Към каква помощ сте се допитвали в последно време?
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Към каква помощ сте се допитвали в последно време?
Здравейте колеги, интересно ще ми бъде да Ви запитам към каква помощ в последно време сте се допитвали или сте имали нужда да се допитате?
Какъв беше резултата? Струваше ли си като пари, а като цел която постигнахте/несте?
Аз лично се допитах до правна помощ, по един имотен казус... дето се казва роднините ако не ти направят сечено няма кой...
Е колеги, моля за само сериозни отговори, кой знае пък може да намерите подходящия консултант тук?
Какъв беше резултата? Струваше ли си като пари, а като цел която постигнахте/несте?
Аз лично се допитах до правна помощ, по един имотен казус... дето се казва роднините ако не ти направят сечено няма кой...

Е колеги, моля за само сериозни отговори, кой знае пък може да намерите подходящия консултант тук?
Re: Към каква помощ сте се допитвали в последно време?
Напоследък все повече се допитвам, т.е. ползвам нечии услуги. И все повече се убеждавам, че евтиното излиза скъпо
Например преди няколко години се бях поциганил да търся имот без агенция (за да не платя комисионна естествено
) - взе ми се здравето, просто не е истина!
След това съм го правил същото упражнение с агенция - толкова време и усилия пестят... Честно казано за времето, което ми спестиха (и през което време си работех работата, за която ми плащат, а не обикалях наляво-надясно в търсене
), им избих комисионната, че и отгоре
Ама да си призная (почти) всеки път като трябва да ползвам някоя услуга нещо ме човърка отвътре с въпроса "Абе тва не може ли без него да мина?"
Просто ние българите още от комунизма и до сега продължаваме да ценим повече стоките отколкото услугите... А в развитите държави е точно обратното

Например преди няколко години се бях поциганил да търся имот без агенция (за да не платя комисионна естествено

Ама да си призная (почти) всеки път като трябва да ползвам някоя услуга нещо ме човърка отвътре с въпроса "Абе тва не може ли без него да мина?"

Просто ние българите още от комунизма и до сега продължаваме да ценим повече стоките отколкото услугите... А в развитите държави е точно обратното

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
^ Ами колега @flame и е така и не е,значи аз съм 1000% за агенции да помагат при закупуване на апартаменти и тн и 1000% против агенции за "подбор на персонал,иначе в личен план,един цялостен ремонт на апартамент,бях си наел един,който ще си води бригада,побеляха ми косите дето ги нямам,накрая...абе вграденият кенеф тече леекичко,ама тече,викам 2 ри майстор,3 ти майстъор,всеки прави по нещо,взима по 20 лева...накрая аз дето никога не съм пипал кенеф си го направих,така че не е 100% да се разчита на всеки за всичко...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз до агенция за имоти се допитвах.. 6 месеца
80% от обявите им са фалшиви. Има снимки крадени от сайтове за обзавеждане и т.н.
Идеята е- този апартамент за съжаление вече не е актуален, но кажете си имената и телефона, а ние ще ви намерим
Има и свестни ама са малко.
Относно майсторите- последните до които се "допитах" успяха да осерат плочки, които струват над 300лв квадрата

Има и свестни ама са малко.
Относно майсторите- последните до които се "допитах" успяха да осерат плочки, които струват над 300лв квадрата

Това по-горното и други колеги го потвърждават, в една друга тема.
За последно се допитах до юрист и агенция за недвижими имоти.
Аз съм на мнение, че всеки трябва да си гледа работата.
Mного хора от форума могат сами да си сменят накладките или да налепят плочките в банята, но губиш време, респективно пари.
Да не говорим, че в повечето случаи крайния резултат е меко казано половинчат
Накрая като теглиш чертата, пропуснатите ползи са ти по-големи от спестените пари за услугата.
И е най-готино, някой като каже, че испанеца е тъп (не тоя от форума) и една крушка не може да завърти, а се обажда на техник. Те са тъпи, а ние щото сме хитри и тарикати...
Предполагам, по-добре е да се стремиш да увеличаваш приходите си, вместо да намаляваш разходите
За последно се допитах до юрист и агенция за недвижими имоти.
Аз съм на мнение, че всеки трябва да си гледа работата.
Mного хора от форума могат сами да си сменят накладките или да налепят плочките в банята, но губиш време, респективно пари.
Да не говорим, че в повечето случаи крайния резултат е меко казано половинчат

Накрая като теглиш чертата, пропуснатите ползи са ти по-големи от спестените пари за услугата.
И е най-готино, някой като каже, че испанеца е тъп (не тоя от форума) и една крушка не може да завърти, а се обажда на техник. Те са тъпи, а ние щото сме хитри и тарикати...

Предполагам, по-добре е да се стремиш да увеличаваш приходите си, вместо да намаляваш разходите

virtue and tranquillity
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Така е на 100% ама не и в България.
Тук строителя не е строител, механика не е механик, брокера не е брокер. За това всеки трябва да разбира по нещо от тези неща за да си свърши работата сам, щото като я остави на друг "професионалист" той я върши така, че ти се иска да не си го започвал.
Просто няма професионалисти в България или са прекалено малко.
Всеки учи "вишу" и накрая тръгва да се занимава с нещо друго в много случаи коренно различно от това за което е учил. Било то щото няма работа по специалноста или щото е учил някаква специалност поради това, че е прекалено тъп за да бъде приет това, което е искал, а е трябвало на всяка цена да учи за да се гордеят с него родителите му и да не заподозрат роднините му колко тъп е той всъщност.
Строителя трябва да е учил за строител, бармана за барман и така.. Не искам да отварям дума за инжинери, че няма такава неука сган
(да ме прощават колегите, които са учили по тази специалност).
Всяка професия си има тънкоси, сервирането не е само да носиш таблата, строителството не е само да бъркаш бетон и да редиш плочки, инжинерството не е само да сметнеш и да начертаеш. Малко хора обаче ги владеят, едно щото не са учили, друго, че се занимават с нещо, което не им е работа подади липса на подходящо занятие и трето щото българина противно на това, което се твърди е едно тъпо, мързеливо и бездарно животно.
Тук строителя не е строител, механика не е механик, брокера не е брокер. За това всеки трябва да разбира по нещо от тези неща за да си свърши работата сам, щото като я остави на друг "професионалист" той я върши така, че ти се иска да не си го започвал.
Просто няма професионалисти в България или са прекалено малко.
Всеки учи "вишу" и накрая тръгва да се занимава с нещо друго в много случаи коренно различно от това за което е учил. Било то щото няма работа по специалноста или щото е учил някаква специалност поради това, че е прекалено тъп за да бъде приет това, което е искал, а е трябвало на всяка цена да учи за да се гордеят с него родителите му и да не заподозрат роднините му колко тъп е той всъщност.
Строителя трябва да е учил за строител, бармана за барман и така.. Не искам да отварям дума за инжинери, че няма такава неука сган

Всяка професия си има тънкоси, сервирането не е само да носиш таблата, строителството не е само да бъркаш бетон и да редиш плочки, инжинерството не е само да сметнеш и да начертаеш. Малко хора обаче ги владеят, едно щото не са учили, друго, че се занимават с нещо, което не им е работа подади липса на подходящо занятие и трето щото българина противно на това, което се твърди е едно тъпо, мързеливо и бездарно животно.
vladye написа:Аз съм на мнение, че всеки трябва да си гледа работата.
...
...
по-добре е да се стремиш да увеличаваш приходите си, вместо да намаляваш разходите

bum_bum написа:Тук строителя не е строител, механика не е механик, брокера не е брокер.
Абе да не всички, но половината

Всеки божи ден се сблъскавам с тая действителност с некъдърноста на уж мои "колеги" чуло кьораво и сакато,че има кяр некъде и понеже е прост и неграмотен и нищо друго не става от него се хвърля с главата напред и заблуждава хората..и после хора където по-голямата част от съзнателния си живот се занимават с тва им оправят бакийте....както и да е тва е малко офф
Услугата която ползвах е медицинска за ИСУЛ става въпрос
Услугата която ползвах е медицинска за ИСУЛ става въпрос
Последна промяна Spiro на 22 Ное 2011, 2:54, променена общо 1 път
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
помощ от жена ... попитах я как да процедирам с друга такава 

- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Както е казано ..като се знам 'що за инженер съм, ме е страх да ида на лекар! 

10 мнения
• Страница 1 от 1