Android OS vs. Symbian

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Android OS vs. Symbian

Android
74
76%
Symbian
5
5%
WTF...
18
19%

Общо гласове : 97

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Android OS vs. Symbian

Мнение от ms » 06 Ное 2011, 20:52

zBoost написа:Symbian от край време е извън класациите. правилното сравнение е iOS vs Android...

не си прав...
Не че Симбиан не е умрял- умря и го забравихме отдавна... но и сравняването на Андроид само с ябълките не е коректно- ти да си виждал ябълка с цена 300лв. като нова :?: не си, и няма да видиш... Когато излязат плодове с цена в първият ден на продажби 500лв. тогава ще ги сравняваме в Андроид... дотогава положението е Андроид срещу който се сетиш при телефони до около 1000лв. цена в магазина и Ябълка срещу скъпите модели с Андроид... само дето въпроса не беше Андроид или ябълка, а дали да е някоя сопа с Андроид 1,6 или някой Симбиан на изкуствено дишане ;) кое изобщо в темата те навежда към споменаване изобщо на няк'ви плодове- сравнението Андроид-Симбиан или споменаването на Андроид 1,6... кое точно :?:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 06 Ное 2011, 20:56

ама па има цели 3-ма върли сектанти, дето са дали глас за Симбиън-а :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 06 Ное 2011, 21:03

аз бих предпочел Symbian само и единствено, ако искаш да ползваш телефона и за навигация, защото за България картата за Гармин е най-добра. А също така ако говориш много, нокията са наистина царе на батериите.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Ное 2011, 21:08

ms написа:
zBoost написа:Symbian от край време е извън класациите. правилното сравнение е iOS vs Android...

не си прав...
Не че Симбиан не е умрял- умря и го забравихме отдавна... но и сравняването на Андроид само с ябълките не е коректно- ти да си виждал ябълка с цена 300лв. като нова :?: не си, и няма да видиш... Когато излязат плодове с цена в първият ден на продажби 500лв. тогава ще ги сравняваме в Андроид... дотогава положението е Андроид срещу който се сетиш при телефони до около 1000лв. цена в магазина и Ябълка срещу скъпите модели с Андроид... само дето въпроса не беше Андроид или ябълка, а дали да е някоя сопа с Андроид 1,6 или някой Симбиан на изкуствено дишане ;) кое изобщо в темата те навежда към споменаване изобщо на няк'ви плодове- сравнението Андроид-Симбиан или споменаването на Андроид 1,6... кое точно :?:

1во аз говоря за операционни системи. Сравнението е малко по-сложно в случая защото ти намесваш пазара на хардуерни устройства, където iOS върви ръка за ръка с iPhone. Не съм коментирал цена ама щом намесваме пазара (с ябълките и картофите) ето ти ябълка и то новата не за 300 ми за 288лв. http://store.apple.com/us/browse/home/s ... ily/iphone
В БГ обаче нещата знаем, че стоят по различно с тия цени и затова тука и на тия пазари все още вирее Symbian и ги има тия сравнения с дървата от Nokia. Но това, че цената на нашия пазар е различна не означава, че продукта не е добър и че автоматично отпада. Пък и никъде автора не е казал до колко пари става въпрос, за телефон от магазин ли става въпрос и т.н.

Аватар

Мнение от ms » 06 Ное 2011, 21:26

zBoost написа:1во аз говоря за операционни системи. Сравнението е малко по-сложно в случая защото ти намесваш пазара на хардуерни устройства, където iOS върви ръка за ръка с iPhone. Не съм коментирал цена ама щом намесваме пазара (с ябълките и картофите) ето ти ябълка и то новата не за 300 ми за 288лв. http://store.apple.com/us/browse/home/s ... ily/iphone
В БГ обаче нещата знаем, че стоят по различно с тия цени и затова тука и на тия пазари все още вирее Symbian и ги има тия сравнения с дървата от Nokia. Но това, че цената на нашия пазар е различна не означава, че продукта не е добър и че автоматично отпада. Пък и никъде автора не е казал до колко пари става въпрос, за телефон от магазин ли става въпрос и т.н.

Ако ми кажеш кой друг производител използва iOS ще се съглася, че има смисъл да разделя Ябълката от ОС... да ама само Ябълките са с iOS- значи е точно сравнението като казвам Андроид срещу Ябълка...
Аз като говоря за цени никога не гледам операторските оферти- гледам свободните продажби... нали си установил на колко ще стартира тука новата ябълка- над 1600лв. свободна цена със сигурност, ама ще видим след няколко дни, на 11... за цените в БГ не ми се коментира- ние явно сме или 5 пъти по-богати, или 5 пъти по-тъпи от хората в белите държави за да се плащат такива пари за айфон :dunno:
Автора не е нужно да казва за колко пари и нов или стар- щом споменава Андроид 1,6 е ясно, че говорим за максимум 300лв. нов от магазина... или на оферта от оператора...

ПС: е няма начин да се пусне тема с дума "Андроид" в която да не включим и Айфон и да оспамим всичко :mhihi:

ПС2: верно ако ще се ползва за навигация тоя телефон избор няма и си трябва Симбиан...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 06 Ное 2011, 22:11

ms написа:
zBoost написа:1во аз говоря за операционни системи. Сравнението е малко по-сложно в случая защото ти намесваш пазара на хардуерни устройства, където iOS върви ръка за ръка с iPhone. Не съм коментирал цена ама щом намесваме пазара (с ябълките и картофите) ето ти ябълка и то новата не за 300 ми за 288лв. http://store.apple.com/us/browse/home/s ... ily/iphone

Ако ми кажеш кой друг производител използва iOS ще се съглася, че има смисъл да разделя Ябълката от ОС... да ама само Ябълките са с iOS- значи е точно сравнението като казвам Андроид срещу Ябълка...
Аз като говоря за цени никога не гледам операторските оферти- гледам свободните продажби... нали си установил на колко ще стартира тука новата ябълка- над 1600лв. свободна цена със сигурност, ама ще видим след няколко дни, на 11... за цените в БГ не ми се коментира- ние явно сме или 5 пъти по-богати, или 5 пъти по-тъпи от хората в белите държави за да се плащат такива пари за айфон :dunno:
Автора не е нужно да казва за колко пари и нов или стар- щом споменава Андроид 1,6 е ясно, че говорим за максимум 300лв. нов от магазина... или на оферта от оператора...

ПС: е няма начин да се пусне тема с дума "Андроид" в която да не включим и Айфон и да оспамим всичко :mhihi:

ПС2: верно ако ще се ползва за навигация тоя телефон избор няма и си трябва Симбиан...

Интересното е че все коментират хора които нямат таквиз телефони :mhihi:
А защо освен симбиан друго не става за навигация, че нещо не се сещам? :roll:

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 06 Ное 2011, 22:12

Нещо не ми ъпрУУват мненията нещо :roll:

Иначе пръчката е Дел: :P

Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 06 Ное 2011, 22:27

///peter написа:Интересното е че все коментират хора които нямат таквиз телефони :mhihi:

ти що бързаш да си правиш грешни заключения не ми е ясно- тая глава спри да я ползваш само да си бъркаш в носа и почни малко и да мислиш с нея ;)

За навигация в момента за БГ най-добра е картата на Гармин- успех с подкарването на Гармин на телефон с друга ОС освен Симбиан :mhihi: Успя ли да разбереш това за навигацията или трябва да ти го нарисувам :?:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 06 Ное 2011, 22:29

///peter написа:
ms написа:
zBoost написа:А защо освен симбиан друго не става за навигация, че нещо не се сещам? :roll:

защото само за симбиан и ппс има гармин, а той за БГ е с най-добрата карта. Ндрайв и Иго имат много красив софтуер и много функции, ама картите на Телеатлас са доста бедни, на места неточни и т.н. И това е парадокса най-дървения софтуер с най-добра карта, хубавите софтуер с дървени карти. :mhihi:
андроид е перфектната ОС за ежедневието, приятна за боравене с нея. Айпфона е само една играчка, последното което е телефон. има безумно много яки приложения след съответните манипулации за да ги ползваш. Много интуитивен, много добър като апарат, но ограничен за България. Много, много висока цена спрямо други модели в този клас, но с други ОС. а батерията на 4-ката е жива мъка.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Ное 2011, 22:44

начи на android съм пробвал няколко навигации за бг от които някои работи къде са добре в едната ги няма в другата и обратно. да не говорим, че картите не са мн читави. тука ще пробваме и тоя гармин на нокиа ама предполагам, че ще е по-добър резултата все пак garmin са доказани.

Аватар

Мнение от ms » 06 Ное 2011, 22:58

zBoost написа:... тука ще пробваме и тоя гармин на нокиа ама предполагам, че ще е по-добър резултата все пак garmin са доказани.

ако ти трябва навигация- слагай я, ако ще е за редки случаи просто сложи последните карти на НокиаМапс и ти стига, тея от Навтек са изкарали добри карти и покритието е добро... ама пък Гармин-а пищи за камерите- аз общо взето за това го ползвам, че си ги знам маршрутите :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 06 Ное 2011, 23:07

ms написа:
zBoost написа:... тука ще пробваме и тоя гармин на нокиа ама предполагам, че ще е по-добър резултата все пак garmin са доказани.

ако ти трябва навигация- слагай я, ако ще е за редки случаи просто сложи последните карти на НокиаМапс и ти стига, тея от Навтек са изкарали добри карти и покритието е добро... ама пък Гармин-а пищи за камерите- аз общо взето за това го ползвам, че си ги знам маршрутите :mhihi:

аз пък тея камери вече ги изтрих, щото са супер неточни. има камери дето не ги показва въобще, пищи на места дето отдавна не застават патрули и т.н. а добре е, че направиха и новите файлове да го казват един път, че писваше да повтаря по сто пъти Зона със скрит радар

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 06 Ное 2011, 23:50

ms написа:
///peter написа:Интересното е че все коментират хора които нямат таквиз телефони :mhihi:

ти що бързаш да си правиш грешни заключения не ми е ясно- тая глава спри да я ползваш само да си бъркаш в носа и почни малко и да мислиш с нея ;)

За навигация в момента за БГ най-добра е картата на Гармин- успех с подкарването на Гармин на телефон с друга ОС освен Симбиан :mhihi: Успя ли да разбереш това за навигацията или трябва да ти го нарисувам :?:

Много обичам такива псевдо играчи като тебе батка, ти андроид ли имаш или епъл та си толкова компетентен?

Кво викаш, нямало гармински карти? Ето ти поне две:
https://market.android.com/details?id=c ... rch_result
https://market.android.com/details?id=c ... XZpdGVsIl0.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 06 Ное 2011, 23:53

:OT:
Ако ви е за навигация, гледах че Гармините са на промоция в Метро и са направо без пари. Иначе телефон за навигация в колата е :no: Веднъж един приятел ме вози и имаше доста добра Нокиа със Симбиан и Гармин, ама не му стигаше мощ нещо и не работеше като фабричния Гармин. Я сателит няма да хване, я картата ще забие. Отделно че с тая навигация батерията ще свърши за няколко часа. Абе несериозно е да разчиташ на телефон за навигация при сериозно пътуване.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 06 Ное 2011, 23:56

До сега съм сменил много симбиан-и и съм бил доволен но от 1 седмица насам съм с HTC HD2 с андроидче и е много добре телефончето много радва.... ! :yes: :yes: :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата