дойде ли времето за зимни гуми 2011
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011
san4o написа:Е колко по от високо ще падне? Като ви сменят гумите да не вдигат колата все едно ще сменят масло ..... Вдига се колкото да отлепят 4-те гуми и да е удобно на монтьора.
на мен всеки път са ми я вдигали високо- да може човека да работи прав без да се навежда... смятай сам колко високо е това- достатъчно за да е грозна картинка ако падне от подемника

ms написа:san4o написа:Е колко по от високо ще падне? Като ви сменят гумите да не вдигат колата все едно ще сменят масло ..... Вдига се колкото да отлепят 4-те гуми и да е удобно на монтьора.
на мен всеки път са ми я вдигали високо- да може човека да работи прав без да се навежда... смятай сам колко високо е това- достатъчно за да е грозна картинка ако падне от подемника
колкото и високо да ти вдига колата вероятността да падне е изключително малка
аз лично никога не съм чувал за такова нещо, замисли се сам как ще стане тази работа при 4 опорни точки..
естествено, ако караш пежо 407, на което носа му е половината кола, може и до падане да се стигне

No bling at the Ring
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
ms написа:san4o написа:Е колко по от високо ще падне? Като ви сменят гумите да не вдигат колата все едно ще сменят масло ..... Вдига се колкото да отлепят 4-те гуми и да е удобно на монтьора.
от което много смисъл няма , колко време ще си клекнал да завинтиш гумите 5 мин . , цялата хамалогия да е вдигаш до височината на ръцете

иначе има и подемници които не се вдигат много , перфектни са за работа по гуми/спирачки и т.н. аз като работех в сервиз точно на такъв подемник вдигах колите за смяна на гуми

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Докато чакаш подемника да вдигне колата на 1.5м, ще ги смениш клекнал. Какви майстори има в днешно време...
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Докато чакаш подемника да вдигне колата на 1.5м, ще ги смениш клекнал. Какви майстори има в днешно време...

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BadAngel написа:колкото и високо да ти вдига колата вероятността да падне е изключително малка
аз лично никога не съм чувал за такова нещо, замисли се сам как ще стане тази работа при 4 опорни точки..
естествено, ако караш пежо 407, на което носа му е половината кола, може и до падане да се стигне
ако всичко е както трябва не може да падне, ама олигофрени много... ти виждал ли си как подемника се слага в средата на пода където са ти краката- щото аз видях и после олигофрена се мъчи да оправя ламарината, ама без голям успех

barabqga написа:от което много смисъл няма , колко време ще си клекнал да завинтиш гумите 5 мин . , цялата хамалогия да е вдигаш до височината на ръцете...
няма много полза да я вдигнеш високо- или бачкаш клекнал, или вдигаш тежести... ама всеки луд с номера си

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Що не поспорите за подемника, още две-три страници? Доста милостиви са станали модовете във форума.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
BadAngel написа:колкото и високо да ти вдига колата вероятността да падне е изключително малка
Е тук идва момента,ча аз съм виждал кола след свободно падане от дефектирал подемник в следствие на износена гайка докато през ноща е седяла вдигната

Стани мод и реши проблема кардиналноElesar74 написа:Що не поспорите за подемника, още две-три страници? Доста милостиви са станали модовете във форума.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Дойде време за зимните гуми... слагайте ги.