iPhone 4S - заслужава ли си или някой друг е по-добре?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Re: iPhone 4S - заслужава ли си или някой друг е по-добре?

Мнение от Richmond » 28 Дек 2011, 23:01

Малко се отклонявам от дискусията за посочените телефони, искам да ви попитам какво мислите за Blackberry Porsche Design ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 28 Дек 2011, 23:09

acer написа:ще си направя коледен подарък, чакам първо да въведат новият закон януари месец, че дължа 700лв неустойки само за договора на мтел, ама стотинка от тях няма да видат!!! закона е приет! :mrgreen: горките чси-та :mhihi:

Колега заеби какво съм писал преди , е до сега си играх с РАЗР.....във виваком , тънък , кевларен , андроид 2.3.5. не се замисля грам............ малииии 850 лева с карта с 10 лева такса.. какво чакаш , уникален е ... дисплей , форма , визия......... айфона да ти кажа бледнее пред него , адски стилен е също , направо се влюбих , иди го разгледай във Виваком , играх си и с Самсунг галакси ноут със 5.3 дисплея.... замисля се на програмите които са му качени по дефаут , представям си какво ще е като му кача повече програми , първото впечатление от самсунга ми е лошо , от моторолата , супер е няям думи :bgflag:

ЕДИТ: блекбери порше дизаин , квадратен , различен , мощен 1.2 гига едноядрен и 768 рам и стигаме до дисплея , 2.8 инча и спираме да говорим за този телефон :bang:
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 29 Дек 2011, 3:20

Наскоро разцъквах в магазин СГС2 и айфон4(като последния го има и баща ми с безброй приложения, които са платени).
Общо взето айфона има по-добър дисплей с по-реално изображение(при 4с казват, че е още по-добър дисплея).
СГС2 за мен има пресатурирани цветове и дисплеят е твърде, твърде контрастен и на двата им правих настройките да са в едно положение. Но пак казвам дисплея на айфона за мен е по-добрия.
Относно бързината, даречем при стартиране на сродни приложения, зареждане на еднакви интернет страници, еднакви изображения и т.н. почти еднакво, приложенията при айфона може би се отварят една съвсем малка идея по-бързо, при сгс2-то страниците и интернет изображенията се отварят малко по-бързо. Но разликите са изключително малки и пренебрежими и не те биха те накарали да вземеш единия или другия.
Относно скорост на работа при натоварване...
При даречем и двата телефона, пуснато стрийминг видео, всевъзможни приложения и игри. СГС2 като че ли леко спича сравнен с айфона. А айфона, тоя на баща ми, без значение какво съм го правил, всевъзможни неща пуснати, никога, ама никога не е засичал, за блокиране, забиване и т.н. дума да не става.

Така че тея дето коментират единия как бил на светлинни години пред другия, просто да си ги спестят изказванията.
И клипове по нета има бол и се вижда каква е разликата, а тя си е минимална. Като говорим за сравнение между Айфон4(НЕ С) и СГС2. 4s-a не го знам как е, но би трябвало да е по-добър във всичко, може би да не си струва по-високата цена сравнен с 4ката, но това на тоя етап можем да го твърдим по хартиени данни. На практика при епъл нещата почти винаги стоят по-различно. Но ако трябва да избирам и аз сега може би бих си взел Айфон4, не S.
Другото е, че 3.5 инча е последния размер дисплей за нормален телефон. СГС2-то си е големичък вече, вярно и дисплея е осезаемо по-голям и след СГС2 като хванеш айфона, все едно държиш нокиа с 2.8 дисплей :mhihi:
Но незнам доколко би бил удобен за ежедневно носене, като това зависи и от стила на обличане де...

А като стана дума за мода, бял сгс2, трябва да ви кажа, че изобщо не е зле... :mhihi:
Изображение
E34, E38

Потребител
Аватар

Мнение от sexter » 29 Дек 2011, 11:12

тука май се обсъждат телефони които са на едно ниво ХТЦ сенсейшън I phone ......и тн....май нещата са въпрос на вкус....от няколко месеца съм със сенсейшън и немам никви ядове безплатни приложения мореидеален за изпозване като навигация защото е с голям дисплей....по нищо не отстъпва на I phone или самсунг

Потребител
Аватар

Мнение от Hades_ » 29 Дек 2011, 12:04

Основната разлика между андроид устройствата и епълските си е операционната система. Едната е с отворен код базирана на Линукс и затова за някой работи просто трябва да се позанимаваш, за да тръгнат като света, но далече не е толкова комерсиална като iOS, където ако не джейлбрейкнеш си доста орязан откъм приложенията. Пристрастен съм, защото от скоро съм със смартфон с андроид и въпреки, че си качих последния 4.03, който има някой недоизчистени бъгове всичко му е наред.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 29 Дек 2011, 12:12

Хейтърите спрете да пишете глупости. Един джейлнат айфон може да се къстъмизира отвскъде, говоря за графичния интерфейс, панорамни пейпъри, шрифтове, икони, анимации при прелистването на екраните, въобще всичко по хоум и лок скрийна за което може да си помислите. За мен IPS матрицата е по-добра от всеки амолед на пазара. Цветовете са по-реални а и пикселната гъстота прави четенето на текст истинско удоволствие. Относно размера 3.5 инча екран е достатъчен за да имаш добра функционалност и същевременно апарата да остане компактен и стилен, удобен за всеки джоб. Нека автора сам реши кое му допада най-много, но да има в предвид, че изброените недостатъци на айфон в тази тема не са реални.
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 29 Дек 2011, 12:32

Ето един реален недостатък на айфона, сравнен с галакси с2

айфон:
SAR US 1.18 W/kg (head) 0.98 W/kg (body)
SAR EU 0.99 W/kg (head) 0.99 W/kg (body)

самсунг:
SAR US 0.16 W/kg (head) 0.96 W/kg (body)
SAR EU 0.34 W/kg (head)

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3621

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Дек 2011, 14:02

Е,айфона няма и Adobe

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 29 Дек 2011, 14:40

Аз като хейтър да отговоря на двамата колеги писали малко по-горе!
1. Ти си си играл с телефона на тате, като си купиш тогава говори!
2. Имате ли представа колко облъчва 4S сравнение с GS2? Колегата горе ви го е написал, ама нали българина нищо не го плаши, на него няма нищо да му се случи!
Това нещо пържи мозъка над 4 пъти повече от Галаксито!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 29 Дек 2011, 14:41

vvaskoo написа:IPhone 4s , дали си заслужава ? НЕ! Аз имам нормалния IPhone 4 а майка ми има IPhone 4s . Разликата в бързината е минимална , 4-5 милисекунди не мисля че го бърка някой . Сири-то на 4s е пълен та*ак , не може да търси магазини , ресторанти и тн . Трябва да му кажеш 10 пъти за да те разбере правилно и това е не защото ми е лош английския ами щото сири-то е керливо . Карал съм Англичани да му говорят и разлика няма , пак не разбира . Единствената значителна разлика е камерата . Ако ти се дават 500+ лв повече за едната камера взимай 4с ако не взимай стандартната 4ка .

...а няма ли разлика и в резолюцията на картината , чувал съм че 4ес има по-ясна картина :dunno: нямам под ръка еска , за да ги сравня...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sappa » 29 Дек 2011, 15:07

Nukem написа:Аз като хейтър да отговоря на двамата колеги писали малко по-горе!
1. Ти си си играл с телефона на тате, като си купиш тогава говори!
2. Имате ли представа колко облъчва 4S сравнение с GS2? Колегата горе ви го е написал, ама нали българина нищо не го плаши, на него няма нищо да му се случи!
Това нещо пържи мозъка над 4 пъти повече от Галаксито!

Аз ли съм си играл с на тати телефона?! Хайде сдържай се в коментарите като не ме познаваш. Това че има по мощен предавател в телефона означава по-силен сигнал и по-качествена връзка, който се притеснява за здравето си да ползва хендсфрий. Ако не си на ясно всеки разговор над 2-3 мин е вреден та ако ще и от галакси с2 да е. Имам доста продукти на марката Епъл и изказвания от сорта на т.1 са смешни, но ти това няма от къде да го знеш, та не пиши глупости.
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sappa » 29 Дек 2011, 15:10

Е.Димитров написа:Е,айфона няма и Adobe

Стабилен и пълнофункционален флаш за мобилно устройство няма написан до момента. Освен това тази технология умира, която ще бъде заменена в скоро време от HTML5.

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Дек 2011, 15:11

Ко рече ?? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Фото шоп има за Айфона ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sappa » 29 Дек 2011, 15:28

Leudi написа:Сега се чудя каква свобода има потребителя при новия модел. Става въпрос основно за прехвърляне на файлове, GPS и най-вече инсталиране на приложения. Може ли да се мине без т.нар. хакване поне при качването на файлове.
.

Джеилбрейкнат телефон има неограничени възможности, включително и от към персонализация. В случай, че това не ти се нрави и имаш морални задръжки, ограниченията ти са единствено финансови тъй като всички качествени и полезни приложения са платени.

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Дек 2011, 15:46

sappa написа:

Стабилен и пълнофункционален флаш за мобилно устройство няма написан до момента. Освен това тази технология умира, която ще бъде заменена в скоро време от HTML5.

Това в "умирането" вече 3 та година мре,с айфона какви ли не гимнастики правех за ,евентуално някога да гледам вибокса...

N.Mihaylovski написа:

Ко рече ?? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Фото шоп има за Айфона ;)

За Adobe Flash Player става дума

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата