Към каква помощ сте се допитвали в последно време?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Към каква помощ сте се допитвали в последно време?

Мнение от ///peter » 20 Ное 2011, 19:03

Здравейте колеги, интересно ще ми бъде да Ви запитам към каква помощ в последно време сте се допитвали или сте имали нужда да се допитате?
Какъв беше резултата? Струваше ли си като пари, а като цел която постигнахте/несте?

Аз лично се допитах до правна помощ, по един имотен казус... дето се казва роднините ако не ти направят сечено няма кой... :mhihi:
Е колеги, моля за само сериозни отговори, кой знае пък може да намерите подходящия консултант тук?

ентусиаст
Аватар

Re: Към каква помощ сте се допитвали в последно време?

Мнение от flame » 20 Ное 2011, 19:35

Напоследък все повече се допитвам, т.е. ползвам нечии услуги. И все повече се убеждавам, че евтиното излиза скъпо :mrgreen:

Например преди няколко години се бях поциганил да търся имот без агенция (за да не платя комисионна естествено :mrgreen: ) - взе ми се здравето, просто не е истина! :shock: След това съм го правил същото упражнение с агенция - толкова време и усилия пестят... Честно казано за времето, което ми спестиха (и през което време си работех работата, за която ми плащат, а не обикалях наляво-надясно в търсене ;) ), им избих комисионната, че и отгоре :smoke:

Ама да си призная (почти) всеки път като трябва да ползвам някоя услуга нещо ме човърка отвътре с въпроса "Абе тва не може ли без него да мина?" :mrgreen:
Просто ние българите още от комунизма и до сега продължаваме да ценим повече стоките отколкото услугите... А в развитите държави е точно обратното :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Ное 2011, 12:30

^ Ами колега @flame и е така и не е,значи аз съм 1000% за агенции да помагат при закупуване на апартаменти и тн и 1000% против агенции за "подбор на персонал,иначе в личен план,един цялостен ремонт на апартамент,бях си наел един,който ще си води бригада,побеляха ми косите дето ги нямам,накрая...абе вграденият кенеф тече леекичко,ама тече,викам 2 ри майстор,3 ти майстъор,всеки прави по нещо,взима по 20 лева...накрая аз дето никога не съм пипал кенеф си го направих,така че не е 100% да се разчита на всеки за всичко...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Ное 2011, 13:40

Аз до агенция за имоти се допитвах.. 6 месеца :mhihi: 80% от обявите им са фалшиви. Има снимки крадени от сайтове за обзавеждане и т.н. :shock: Идеята е- този апартамент за съжаление вече не е актуален, но кажете си имената и телефона, а ние ще ви намерим :kuku:
Има и свестни ама са малко.
Относно майсторите- последните до които се "допитах" успяха да осерат плочки, които струват над 300лв квадрата :banghead:
Изображение

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 21 Ное 2011, 15:21

Това по-горното и други колеги го потвърждават, в една друга тема.
За последно се допитах до юрист и агенция за недвижими имоти.

Аз съм на мнение, че всеки трябва да си гледа работата.
Mного хора от форума могат сами да си сменят накладките или да налепят плочките в банята, но губиш време, респективно пари.
Да не говорим, че в повечето случаи крайния резултат е меко казано половинчат :)
Накрая като теглиш чертата, пропуснатите ползи са ти по-големи от спестените пари за услугата.

И е най-готино, някой като каже, че испанеца е тъп (не тоя от форума) и една крушка не може да завърти, а се обажда на техник. Те са тъпи, а ние щото сме хитри и тарикати... :)

Предполагам, по-добре е да се стремиш да увеличаваш приходите си, вместо да намаляваш разходите :yes:
virtue and tranquillity

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Ное 2011, 15:50

Така е на 100% ама не и в България.
Тук строителя не е строител, механика не е механик, брокера не е брокер. За това всеки трябва да разбира по нещо от тези неща за да си свърши работата сам, щото като я остави на друг "професионалист" той я върши така, че ти се иска да не си го започвал.
Просто няма професионалисти в България или са прекалено малко.
Всеки учи "вишу" и накрая тръгва да се занимава с нещо друго в много случаи коренно различно от това за което е учил. Било то щото няма работа по специалноста или щото е учил някаква специалност поради това, че е прекалено тъп за да бъде приет това, което е искал, а е трябвало на всяка цена да учи за да се гордеят с него родителите му и да не заподозрат роднините му колко тъп е той всъщност.
Строителя трябва да е учил за строител, бармана за барман и така.. Не искам да отварям дума за инжинери, че няма такава неука сган :banghead: (да ме прощават колегите, които са учили по тази специалност).
Всяка професия си има тънкоси, сервирането не е само да носиш таблата, строителството не е само да бъркаш бетон и да редиш плочки, инжинерството не е само да сметнеш и да начертаеш. Малко хора обаче ги владеят, едно щото не са учили, друго, че се занимават с нещо, което не им е работа подади липса на подходящо занятие и трето щото българина противно на това, което се твърди е едно тъпо, мързеливо и бездарно животно.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Ное 2011, 16:14

vladye написа:Аз съм на мнение, че всеки трябва да си гледа работата.
...
Накрая като теглиш чертата, пропуснатите ползи са ти по-големи от спестените пари за услугата.
...
по-добре е да се стремиш да увеличаваш приходите си, вместо да намаляваш разходите :yes:

:yes: :yes: :yes:

bum_bum написа:Тук строителя не е строител, механика не е механик, брокера не е брокер.

Абе да не всички, но половината ;) При това положение трябва внимателно да се подбира :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 22 Ное 2011, 2:07

Всеки божи ден се сблъскавам с тая действителност с некъдърноста на уж мои "колеги" чуло кьораво и сакато,че има кяр некъде и понеже е прост и неграмотен и нищо друго не става от него се хвърля с главата напред и заблуждава хората..и после хора където по-голямата част от съзнателния си живот се занимават с тва им оправят бакийте....както и да е тва е малко офф

Услугата която ползвах е медицинска за ИСУЛ става въпрос
Последна промяна Spiro на 22 Ное 2011, 2:54, променена общо 1 път
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 22 Ное 2011, 2:13

помощ от жена ... попитах я как да процедирам с друга такава :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Мнение от Azidaha » 22 Ное 2011, 15:13

Както е казано ..като се знам 'що за инженер съм, ме е страх да ида на лекар! :yes:
Изображение

Назад към Извън Темата