Малко мнения за "смартфони"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Sony Erisson Xperia arc VS Nokia X7

Sony Erisson Xperia arc
30
63%
Nokia X7
18
38%

Общо гласове : 48
младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Re: Малко мнения за "смартфони"

Мнение от Coulthard » 19 Ное 2011, 22:05

Нокиа 8910 ... и таблет с мен ... за къв ми е тоя 4" екран в джоба като хем не е тел, хем не е таблет... благодарско, а хич да не е бая смартфони прекарах...
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Ное 2011, 22:31

Coulthard написа:Нокиа 8910 ... и таблет с мен ... за къв ми е тоя 4" екран в джоба като хем не е тел, хем не е таблет... благодарско, а хич да не е бая смартфони прекарах...

еее, ти пък сега... Аз със същият успех ще ти кажа "за к'во ми е тоя таблет- хем е голям и става само за гледане на филми, хем не е лаптоп и не мога да свърша всичко на него". смартфона си е достатъчно полезен- да си прочетеш пощата, да напишеш няколко мейла, да провериш няколко документа от офиса, че и да ги редактираш може, снимки прави, видео също... Какво повече ти трябва :?: всичко по-голямо от 4" е излишно за нормална работа през деня...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 19 Ное 2011, 23:46

бе 10" с Тегра 2 и 32гб хдд едва ли е точно само за филми, ГПС-то си е чудно на голям екран :) всъщност ms вместо да те убеждавам мини някой път през работата ми да направя една презентация ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 19 Ное 2011, 23:52

Направо един айфон 4с + моторола ксоом и заспива ситуацията откъм телефони и таблети :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 20 Ное 2011, 0:13

Coulthard написа:бе 10" с Тегра 2 и 32гб хдд едва ли е точно само за филми, ГПС-то си е чудно на голям екран :) всъщност ms вместо да те убеждавам мини някой път през работата ми да направя една презентация ;)

Нека не почваме спорове има ли полза от таблет пред смартфон- различни продукти, с различна цел и различни потребители... таблета е конкурент на онея недоразумения дето им казват нетбук, а не на смартфоните...
един хубав смартфон отстъпва на таблета основно по размер на екрана- тоест не е много удобен за сериозно натоварване... Но пък ти се събира в джоба, не носиш телефон и винаги имаш нет от оператора... таблета е по-удобен за работа, става идеално за филми, може да има и 3Г модул, но пък е голям и неудобен за носене и задължително носиш телефон с теб... въпрос на нужди е кое ще вземе човек- нищо повече...
А това с ГПС-а на голям екран го забрави- 4" си стигат... то има една линия, иконка къде си и ти трябва да видиш завоя- щом аз на 3,6" (или колкото е там Нокия-та ми) нямам проблем да следя пътя и да се ориентирам кой изход на кръговото да хвана значи реално повече от дисплей на телефон не е нужно... А и да питам къде ще го сложиш тоя таблет 10" та хем да си гледаш навигацията, хем да не ти пречи :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 20 Ное 2011, 0:30

не че нещо, ама миналата седмица имаше поне няколко теми на тая тематика.... :idea: все едно и също въртим....

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 20 Ное 2011, 20:05

randity написа:Вземи Нокията, без значение, че изостават. Една от моя клас има Сони Ериксона и е страшна кошница ..

Пак уби рибата с умно мнение..Просто си уникален :banghead:
И за да не се карат, че е спам ще кажа - доводите ти са умопомрачително тъпи (а, то ги няма..чул недочул). Просто всеки който разбира от смартфони или поне е имал досег с 1-2 би казал, че умните телефони на нокия са дърво и кой да е андроид би бил по-добре..но все пак на тая от твоя клас Сонито и е кошница..ко разбирам и аз де..аман от разбирачи :confused:
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 20 Ное 2011, 23:55

DriftoMania написа:
randity написа:Вземи Нокията, без значение, че изостават. Една от моя клас има Сони Ериксона и е страшна кошница ..

Пак уби рибата с умно мнение..Просто си уникален :banghead:
И за да не се карат, че е спам ще кажа - доводите ти са умопомрачително тъпи (а, то ги няма..чул недочул). Просто всеки който разбира от смартфони или поне е имал досег с 1-2 би казал, че умните телефони на нокия са дърво и кой да е андроид би бил по-добре..но все пак на тая от твоя клас Сонито и е кошница..ко разбирам и аз де..аман от разбирачи :confused:

:OT: Като за начало да ти кажа. Не си говоря празни приказки с цел спам. Имал съм за 1 месец нокията и знам за какво иде реч. На момичето от моя клас Сони-то го използвам всеки ден за слушане на музика и знам доста добре и там за к'во иде реч. Така, че ще те помоля повече да няма такива коментари.
Мерси :bchug:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Ное 2011, 0:04

Разбира се, че сонито, поне е с андройд. Нокия освен някой заклет фен, не знам кой може да си я купи в момента, при наличието на всички останали марки.
Не знам какво се прехласвате по самсунг галакси с2, това, че на теория е много бърз, нищо не значи. Имам преки наблюдения над 2 броя и си забиват доволно, изключват и т.н. ексти. Батерията е уникално зле, вероятно защото са двуядрени, с пуснати данни и 3г, с минимална употреба не може да изкарат до вечерта.

Аватар

Мнение от ms » 21 Ное 2011, 0:25

randity написа: :OT: Като за начало да ти кажа. Не си говоря празни приказки с цел спам. Имал съм за 1 месец нокията и знам за какво иде реч. На момичето от моя клас Сони-то го използвам всеки ден за слушане на музика и знам доста добре за к'во иде реч. Така, че ще те помоля повече да няма такива коментари.
Мерси предварително :bchug:

явно ще продължа офтопика...
К'во знаеш- нищо...
ползвал 1 месец- някои хора ползваме Симбиан сигурно от времето когато ти си ходил прав под масата...
Слушал музика- и к'во, то и на тел. за 50лв. си слушаш музика...
Не може да си нормален, разумно мислещ човек и да предлагаш Симбиан- смартфоните на Нокия просто УМРЯХА... и това го казвам като ползвал с години Симбиан (май съм ги минал повечето версии), ползващ и в момента такъв (и съм доволен като цяло)- Симбиан просто умира бавно и мъчително... Следващият ми телефон 100% ще е Андроид- там съотношението цена-възможности е далеч по-добро от ситуацията при Нокия... Ако и Ябълките се появят на прилични цени може и такъв да пробвам, но Нокия- не...

ПС: Освен ако Нокия скоро не изкарат модел с 2 х 1.5Гхц процесор, 2ГБ рам, стабилна видео карта и WM7 + всички други екстри- тогава може и да си помисля... Ама понеже това няма да стане поне още 5г. единствената Нокия която ще имам в скоро време ще някоя от типа на 1616- проста слушалка издържаща по 1 седмица разговори ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 21 Ное 2011, 2:50

подкрепям мнението на мс, Симбиан-а е мъртва ОС, интересно дали Нокиа ще изчакат за 8, понеже 7 си е пародия - играх си с такова HTC не е приятно. Иначе да ако ми се наложи отново да взимам смартфон засега избора пада върху тел с Андроид, но определено не бих си взел Самсунг или Сони.
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 21 Ное 2011, 14:04

Не споря, че Симбиан е по добре от Андроид. Даже напротив, аз също съм имал 2 телефона със Симбиан и знам какво е пред Андроид. Под изречението "Слушам музика всеки ден на него" има предвид, че освен слушането на музика го разглеждам постоянно. За това съм си изградил и мнението, че не ми харесва и за това си казвам мнението за Нокия.
Явно съм бил разбран погрешно.
Поздрави :bchug:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 22 Ное 2011, 0:21

ms написа:явно ще продължа офтопика...
К'во знаеш- нищо...
ползвал 1 месец- някои хора ползваме Симбиан сигурно от времето когато ти си ходил прав под масата...
Слушал музика- и к'во, то и на тел. за 50лв. си слушаш музика...
Не може да си нормален, разумно мислещ човек и да предлагаш Симбиан- смартфоните на Нокия просто УМРЯХА... и това го казвам като ползвал с години Симбиан (май съм ги минал повечето версии), ползващ и в момента такъв (и съм доволен като цяло)- Симбиан просто умира бавно и мъчително... Следващият ми телефон 100% ще е Андроид- там съотношението цена-възможности е далеч по-добро от ситуацията при Нокия... Ако и Ябълките се появят на прилични цени може и такъв да пробвам, но Нокия- не...

ПС: Освен ако Нокия скоро не изкарат модел с 2 х 1.5Гхц процесор, 2ГБ рам, стабилна видео карта и WM7 + всички други екстри- тогава може и да си помисля... Ама понеже това няма да стане поне още 5г. единствената Нокия която ще имам в скоро време ще някоя от типа на 1616- проста слушалка издържаща по 1 седмица разговори ;)

това за Nokia -та е толкова вярно че чак ми става гадно като чета, а съм фенка на Nokia от години :cry: преди 2 години някъде си взех н97 мини и от тогава до сега не изкараха нищо ново което да превъзхожда чак толкова че да си взема пак Nokia :confused:
до сега се позанимавах с андроид на SGS 2 - е няма такава лудница, просто симбиана залязва ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 24 Ное 2011, 13:53

Май не е много по темата, но все пак, някой да знае "сигурен" сайт за телефони като цяло.
Харесал съм си sony ericsson Xperia Neo, който се оказва доста неотркиваем. Мтел и хенди го нямат, глобул му искат нереална цена.
Като напиша в гугъл сони...цена, излизат няколко сайта, където цените варират между 510 и 680лв..?
Плюс това гледам някакви наличности от по 1-2 телефона.
А пък в mobilebuglaria не мога нищо да разбера. Нови, употребявани телефони..употребяван с гаранция, ама тая гаранция на кой се води?
Някакви предложения?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 24 Ное 2011, 14:52

X7 , иначе iPhone-a е истината :) HTC и Galaxy са огромни , нито телефон нито таблет , ни риба ни рак , все едно да си купиш е36 6так компакт :D За NOKIA-та гласувам защото съм фен на музикалните телефони. BTW и аз подскачах много за галакси с2 , ама като го разцъках малко в ръце и ми се стри като добре направен китайски телефон , много евтина сглобка и като цяло не ме впечатлява
I'm slowly drifting
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата