Шведската автомобилна компания „Сааб" фалира.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Шведската автомобилна компания „Сааб" фалира.

Мнение от GRIPEN » 19 Дек 2011, 20:00

Дали съм разбрал дали не, няма никакво значение, нито ще промени нещо в избора ми, а и темата не е за това.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Дек 2011, 20:03

да не се обидят феновете на сааб, ама повечето са почитатели на марката, щото обичат да бъдат различни, ама ако някой им даде 55 хил.евро никой няма да си купи 9-5 aero :mhihi: успеха се мери в $, ако сааб бяха толкова добри коли, нямаше да бъдат на дъното! отделно не за 55к евро, за 20к взимаш e60 535d със сервиз хистори и 5-чката ще е повече кола и след 10г от какъвто и сааб да произведат ;)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Дек 2011, 20:06

Сааб поиска защита от кредитори още преди година, не е голяма новина. Китайците чакаха на вратата, вярно е, но предвид какво се случи с Ровър, нормално да има скептицизъм към тях. Марка като Сааб ще продължи да съществува, според мен, но под шапката на голям азиатски или европейски концерн, по модела на Волво. И тях ги оплакваха преди години, но мрачните прогнози не се сбъднаха. А че са част от автомобилната история, няма две мнения.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 19 Дек 2011, 20:07

acer написа: ....ама ако някой им даде 55 хил.евро никой няма да си купи 9-5 aero :mhihi: ....

А ти само ги пробвай, после сподели резултата..... :winky:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Дек 2011, 20:26

GRIPEN написа:
acer написа: ....ама ако някой им даде 55 хил.евро никой няма да си купи 9-5 aero :mhihi: ....

А ти само ги пробвай, после сподели резултата..... :winky:

да де, да де...

никаква динамика, тежко. много рядко има производител дето успява да оплеска управление, спирачки и ускорение в един пакет. за тая работа си трябва (анти)умение.

разбирам ги откъде идват, но на мене лично не ми харесват. последното което карах беше виген-а и не усетих никаква хармония в тая кола. всяко нещо по отделно си работеше както трябва, но при бмв примерно съвокупноста не усещанията дава едно по-готино усещане докато при виген-а съвокупноста някак си бяха успели да я направят по-лоша.

обаче кви фарове имат тия коли... аз такова нещо не бях виждал...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Дек 2011, 20:50

да инвестираш 55хил евро в кола си е пълно кощунство, била тя бмв или мерцедес заради бързото обезценяване.. но да оставиш маса пари за кола, която не че само не е от "премиум" сегмента, но качеството на колата и бъдещето на компанията са под въпрос е... глупаво. и като говорим за бг, трябва да го видя с очи за да го повярвам, как някой честен човек, който си изкарва парите с пот и кръв, отива и си купува сааб, вместо новият мл или новата петица :kuku: :D
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 19 Дек 2011, 21:16

acer написа:да инвестираш 55хил евро в кола си е пълно кощунство, била тя бмв или мерцедес заради бързото обезценяване.. но да оставиш маса пари за кола, която не че само не е от "премиум" сегмента, но качеството на колата и бъдещето на компанията са под въпрос е... глупаво. и като говорим за бг, трябва да го видя с очи за да го повярвам, как някой честен човек, който си изкарва парите с пот и кръв, отива и си купува сааб, вместо новият мл или новата петица :kuku: :D

Абе има ги всякакви типове. Може и опели да си купят.Работата е там, че просто в клуб сааб България е по-спокойно(заради 6-тимата души там, четирима от които модератори) :mhihi:
които боготворят тази немасова марка по нашите земи. За другите не знам, но аз като избирам кола гледам да не е от тия дето не ги карат много
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 19 Дек 2011, 21:22

kemakozeE36 написа:Може и опели да си купят.

Викаш Инсигниа-та е кисело грозде :mhihi:

kemakozeE36 написа:За другите не знам, но аз като избирам кола гледам да не е от тия дето не ги карат много

Викаш ако имаш парите няма да вземеш едно М3 GTS например, ми ще заложиш на старото Е36, а? :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 19 Дек 2011, 21:27

xpl0d написа:
kemakozeE36 написа:Може и опели да си купят.

Викаш Инсигниа-та е кисело грозде :mhihi:

kemakozeE36 написа:За другите не знам, но аз като избирам кола гледам да не е от тия дето не ги карат много

Викаш ако имаш парите няма да вземеш едно М3 GTS например, ми ще заложиш на старото Е36, а? :mhihi:

Говориме за нови коли :winky:
Викаш между редовете четеш а? :mhihi:
добре ще ти обясня. Ако имах парите бих си взел новата петица примерно, щото и MAHINDRA мога нова да си купя например, но тогава ще съм единствения в софия с махиндра.
Сега разбра ли ме или да обяснявам като за още по-глупави :mhihi:
Изображение
Изображение

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 19 Дек 2011, 21:46

kemakozeE36 написа:......Работата е там, че просто в клуб сааб България е по-спокойно(заради 6-тимата души там, четирима от които модератори) :mhihi:

Общо мнения 64789 | Общо теми 5336 | Общо членове 2930 | Най-нов Vankata4116
http://www.saab-club.com/forum/index.ph ... 6a703a16a6

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 19 Дек 2011, 21:47

kemakozeE36 написа:Говориме за нови коли :winky:

Mи и аз ти говоря за нови :mhihi: :mhihi: :mhihi:

kemakozeE36 написа:добре ще ти обясня

Няма какво :mhihi: :mhihi: :mhihi:

kemakozeE36 написа:Сега разбра ли ме или да обяснявам като за още по-глупави :mhihi:

Аз те разбрах отдавна, ма ти не ме разбра :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 19 Дек 2011, 22:01

xpl0d написа:
kemakozeE36 написа:Говориме за нови коли :winky:

Mи и аз ти говоря за нови :mhihi: :mhihi: :mhihi:

kemakozeE36 написа:добре ще ти обясня

Няма какво :mhihi: :mhihi: :mhihi:

kemakozeE36 написа:Сега разбра ли ме или да обяснявам като за още по-глупави :mhihi:

Аз те разбрах отдавна, ма ти не ме разбра :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Виж сега нямам нищо против ако си станал със задника към тавана, ма айде ако обичаш подхвани си някой друг за мезе :winky:
прочети си по-горното мнение и пак си помисли дали за нови коли ми говориш. Нещо за Е36 спомена ако не се лъжа
Остроумието ти е с интергалактическа безкрайност просто... :banghead:
Не ме прави на луд ако обичаш
CONAN написа:
kemakozeE36 написа:......Работата е там, че просто в клуб сааб България е по-спокойно(заради 6-тимата души там, четирима от които модератори) :mhihi:

Общо мнения 64789 | Общо теми 5336 | Общо членове 2930 | Най-нов Vankata4116
http://www.saab-club.com/forum/index.ph ... 6a703a16a6

Ууууаааааааааааууууууу :mhihi: 2930 души на 6 милиона... тва прави около един паркинг на няколко нива срещу останалите почти 6 милиона. Подцених ги, те мнозинство били :mhihi:
Последна промяна kemakozeE36 на 19 Дек 2011, 22:03, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 19 Дек 2011, 22:02

И аз ше изразя някакво несъгласие с горните мнения... Сааб е една марка за тесен кръг от хора, и не защото е лоша... Тези коли просто са подценявани в България. Опитът ми е с един 9000 2,0 турбо и един 9-5 Аеро. Аерото особено... не се сещам за бмв за подобни пари, което да го бие на ускорение.

А и като цяло за кола за 5-6 бона с всяка една екстра и след 2000 година... Доста добре.

А части..пак има откъде. :driving:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 19 Дек 2011, 22:06

BMWPetar написа:И аз ше изразя някакво несъгласие с горните мнения... Сааб е една марка за тесен кръг от хора, и не защото е лоша... Тези коли просто са подценявани в България. Опитът ми е с един 9000 2,0 турбо и един 9-5 Аеро. Аерото особено... не се сещам за бмв за подобни пари, което да го бие на ускорение.

А и като цяло за кола за 5-6 бона с всяка една екстра и след 2000 година... Доста добре.

А части..пак има откъде. :driving:

Е тва ускорява по-добре от сааба аахамааааа акала абдул акбар аллаааахааамаааа...
Изображение
Изображение
Изображение

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 19 Дек 2011, 22:18

kemakozeE36 написа:Ууууаааааааааааууууууу :mhihi: 2930 души на 6 милиона... тва прави около един паркинг на няколко нива срещу останалите почти 6 милиона. Подцених ги, те мнозинство били :mhihi:

Просто статистика ,2930 > 6 .......
Не разбирам сърказма ти ,все пак хората са фенове на дадената марка ,както ние на бмв ......

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата