Неделно тъп въпрос - куче или котка ?
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Re: Неделно тъп въпрос - куче или котка ?
на тоя свят има два основни вида хора догловъри и катловъри
нали не очакваш от анкетата да се сдобиеш с някаква ясна представа какво искаш
Отиди до някой развъдник за кучета или виж някое малко ротвайлерче поиграй си с него 10мин, след това направи същото с някое малко коте. Което ти допадне повече това е твоето животно.
И не слушай идеи за малки породи кучета от типа бийгъл, кокер, джак ръсел тия животни са ловни и имат енергия повече от атомна електроцентрала, разходките които им са нужни са еквивалентни на рот-а или някой други големи породи. Лично мое мнение хубаво куче за апартамент което хем не е огромно като рот-а, но е достатъчно бойно и излъчващо сила е стафордширски териер, стаф бул териер, или питбула, аз клоня към териера по ми е красив. Хубавото е че са с адски къс косъм и изискват по-малко чистене вкъщи, изключително умни и са родени дефендъри

Отиди до някой развъдник за кучета или виж някое малко ротвайлерче поиграй си с него 10мин, след това направи същото с някое малко коте. Което ти допадне повече това е твоето животно.
И не слушай идеи за малки породи кучета от типа бийгъл, кокер, джак ръсел тия животни са ловни и имат енергия повече от атомна електроцентрала, разходките които им са нужни са еквивалентни на рот-а или някой други големи породи. Лично мое мнение хубаво куче за апартамент което хем не е огромно като рот-а, но е достатъчно бойно и излъчващо сила е стафордширски териер, стаф бул териер, или питбула, аз клоня към териера по ми е красив. Хубавото е че са с адски къс косъм и изискват по-малко чистене вкъщи, изключително умни и са родени дефендъри

Според мен, с мацката ти трябва да седнете и да решите какво диване искате да имате в дома си. Мога да ти споделя моя опит,имала към персийка и кучета, като в момента гледаме с мъжото 2
Англ. булдог и мопс. Имай предвид, че каквото и животинче да вземеш, ще има косми по пода. Котката, при положение че искате да е персийка, космите буквално ще са навсякъде. Докато при кучетата, има отново косми, но при тях е два пъти в годината. Преди зимата и след пролетта.Мое лично мнение, че по- добре за вкъщи да си вземеш малко куче, големите си искат големите разходките и голямо пространство. Моите са в 170кв. апартамент и дивеят както си искат, но са малки породи. Както сам казваш, котката като финанси ще ти е по- евтина, зависи колко си луд- относно прегледи, ваксини, глезотии и храна. При нея са хапчета за вътрешно обезпаразитяване, е евентуално на няколко месеца преглед при вет. лекар, за да знаеш какво е състоянието й.За кучо, отново е същото, но вече критерии е храната тук. В зависимост каква порода е колко изяжда. При нас, мопса ми с 5кг храна, кара цял месец, докато булдога 20 кг понякога стигат ,понякога не.Като ти давам съвет за да е всичко наред с тях, поне аз кучатата освен ваксините, когато им се бият.Лятото всеки месец слагам капки за външно обезпаразитяване, за бълхи ,кърлежи и пр. др гадинки.Външно обезпаразитяване също, това е за глисти и евентуално да го предпази от някой боклук ,ако изяде.Като аз всеки месец ги водя за преглед, кг дали всичко е ОК. Все едно си гледаш детенце
. Поне аз съм така.Като за кучовците могат да ти пиша много относно от къде да си го купиш. Повечето търгаши, които продават кучета на смешна цена, е защото едно че гледат как да се отърват за да приберат парите, а другото което е ,че никой не ти гарантира тяхното състояние. освен ако не ти е някой близък и знаеш наистина как е гледано. Масово, лъжат че имат първа ваксина,дават ти фалшиви паспорти.Разболее ли се малкото, гарантирано е ,че няма никаква ваксина.За тези пари - получаваш този вид сладурче. За зоомагазините, не си купувай от там. Гледането им там на животинката, до прадажбата е само хранене,добре изглеждащо.После и там идват на 80% проблемите.При развъдниците, навсякъде е различно, като зена говоря. Поне за моите породи, които гледам доста са паднали цените, точно при тях. Като там, винаги ти гарантират за качество, за ваксини и прочие. Майката и таткото на бебето, също можеш да ги видиш.
Аз лично съм за куче! Котките за мен са студени, не могат да ти дадат тази обич, както кучо. Влюбваш се веднага в тях, такава обич и преданост, дори човек не може да ти даде!

Аз лично съм за куче! Котките за мен са студени, не могат да ти дадат тази обич, както кучо. Влюбваш се веднага в тях, такава обич и преданост, дори човек не може да ти даде!

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
да дам мнение и аз за ротьо понеже в момента имаме 2 женски. Това са наистина уникални кучета. Но не прави нашата грешка да го гледаш в апартамент. Нашите изкараха всяко до 2рата си година вкъщи и после добре че имаме село наблизо. Твърде голямо куче е за апартамент, а и както казаха по-горе ставаш му роб с тия разходки. А и докато се научи да пикае навън доста често ще трябва да переш килими. Другият недостатък е че са с къси, но много твърди косми и се набиват абсолютно навсякъде. Няма да имаш дреха или завивка без косми! Миризмата няма да я коментирам щото с нея се свиква
. Също тва като поотрасне малко ще яде много. Повече от теб. Така че си приготви доста лев за ядене+ваксини+калции и други витамини докато поотрасне+ обезпаразитяващи. Ще ти трябва и здрав повод и нашийник+намордник. Иначе лесно се обучават на команди и ако живеят сред хора постоянно няма да имаш проблеми с стреснати и не дай си Боже ухапани хора. За сега това се сещам. Ако имаш други въпроси относно тази порода ще питай. Но пак да ти кажа - НЕ ПРАВИ ГРЕШКАТА ДА ГО ГЛЕДАШ В АПАРТАМЕНТ.

Куче!Щом си търсиш приятел,а не изтривалка,която да те дере и да те буди в 4 сутринта за да я нахраниш-определено куче!Значи кучето си е горе -долу все едно гледаш малко дете,поне първите 5-6 мес...трябва да го храниш в определено време с определна бебешка храна,ваксини,научаване на хигиенни навици и други...Разходки!Моето иска по 1 час сутрин и 1 час вечер...приеми го като задължително...Но пък с него и ти се разхождаш,запознаваш се с други хора с кучето,много често има и готини мадами с малки пекинезчета,дето покрай твоят убавец се мятат на теб
Конкретни наблюдениея върху ротвайлер нямам,но това което колегите казват,мисля че е изчперпателно
Миризмата е като при хората-като го къпеш редовно-няма как да мирише(изключение при разгонване на женски
) Като пари-горе-долу 60-70 лв /месец му трябват на кучето.след като отрасне...докато е бебе има ваксини и т.нмакс 100 лв.мес да ти е първите 7-8 месеца...Но това е нормално,ако е чоек,цифрите ще са с една нула отзад...Ако имаш въпроси,питай и ЛС,и на другото място 

Много хора казват "ако беше в къща..." ... То ако бях, изобщо нямаше да пускам тема, защото отговорът щеше да е повече от ясен
Мислех, че ще има ясно единогласие, но уви... Всяко следващо мнение е различно от предходното... Аха се наканя за куче и хоп, намери се някой да ме разубеди... Ахаааа се наканя за котка и бам, пак някой ме убедил за куче
По м/удругото, преди мислех само и единствено за Сибирско Хъски, но имах изискване да е чисто бяло, със сини очи
Но ротвайлера на вид, е доста повече мой тип, а и един приятел имаше хъски... Е това му изпочупи целия апартамент, докато го оставяше само... Започна да прибира всичко от терасата и го заключваше там... Когато и това нямаше ефект, го занесе на село
Търся за развъдници около Русе и на котки (персийки), и на кучета (рот, хъски...), но уви. Нищо не откривам
И аз искам първо да видя/пипна/поиграя, преди да реша окончателно, но...
И това прави задачата още по-сложна...
П.П. Изключително благодаря на колегите с изчерпателните постове
Мишел, на баща ми котката е мисля... на около 10+ години, та явно за това вече се храни толкова малко, както каза ти

Мислех, че ще има ясно единогласие, но уви... Всяко следващо мнение е различно от предходното... Аха се наканя за куче и хоп, намери се някой да ме разубеди... Ахаааа се наканя за котка и бам, пак някой ме убедил за куче

По м/удругото, преди мислех само и единствено за Сибирско Хъски, но имах изискване да е чисто бяло, със сини очи

Търся за развъдници около Русе и на котки (персийки), и на кучета (рот, хъски...), но уви. Нищо не откривам

П.П. Изключително благодаря на колегите с изчерпателните постове

Мишел, на баща ми котката е мисля... на около 10+ години, та явно за това вече се храни толкова малко, както каза ти

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

END.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа::OT: След като търсиш ПРИЯТЕЛ, обърни внимание на приятелката си или на други човекоподобни около тебе.
END.

Elesar74 написа::OT: След като търсиш ПРИЯТЕЛ, обърни внимание на приятелката си или на други човекоподобни около тебе.
END.
Ти четеш ли... Да пише "търся си гадже" ?!

Ако може по темата, а?

Може, не зная 
Между другото като си вземах котката, изобщо нямах намерение да имам коте. Цял живот с куче съм живяла, исках самоед този път
бял и пухкав! И тогава и мен ме разубеждаваха много. На майтап отидох да видя едни котета, само защото един приятел настояваше да ми ги покаже, но аз бях убедена,че с такова животно няма да живея. Е.... любов от пръв поглед беше и не разбрах как стана, че се прибрах с коте
Ако беше за друга порода котка, аз щях да ти препоръчвам кучето. Но с тази няма да имаш никакви грижи

Между другото като си вземах котката, изобщо нямах намерение да имам коте. Цял живот с куче съм живяла, исках самоед този път

Ако беше за друга порода котка, аз щях да ти препоръчвам кучето. Но с тази няма да имаш никакви грижи

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Вземи си мини шнауцер-едно истинско сърцато куче,малко но с голямо сърце,безстрашно,интелигентно,изкарва се само сутрин и вечер също тогава се и храни,няма никакво падане на косми и някакви специални грижи.
Котката се косми на свякъде,по дрехите,миличко е,ама си точи и ноктенцата,освен това кучето на свякъде може да го водиш,котката е домашарка...
Котката се косми на свякъде,по дрехите,миличко е,ама си точи и ноктенцата,освен това кучето на свякъде може да го водиш,котката е домашарка...
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
uCnaHeTcA написа:...та вече имам нужда от домашен любимец...
Направете си едно бебе. От това имате нужда

uCnaHeTcA написа:Куче или котка
Рибки, рибки, като мене

Майтапа настрана, но кучето си иска грижи - поне две разходки, повече пространство, много по-шумно, отколкото котката и т.н. и т.н. Най-вече си виж дали имаш достатъчно време за 2 разходки на ден, щото мисля тва е най-важното, че иначе ще ти осере апартамента, като стой та гледай

Иначе котето е много по-добрия избор за апартамент. Сега верно има хора, къде и санбернари гледат в едностаен, ама...всеки с приоритетите си.
Аз например нямам неоходимото време за котка или куче, въпреки, че много искам и затова съм със рибки. Щото, ако се случи, като миналия месец 27-28 дена да ме няма..познай колко ще оживее, което и да е било куче или котка.

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Народът и за такива случаи е измислил поговорка за двоумящите се:
Ако искаш ДА ОБИЧАШ, си вземи котка, ако искаш ДА ТЕ ОБИЧАТ си вземи куче!

Ако искаш ДА ОБИЧАШ, си вземи котка, ако искаш ДА ТЕ ОБИЧАТ си вземи куче!

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
uCnaHeTcA написа:Много хора казват "ако беше в къща..." ... То ако бях, изобщо нямаше да пускам тема, защото отговорът щеше да е повече от ясен![]()
Мислех, че ще има ясно единогласие, но уви... Всяко следващо мнение е различно от предходното... Аха се наканя за куче и хоп, намери се някой да ме разубеди... Ахаааа се наканя за котка и бам, пак някой ме убедил за куче![]()
![]()
По м/удругото, преди мислех само и единствено за Сибирско Хъски, но имах изискване да е чисто бяло, със сини очиНо ротвайлера на вид, е доста повече мой тип, а и един приятел имаше хъски... Е това му изпочупи целия апартамент, докато го оставяше само... Започна да прибира всичко от терасата и го заключваше там... Когато и това нямаше ефект, го занесе на село
![]()
Търся за развъдници около Русе и на котки (персийки), и на кучета (рот, хъски...), но уви. Нищо не откривамИ аз искам първо да видя/пипна/поиграя, преди да реша окончателно, но...
И това прави задачата още по-сложна...
П.П. Изключително благодаря на колегите с изчерпателните постове![]()
И аз съм решил твърдо да си взема куче тъкмо ще станат 5

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd

Coulthard написа::mhihi: е ти си зъл вечение му казваме че ротвайлера няма къде да го гледа че е голям ма поне кротък а ти дого
На чужд гръб и 100 тояги са малко

49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4