въпросче ????
Модератор: Общи модератори
			12 мнения
			 • Страница 1 от 1

- LAST RIDE
- ентусиаст
- 

- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
въпросче ????
За празниците ходих до манастира в шипка като преди това минах през стара загора-казанлък,та като престигнах перката на вентилатора работише-оставих колата 10 мин да се охлади (пък и за турбото било добре) но перката не загасна-вярно че я понастъпвах по пътя и предположих че е от това но тези дни и след градско каране ми се струва че много лесно се вкючва тая перка.И пак неуспях да я дочакам да спре Та въпроса ми е нормално ли е това?Досега не сам забилязал да работи толкова  продилжително тая перка-от времето ли е или има някъв проблем ?
			Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- Maverik
- младши ентусиаст
- 

- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
- x3m
- E21 поклонник
- 

- Кара: e36 компот
a3 написа: И мен ме интересува кога и как се включва перката.
Има термодачик който отчита каква е температурата и когато достигне определена температура се вкючва перката.
Поправетеме ако греша

BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria
		E-21 Team Bulgaria
x3m написа:Има термодачик който отчита каква е температурата и когато достигне определена температура се вкючва перката.
Поправетеме ако греша
Това ми е пределно ясно
 Интересно ми е кога точно се пуска и пуска ли се като колата е спряла
 Интересно ми е кога точно се пуска и пуска ли се като колата е спряла   (на голфа преди ми се пускаше перката като спра някаде) И чува ли се тая перка в движение ?
 (на голфа преди ми се пускаше перката като спра някаде) И чува ли се тая перка в движение ?---Колеги за каква кола става въпрос?Голфа си е голф,форда също.Те са с електродвигател на перката за охлаждане който се задейства с термо реле.Перката на BMW-то е с вискозен съединител както е писал Maverik.Тя работи още със запалването на мотора но с по малко КПД.Когато колата започне да загрява,оборотите на въртене на перката се увеличават.Няма как да разберете дали се пуска или не по време на движение.Вижда се в спряло положение при отворен капак.Поне аз лично не знам да има модели на BMW с електрическо завъртане на перката. 

- vld
- Старши ентусиаст
- 

- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- LAST RIDE
- ентусиаст
- 

vld написа:Има има някои М-повери 320ис
и 318ТДС майче и той е с ел перка
маи сме в един клас с бегачките

Нестава въпрос за тази перка която е на маховика а тази пред радиатора(вижда се през бронята-и се чува когато е на място и се включи)
Заменям си усилвателя!!
коментар:
коментар:

- dinozab
- 

- 

- Кара: от моабет на моабет
Да на моя TDS освен вискато се включва и ел.перката на климатика като позагрее колата.И на мен ми бе странно като я чух първия път ама кво пък по-добро охлаждане  

- Hastalavista
- Е21 fanatic
- 

LAST RIDE написа:vld написа:...
....
Това май е преката на климатика (поне аз така си мисля), и май има възможност да се върти от некви си там инерционни сили (не помня какви бяха точно). Тук във форума бях чел как да я пробваш дали се върти от само себе си или защото има нужда. Със вестник се пробвай да я спреш, и ако тя намали скоростта си значи се движи по "инерция" , а ако не можеш да събереш вестника после, значи трябва да се върти.

- LAST RIDE
- ентусиаст
- 

Hastalavista написа:LAST RIDE написа:vld написа:...
....
Това май е преката на климатика (поне аз така си мисля), и май има възможност да се върти от некви си там инерционни сили (не помня какви бяха точно). Тук във форума бях чел как да я пробваш дали се върти от само себе си или защото има нужда. Със вестник се пробвай да я спреш, и ако тя намали скоростта си значи се движи по "инерция" , а ако не можеш да събереш вестника после, значи трябва да се върти.
колега със сигурност не е инерцията тъикато си върти със сила и бучи ,като огася колата и дам пак на контакт пак започва да се върти
Заменям си усилвателя!!
коментар:
коментар:

- BMWIKTOR
- младши ентусиаст
- 

- Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
- Мечтае да кара: E30 M5 :)
На климатика е!!!има датчик на тръбите за фреона и той я включва  Спорем мен требе да ту да тръгва ту да спира ПРИ ПУСНАТА КЛИМА!!!
 Спорем мен требе да ту да тръгва ту да спира ПРИ ПУСНАТА КЛИМА!!!

12 мнения
			 • Страница 1 от 1