дойде ли времето за зимни гуми 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011

Мнение от ms » 17 Ное 2011, 20:50

san4o написа:Е колко по от високо ще падне? Като ви сменят гумите да не вдигат колата все едно ще сменят масло ..... Вдига се колкото да отлепят 4-те гуми и да е удобно на монтьора.

на мен всеки път са ми я вдигали високо- да може човека да работи прав без да се навежда... смятай сам колко високо е това- достатъчно за да е грозна картинка ако падне от подемника ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Ное 2011, 20:58

ms написа:
san4o написа:Е колко по от високо ще падне? Като ви сменят гумите да не вдигат колата все едно ще сменят масло ..... Вдига се колкото да отлепят 4-те гуми и да е удобно на монтьора.

на мен всеки път са ми я вдигали високо- да може човека да работи прав без да се навежда... смятай сам колко високо е това- достатъчно за да е грозна картинка ако падне от подемника ;)

колкото и високо да ти вдига колата вероятността да падне е изключително малка

аз лично никога не съм чувал за такова нещо, замисли се сам как ще стане тази работа при 4 опорни точки..

естествено, ако караш пежо 407, на което носа му е половината кола, може и до падане да се стигне :ok:
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 17 Ное 2011, 21:01

ms написа:

от което много смисъл няма , колко време ще си клекнал да завинтиш гумите 5 мин . , цялата хамалогия да е вдигаш до височината на ръцете :dummy:

иначе има и подемници които не се вдигат много , перфектни са за работа по гуми/спирачки и т.н. аз като работех в сервиз точно на такъв подемник вдигах колите за смяна на гуми ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Ное 2011, 21:15

Докато чакаш подемника да вдигне колата на 1.5м, ще ги смениш клекнал. Какви майстори има в днешно време...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 17 Ное 2011, 21:17

Dirty M5 driveR написа:Докато чакаш подемника да вдигне колата на 1.5м, ще ги смениш клекнал. Какви майстори има в днешно време...

:yes:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Ное 2011, 21:23

BadAngel написа:колкото и високо да ти вдига колата вероятността да падне е изключително малка

аз лично никога не съм чувал за такова нещо, замисли се сам как ще стане тази работа при 4 опорни точки..

естествено, ако караш пежо 407, на което носа му е половината кола, може и до падане да се стигне :ok:

ако всичко е както трябва не може да падне, ама олигофрени много... ти виждал ли си как подемника се слага в средата на пода където са ти краката- щото аз видях и после олигофрена се мъчи да оправя ламарината, ама без голям успех ;)

barabqga написа:от което много смисъл няма , колко време ще си клекнал да завинтиш гумите 5 мин . , цялата хамалогия да е вдигаш до височината на ръцете :dummy: ...

няма много полза да я вдигнеш високо- или бачкаш клекнал, или вдигаш тежести... ама всеки луд с номера си ;) то и аз съм си сменял гумите сам на подемник и също вдигам колата високо, ама си имам към 120 уважителни причини :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Ное 2011, 22:07

Що не поспорите за подемника, още две-три страници? Доста милостиви са станали модовете във форума.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 18 Ное 2011, 9:25

BadAngel написа:колкото и високо да ти вдига колата вероятността да падне е изключително малка

Е тук идва момента,ча аз съм виждал кола след свободно падане от дефектирал подемник в следствие на износена гайка докато през ноща е седяла вдигната ;) .Да една единствена е ,ама никой не иска да е неговата и затова всяко правило си има изключение. Също така има случай на падане от подемник следствие на недобре анкерирана колона. Но тук проблема е в кьоравия монтаж или недобра основа в/у която е монтиран. Естествено ,че подемниците са в пъти по-сигурни от криковете ,но стават инциденти и с тях. Та такива ми ти работи ...

Elesar74 написа:Що не поспорите за подемника, още две-три страници? Доста милостиви са станали модовете във форума.
Стани мод и реши проблема кардинално ;)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Ное 2011, 11:47

Дойде време за зимните гуми... слагайте ги.

Предишна

Назад към Извън Темата