Нужна кола за качване на двигател ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Нужна кола за качване на двигател ...

Мнение от vlado666 » 08 Ное 2011, 19:09

Колеги, необходима ми е кола, за да кача двигател на нея, за да мога да видя дали е читав двигателя и каква е компресията на буталата. Ако някой има такава разгобена кола и е склонен срещу нормална сума заплащане от моя страна, да кача двигателя и да го проверя. Колегата трябва да е от Пловдив или близкия регион.
Днес говорих с 10 майстори поне, едните казват, че за да се измери компресията на буталата е нужно да се запали двигателя, други ми казаха, че е нужно да се даде искра само със стартера :( И съм в безисходица, защото не съм компетентен точно как да проверя един двигател дали е "читав" или не :help: :help: :help:

master of the force
Аватар

Re: Нужна кола за качване на двигател ...

Мнение от alx » 08 Ное 2011, 19:18

кола? не.

ако няма стартер слагаш, сваляш (подгряваща) свещ, слагаш манометъра (със съответния адаптер за подгряващите свещи ако е дизел) и подаваш 12 волта на стартера и мериш 7-8 оборота на двигателя. и така за всеки цилиндър.

ако компресията е ниска някъде, сваляш манометъра и наливаш една супена лъжица масло. навиваш пак манометъра и мериш- ако компресията се качи - семерингите на буталата са отишли. ако не се качи- карбонови депозити или... клапани, износен разпределителен вал и други такива грозни неща... ако компресията е ниска на два съседни цилиндъра- гарнитура на главата най-вероятно.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vlado666 » 08 Ное 2011, 19:24

:bowdown: :bowdown: А можеш ли да ми кажеш какво друго трябва да проверя за да съм сигурен, че съм попаднал на нещо читаво, което ще ми свърши работа, тъй като компресията ще ми каже само дали имам някакви пукнати глави ? Примерно да го закача за ОБД'то или :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vlado666 » 08 Ное 2011, 19:25

Става въпрос за осмак 4.4и от 540 :roll:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Ное 2011, 19:28

обд-то няма да ти каже нищо конкретно по механиката.

ако имаш бмв сервизен компютър и колата е дизел може да ти каже състоянието на каталитичния конвертор (ако го имаш), брой на рекондиционирания и километри от последното рекондициониране (тези неща колата си ги прави автоматично)...

двигател-котва (извън кола) може само визуално да го инспектираш общо взето (плюс мерене на компресия разбира се). освен компресията- квото видиш- това е. гледай внимателно за заварки по блока, дали картера е удрян/заваряван/лепен и тн.. къде и какво е текло (ако не е измит)... такива работи

всъщност като се замисля, ако имаш само еку-то на двигателя одб-то няма да ти каже нищо- дори не съм сигурен че можеш да си говориш с него защото куплунга в колата за одб не е свързан с еку-то на мотора а с комуникационен гейтуей дето най-вероятно си е останал в колата-донор
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Ное 2011, 19:28

vlado666 написа:Става въпрос за осмак 4.4и от 540 :roll:

коя година е мотора?
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vlado666 » 08 Ное 2011, 19:30

98, момчето казва че уж е без ванос и че е с жило :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Ное 2011, 19:35

vlado666 написа:98, момчето казва че уж е без ванос и че е с жило :dunno:

не съм чувал да имат някакви сериозни проблеми....
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vlado666 » 08 Ное 2011, 19:50

Благодаря ти много за информацията, колега :bowdown:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 08 Ное 2011, 19:52

Като свалиш картера, може да свалиш някоя пета да видиш как са лагерите :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vlado666 » 08 Ное 2011, 19:53

Да, и това ме посъветваха между другото, ама за него забравих да питам и ми се видя малко ... непредвидимо :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vlado666 » 08 Ное 2011, 19:55

Някой друг с някое полезно мнение :ok: :ok: :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 08 Ное 2011, 20:00

На работа често м исе случва да ги правя тия упражнения.Нещата са по следния ред.
Трябва ти двигателя съединителя скоростната кутия стартера.Колкото повече неща около него толкова по ясни отговори.Слага се кутията на двигателя /колегите ги закрепват с 2-3 болта ако стартера се захваща за кутията де/ На стартера му се подава +- както и още един + за изхвърляне на бендикса за да завърти маховика.Отвива се примерно свещ N1 завиваш манометъра и каквото покаже това е.После по ред на номерата и си ги записваш на едно листче.Някаде имаше колко е допустимо между дадени цилиндри примерно 0.5 десети ама незнам за тоя двигател колко е допустимото.А като го купуваш гледай всичко да си е по него, че после да не се чудиш кое от каде и как да си го набавяш, че всичко си е цифра.
Ако има неясноти питай тук повечето са пичаги и ще ти помогнат който с каквото може.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vlado666 » 08 Ное 2011, 22:42

А без скоростна кутия неможе ли колега ? Защото двигателя е оборудван (стартер,картер,динамо,комп и т.н.), но няма скоростна кутия :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 09 Ное 2011, 0:06

Сега колегите да ме извиняват ама като съм нямал допир до тоя двигател .... Двигателя има ли ушета кадето да се закачат поне 2 от болтовете на стартера?Ако да никакви проблеми закачаш стартера и по горното което ти писахме и действаш.Ако ли не търсиш вариант стартера да стои стабилно застопорен спрямо двигател/съединител, че иначе може да счупиш нещо, а и да се нараниш.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата