенце :mhihi: . Поне аз съм така.Като за кучовците могат да ти пиша много относно от къде да си го купиш. Повечето търгаши, които продават кучета на смешна цена, е защото едно че гледат как да се отърват за да приберат парите, а другото което е ,че никой не ти гарантира тяхното състояние. освен ако не ти е някой близък и знаеш наистина как е гледано. Масово, лъжат че имат първа ваксина,дават ти фалшиви паспорти.Разболее ли се малкото, гарантирано е ,че няма никаква ваксина.За тези пари - получаваш този вид сладурче. За зоомагазините, не си купувай от там. Гледането им там на животинката, до прадажбата е само хранене,добре изглеждащо.После и там идват на 80% проблемите.При развъдниците, навсякъде е различно, като зена говоря. Поне за моите породи, които гледам доста са паднали цените, точно при тях. Като там, винаги ти гарантират за качество, за ваксини и прочие. Майката и таткото на бебето, също можеш да ги видиш.
Аз лично съм за куче! Котките за мен са студени, не могат да ти дадат тази обич, както кучо. Влюбваш се веднага в тях, такава обич и преданост, дори човек не може да ти даде! :D
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 03 Окт 2011, 15:11

да дам мнение и аз за ротьо понеже в момента имаме 2 женски. Това са наистина уникални кучета. Но не прави нашата грешка да го гледаш в апартамент. Нашите изкараха всяко до 2рата си година вкъщи и после добре че имаме село наблизо. Твърде голямо куче е за апартамент, а и както казаха по-горе ставаш му роб с тия разходки. А и докато се научи да пикае навън доста често ще трябва да переш килими. Другият недостатък е че са с къси, но много твърди косми и се набиват абсолютно навсякъде. Няма да имаш дреха или завивка без косми! Миризмата няма да я коментирам щото с нея се свиква :mhihi: . Също тва като поотрасне малко ще яде много. Повече от теб. Така че си приготви доста лев за ядене+ваксини+калции и други витамини докато поотрасне+ обезпаразитяващи. Ще ти трябва и здрав повод и нашийник+намордник. Иначе лесно се обучават на команди и ако живеят сред хора постоянно няма да имаш проблеми с стреснати и не дай си Боже ухапани хора. За сега това се сещам. Ако имаш други въпроси относно тази порода ще питай. Но пак да ти кажа - НЕ ПРАВИ ГРЕШКАТА ДА ГО ГЛЕДАШ В АПАРТАМЕНТ.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 03 Окт 2011, 16:13

Куче!Щом си търсиш приятел,а не изтривалка,която да те дере и да те буди в 4 сутринта за да я нахраниш-определено куче!Значи кучето си е горе -долу все едно гледаш малко дете,поне първите 5-6 мес...трябва да го храниш в определено време с определна бебешка храна,ваксини,научаване на хигиенни навици и други...Разходки!Моето иска по 1 час сутрин и 1 час вечер...приеми го като задължително...Но пък с него и ти се разхождаш,запознаваш се с други хора с кучето,много често има и готини мадами с малки пекинезчета,дето покрай твоят убавец се мятат на теб :winky: Конкретни наблюдениея върху ротвайлер нямам,но това което колегите казват,мисля че е изчперпателно ;) Миризмата е като при хората-като го къпеш редовно-няма как да мирише(изключение при разгонване на женски :mhihi: ) Като пари-горе-долу 60-70 лв /месец му трябват на кучето.след като отрасне...докато е бебе има ваксини и т.нмакс 100 лв.мес да ти е първите 7-8 месеца...Но това е нормално,ако е чоек,цифрите ще са с една нула отзад...Ако имаш въпроси,питай и ЛС,и на другото място :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Окт 2011, 16:55

Много хора казват "ако беше в къща..." ... То ако бях, изобщо нямаше да пускам тема, защото отговорът щеше да е повече от ясен :ok:
Мислех, че ще има ясно единогласие, но уви... Всяко следващо мнение е различно от предходното... Аха се наканя за куче и хоп, намери се някой да ме разубеди... Ахаааа се наканя за котка и бам, пак някой ме убедил за куче :mhihi: :kuku:
По м/удругото, преди мислех само и единствено за Сибирско Хъски, но имах изискване да е чисто бяло, със сини очи :ok: Но ротвайлера на вид, е доста повече мой тип, а и един приятел имаше хъски... Е това му изпочупи целия апартамент, докато го оставяше само... Започна да прибира всичко от терасата и го заключваше там... Когато и това нямаше ефект, го занесе на село :(
Търся за развъдници около Русе и на котки (персийки), и на кучета (рот, хъски...), но уви. Нищо не откривам :dunno: И аз искам първо да видя/пипна/поиграя, преди да реша окончателно, но... :roll: И това прави задачата още по-сложна...
П.П. Изключително благодаря на колегите с изчерпателните постове :bowdown:
Мишел, на баща ми котката е мисля... на около 10+ години, та явно за това вече се храни толкова малко, както каза ти :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 03 Окт 2011, 17:02

:OT: След като търсиш ПРИЯТЕЛ, обърни внимание на приятелката си или на други човекоподобни около тебе.

END.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 03 Окт 2011, 17:04

Elesar74 написа::OT: След като търсиш ПРИЯТЕЛ, обърни внимание на приятелката си или на други човекоподобни около тебе.

END.

:ahah:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Окт 2011, 17:07

Elesar74 написа::OT: След като търсиш ПРИЯТЕЛ, обърни внимание на приятелката си или на други човекоподобни около тебе.

END.

Ти четеш ли... Да пише "търся си гадже" ?! :mhihi: А за другите човекоподобни, там е без коментар... :no:
Ако може по темата, а? :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 03 Окт 2011, 17:09

Може, не зная :)
Между другото като си вземах котката, изобщо нямах намерение да имам коте. Цял живот с куче съм живяла, исках самоед този път :shock: бял и пухкав! И тогава и мен ме разубеждаваха много. На майтап отидох да видя едни котета, само защото един приятел настояваше да ми ги покаже, но аз бях убедена,че с такова животно няма да живея. Е.... любов от пръв поглед беше и не разбрах как стана, че се прибрах с коте :mhihi:

Ако беше за друга порода котка, аз щях да ти препоръчвам кучето. Но с тази няма да имаш никакви грижи ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Окт 2011, 17:58

Вземи си мини шнауцер-едно истинско сърцато куче,малко но с голямо сърце,безстрашно,интелигентно,изкарва се само сутрин и вечер също тогава се и храни,няма никакво падане на косми и някакви специални грижи.
Котката се косми на свякъде,по дрехите,миличко е,ама си точи и ноктенцата,освен това кучето на свякъде може да го водиш,котката е домашарка...

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 03 Окт 2011, 18:08

uCnaHeTcA написа:...та вече имам нужда от домашен любимец...

Направете си едно бебе. От това имате нужда :mhihi:

uCnaHeTcA написа:Куче или котка

Рибки, рибки, като мене :mhihi:

Майтапа настрана, но кучето си иска грижи - поне две разходки, повече пространство, много по-шумно, отколкото котката и т.н. и т.н. Най-вече си виж дали имаш достатъчно време за 2 разходки на ден, щото мисля тва е най-важното, че иначе ще ти осере апартамента, като стой та гледай :mhihi:
Иначе котето е много по-добрия избор за апартамент. Сега верно има хора, къде и санбернари гледат в едностаен, ама...всеки с приоритетите си.
Аз например нямам неоходимото време за котка или куче, въпреки, че много искам и затова съм със рибки. Щото, ако се случи, като миналия месец 27-28 дена да ме няма..познай колко ще оживее, което и да е било куче или котка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 03 Окт 2011, 18:43

Народът и за такива случаи е измислил поговорка за двоумящите се:

Ако искаш ДА ОБИЧАШ, си вземи котка, ако искаш ДА ТЕ ОБИЧАТ си вземи куче!

:idea: :idea: :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 03 Окт 2011, 19:35

uCnaHeTcA написа:Много хора казват "ако беше в къща..." ... То ако бях, изобщо нямаше да пускам тема, защото отговорът щеше да е повече от ясен :ok:
Мислех, че ще има ясно единогласие, но уви... Всяко следващо мнение е различно от предходното... Аха се наканя за куче и хоп, намери се някой да ме разубеди... Ахаааа се наканя за котка и бам, пак някой ме убедил за куче :mhihi: :kuku:
По м/удругото, преди мислех само и единствено за Сибирско Хъски, но имах изискване да е чисто бяло, със сини очи :ok: Но ротвайлера на вид, е доста повече мой тип, а и един приятел имаше хъски... Е това му изпочупи целия апартамент, докато го оставяше само... Започна да прибира всичко от терасата и го заключваше там... Когато и това нямаше ефект, го занесе на село :(
Търся за развъдници около Русе и на котки (персийки), и на кучета (рот, хъски...), но уви. Нищо не откривам :dunno: И аз искам първо да видя/пипна/поиграя, преди да реша окончателно, но... :roll: И това прави задачата още по-сложна...
П.П. Изключително благодаря на колегите с изчерпателните постове :bowdown:
Мишел, на баща ми котката е мисля... на около 10+ години, та явно за това вече се храни толкова малко, както каза ти :yes:

И аз съм решил твърдо да си взема куче тъкмо ще станат 5 :mhihi: :mhihi:, а щом искаш чисто бяло куче, не си ли мислил за Дого Аржентино, това за мен е едно от най добрите кучета.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 03 Окт 2011, 19:55

:mhihi: е ти си зъл вече :) ние му казваме че ротвайлера няма къде да го гледа че е голям ма поне кротък а ти дого :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 03 Окт 2011, 20:06

Coulthard написа::mhihi: е ти си зъл вече :) ние му казваме че ротвайлера няма къде да го гледа че е голям ма поне кротък а ти дого :)

На чужд гръб и 100 тояги са малко :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата