Android OS vs. Symbian
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Android OS vs. Symbian
zBoost написа:Symbian от край време е извън класациите. правилното сравнение е iOS vs Android...
не си прав...
Не че Симбиан не е умрял- умря и го забравихме отдавна... но и сравняването на Андроид само с ябълките не е коректно- ти да си виждал ябълка с цена 300лв. като нова

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
аз бих предпочел Symbian само и единствено, ако искаш да ползваш телефона и за навигация, защото за България картата за Гармин е най-добра. А също така ако говориш много, нокията са наистина царе на батериите.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ms написа:zBoost написа:Symbian от край време е извън класациите. правилното сравнение е iOS vs Android...
не си прав...
Не че Симбиан не е умрял- умря и го забравихме отдавна... но и сравняването на Андроид само с ябълките не е коректно- ти да си виждал ябълка с цена 300лв. като новане си, и няма да видиш... Когато излязат плодове с цена в първият ден на продажби 500лв. тогава ще ги сравняваме в Андроид... дотогава положението е Андроид срещу който се сетиш при телефони до около 1000лв. цена в магазина и Ябълка срещу скъпите модели с Андроид... само дето въпроса не беше Андроид или ябълка, а дали да е някоя сопа с Андроид 1,6 или някой Симбиан на изкуствено дишане
кое изобщо в темата те навежда към споменаване изобщо на няк'ви плодове- сравнението Андроид-Симбиан или споменаването на Андроид 1,6... кое точно
1во аз говоря за операционни системи. Сравнението е малко по-сложно в случая защото ти намесваш пазара на хардуерни устройства, където iOS върви ръка за ръка с iPhone. Не съм коментирал цена ама щом намесваме пазара (с ябълките и картофите) ето ти ябълка и то новата не за 300 ми за 288лв. http://store.apple.com/us/browse/home/s ... ily/iphone
В БГ обаче нещата знаем, че стоят по различно с тия цени и затова тука и на тия пазари все още вирее Symbian и ги има тия сравнения с дървата от Nokia. Но това, че цената на нашия пазар е различна не означава, че продукта не е добър и че автоматично отпада. Пък и никъде автора не е казал до колко пари става въпрос, за телефон от магазин ли става въпрос и т.н.
- ms
-
-
zBoost написа:1во аз говоря за операционни системи. Сравнението е малко по-сложно в случая защото ти намесваш пазара на хардуерни устройства, където iOS върви ръка за ръка с iPhone. Не съм коментирал цена ама щом намесваме пазара (с ябълките и картофите) ето ти ябълка и то новата не за 300 ми за 288лв. http://store.apple.com/us/browse/home/s ... ily/iphone
В БГ обаче нещата знаем, че стоят по различно с тия цени и затова тука и на тия пазари все още вирее Symbian и ги има тия сравнения с дървата от Nokia. Но това, че цената на нашия пазар е различна не означава, че продукта не е добър и че автоматично отпада. Пък и никъде автора не е казал до колко пари става въпрос, за телефон от магазин ли става въпрос и т.н.
Ако ми кажеш кой друг производител използва iOS ще се съглася, че има смисъл да разделя Ябълката от ОС... да ама само Ябълките са с iOS- значи е точно сравнението като казвам Андроид срещу Ябълка...
Аз като говоря за цени никога не гледам операторските оферти- гледам свободните продажби... нали си установил на колко ще стартира тука новата ябълка- над 1600лв. свободна цена със сигурност, ама ще видим след няколко дни, на 11... за цените в БГ не ми се коментира- ние явно сме или 5 пъти по-богати, или 5 пъти по-тъпи от хората в белите държави за да се плащат такива пари за айфон

Автора не е нужно да казва за колко пари и нов или стар- щом споменава Андроид 1,6 е ясно, че говорим за максимум 300лв. нов от магазина... или на оферта от оператора...
ПС: е няма начин да се пусне тема с дума "Андроид" в която да не включим и Айфон и да оспамим всичко

ПС2: верно ако ще се ползва за навигация тоя телефон избор няма и си трябва Симбиан...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
ms написа:zBoost написа:1во аз говоря за операционни системи. Сравнението е малко по-сложно в случая защото ти намесваш пазара на хардуерни устройства, където iOS върви ръка за ръка с iPhone. Не съм коментирал цена ама щом намесваме пазара (с ябълките и картофите) ето ти ябълка и то новата не за 300 ми за 288лв. http://store.apple.com/us/browse/home/s ... ily/iphone
Ако ми кажеш кой друг производител използва iOS ще се съглася, че има смисъл да разделя Ябълката от ОС... да ама само Ябълките са с iOS- значи е точно сравнението като казвам Андроид срещу Ябълка...
Аз като говоря за цени никога не гледам операторските оферти- гледам свободните продажби... нали си установил на колко ще стартира тука новата ябълка- над 1600лв. свободна цена със сигурност, ама ще видим след няколко дни, на 11... за цените в БГ не ми се коментира- ние явно сме или 5 пъти по-богати, или 5 пъти по-тъпи от хората в белите държави за да се плащат такива пари за айфон![]()
Автора не е нужно да казва за колко пари и нов или стар- щом споменава Андроид 1,6 е ясно, че говорим за максимум 300лв. нов от магазина... или на оферта от оператора...
ПС: е няма начин да се пусне тема с дума "Андроид" в която да не включим и Айфон и да оспамим всичко
ПС2: верно ако ще се ползва за навигация тоя телефон избор няма и си трябва Симбиан...
Интересното е че все коментират хора които нямат таквиз телефони

А защо освен симбиан друго не става за навигация, че нещо не се сещам?

- ms
-
-
///peter написа:Интересното е че все коментират хора които нямат таквиз телефони![]()
ти що бързаш да си правиш грешни заключения не ми е ясно- тая глава спри да я ползваш само да си бъркаш в носа и почни малко и да мислиш с нея

За навигация в момента за БГ най-добра е картата на Гармин- успех с подкарването на Гармин на телефон с друга ОС освен Симбиан

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
///peter написа:ms написа:zBoost написа:А защо освен симбиан друго не става за навигация, че нещо не се сещам?
защото само за симбиан и ппс има гармин, а той за БГ е с най-добрата карта. Ндрайв и Иго имат много красив софтуер и много функции, ама картите на Телеатлас са доста бедни, на места неточни и т.н. И това е парадокса най-дървения софтуер с най-добра карта, хубавите софтуер с дървени карти.

андроид е перфектната ОС за ежедневието, приятна за боравене с нея. Айпфона е само една играчка, последното което е телефон. има безумно много яки приложения след съответните манипулации за да ги ползваш. Много интуитивен, много добър като апарат, но ограничен за България. Много, много висока цена спрямо други модели в този клас, но с други ОС. а батерията на 4-ката е жива мъка.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
начи на android съм пробвал няколко навигации за бг от които някои работи къде са добре в едната ги няма в другата и обратно. да не говорим, че картите не са мн читави. тука ще пробваме и тоя гармин на нокиа ама предполагам, че ще е по-добър резултата все пак garmin са доказани.
- ms
-
-
zBoost написа:... тука ще пробваме и тоя гармин на нокиа ама предполагам, че ще е по-добър резултата все пак garmin са доказани.
ако ти трябва навигация- слагай я, ако ще е за редки случаи просто сложи последните карти на НокиаМапс и ти стига, тея от Навтек са изкарали добри карти и покритието е добро... ама пък Гармин-а пищи за камерите- аз общо взето за това го ползвам, че си ги знам маршрутите

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
ms написа:zBoost написа:... тука ще пробваме и тоя гармин на нокиа ама предполагам, че ще е по-добър резултата все пак garmin са доказани.
ако ти трябва навигация- слагай я, ако ще е за редки случаи просто сложи последните карти на НокиаМапс и ти стига, тея от Навтек са изкарали добри карти и покритието е добро... ама пък Гармин-а пищи за камерите- аз общо взето за това го ползвам, че си ги знам маршрутите
аз пък тея камери вече ги изтрих, щото са супер неточни. има камери дето не ги показва въобще, пищи на места дето отдавна не застават патрули и т.н. а добре е, че направиха и новите файлове да го казват един път, че писваше да повтаря по сто пъти Зона със скрит радар
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
ms написа:///peter написа:Интересното е че все коментират хора които нямат таквиз телефони![]()
ти що бързаш да си правиш грешни заключения не ми е ясно- тая глава спри да я ползваш само да си бъркаш в носа и почни малко и да мислиш с нея![]()
За навигация в момента за БГ най-добра е картата на Гармин- успех с подкарването на Гармин на телефон с друга ОС освен СимбианУспя ли да разбереш това за навигацията или трябва да ти го нарисувам
Много обичам такива псевдо играчи като тебе батка, ти андроид ли имаш или епъл та си толкова компетентен?
Кво викаш, нямало гармински карти? Ето ти поне две:
https://market.android.com/details?id=c ... rch_result
https://market.android.com/details?id=c ... XZpdGVsIl0.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома

Ако ви е за навигация, гледах че Гармините са на промоция в Метро и са направо без пари. Иначе телефон за навигация в колата е

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
До сега съм сменил много симбиан-и и съм бил доволен но от 1 седмица насам съм с HTC HD2 с андроидче и е много добре телефончето много радва.... !

48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4