V8 срещу V12

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: V8 срещу V12

Мнение от acho.rs » 03 Яну 2012, 21:04

N.Mihaylovski написа:http://www.youtube.com/watch?v=wEVQnKc4on4&feature=related
Нема такв звук Х6 5.0 Просто е убииствен който е карал подобен звяр знае.

:OT: Стига с тва 5.0и , модела е Х6 50и . Едното означава 5000кк другото , означава каквото си иска - в случая 4400кк .
BadAngel написа:повечето в12 са нискооборотни

а тези, които се въртят на големи оборти са прекалено скъпи, за да ги оценят нашите съфорумци (пак повечето)

Тук си прав .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Яну 2012, 21:10

N.Mihaylovski написа:ALX
каква им е максималната скорост, и как се държат при 250 +

ми.. никой не знае колко вдигат.. на теория имат предавки и обороти и мощност да вдигат над 320 (фабрично е 112 км/ч при 2000 оборота при 5800 червена линия за фабричния 502 кубиков голям блок- смятай)... но нямат добра аеродинамика и от една определена скорост (примерно 220-240) започват да плават и стават доста нечувствителни... а и много духа защото повечето нямат спойлъри и малко се чувстваш като човека-парашут...

за предавките - ми две скорости са- зависи какъв мотор имаш (червена линия) и размера на предния венец (задните винаги са еднакви). първа обикновено свършва на 200... след това втора, но втора е овърдрайв и е слаба и тя си е стриктно за туринг.. а си я натиснал а си я скъсал- особено ако си с някой по-космат двигател. сега почнаха да излизат нови подобрени трансмисии които позволяват и на втора да се натиска до някъде, но генералната идея е че "in first you play, in second you pray" :oops:

турбо буси и зх14 съм сигурен че след 200 са по-бързи заради слабата втора и лошата аеродинамика. но до 200 ако си отзад със хубав 315мм слик и можеш да си сложиш конете на асфалта- правения бос хос-а няма мотоциклет дето да го стигне.

за вида им- всичките са правени с много пари и така си изглеждат дори когато се карат всеки ден. само боята често е $15-20к и често се прави от крис круз които е легенда в това отношение (рисуване по возила). аз познавам хора които имат шоу в8 мотоциклети на които имат по 40-50к км навъртяни ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Яну 2012, 21:21

SPEED_GABROVO написа:Ся се сетих за това клипче http://www.youtube.com/watch?v=KGxJqM1Shh4 и V12 могат да вадят звук,всичко е до мерак и пари :mhihi:

Възможно ли е този двигател да вади такъв звук . В началото под ауспусите май се чува нещо различно . Ако само изпускателната система води до такава драстична промяна във звука :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 03 Яну 2012, 21:24

На мен 8-ка ми звучи по-брутално.Преди време доста се забавлявахме с едно такова http://www.youtube.com/watch?v=AfKlk_L0ceA :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 03 Яну 2012, 21:31

alx написа:
N.Mihaylovski написа:ALX
каква им е максималната скорост, и как се държат при 250 +

ми.. никой не знае колко вдигат.. на теория имат предавки и обороти и мощност да вдигат над 320 (фабрично е 112 км/ч при 2000 оборота при 5800 червена линия за фабричния 502 кубиков голям блок- смятай)... но нямат добра аеродинамика и от една определена скорост (примерно 220-240) започват да плават и стават доста нечувствителни... а и много духа защото повечето нямат спойлъри и малко се чувстваш като човека-парашут...

за предавките - ми две скорости са- зависи какъв мотор имаш (червена линия) и размера на предния венец (задните винаги са еднакви). първа обикновено свършва на 200... след това втора, но втора е овърдрайв и е слаба и тя си е стриктно за туринг.. а си я натиснал а си я скъсал- особено ако си с някой по-космат двигател. сега почнаха да излизат нови подобрени трансмисии които позволяват и на втора да се натиска до някъде, но генералната идея е че "in first you play, in second you pray" :oops:

турбо буси и зх14 съм сигурен че след 200 са по-бързи заради слабата втора и лошата аеродинамика. но до 200 ако си отзад със хубав 315мм слик и можеш да си сложиш конете на асфалта- правения бос хос-а няма мотоциклет дето да го стигне.

за вида им- всичките са правени с много пари и така си изглеждат дори когато се карат всеки ден. боята често е $15-20к и се прави от крис круз които е легенда в това отношение. аз познавам хора които имат шоу в8 мотоциклети на които имат по 40-50к км навъртяни...

Незнам интересно изглежда, но примерно новата Зх14 има вече времена под 9.5 сток.... и 0-200 са 6 сек.... от това по бързо незнам за какво ти е ако не си драг състезател. С тая разлика ,че като се скриеш зад слюдата с 200 няма вятър и като дойде завой с 200 го взимаш... сори ама с тоя бос хос с тая задна гума невиждам как се завива.... Но като имаш пари да хвърляш за такива играчки евала - самата идея за В8 биг блок в мотор е бруталия
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Яну 2012, 22:57

защо му е да завива, идеята на тоя мотор е да хванеш рут 66 и да посрещнеш изгрева яздейки.. това е просто по-хард вариянт на американските мъсъл карс от предишно поколение

а и с тая задна гума мацките ще те заглеждат повече :ok:
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 03 Яну 2012, 23:08

ddinobot написа:
P1tbuL написа:Ето ви истината за звук от V8 братлета :) http://www.youtube.com/watch?v=UIlJNzSXUZk

Изгледайте го докрая :) тоя клип си струва...

За мен по- красив звук от този просто няма! :driving:

Добре защо всички мъсъл карс имат този специфичен звук, на кое се дължи това? :dunno: Бях чувал нещо за разпределителни валове в самия блок, както и за това че повдигачите са много големи, но така и не ми стана ясно

Чети от тая страница нататък :D

viewtopic.php?f=1&t=151086&p=2913404&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5#p2913404
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Яну 2012, 23:27

BadAngel написа:защо му е да завива, идеята на тоя мотор е да хванеш рут 66 и да посрещнеш изгрева яздейки.. това е просто по-хард вариянт на американските мъсъл карс от предишно поколение

а и с тая задна гума мацките ще те заглеждат повече :ok:

всъщност повечето мадами изпитват тих ужас от тия мотори и посмъртно не можеш да ги качиш... освен ако не са някакви много безстрашни. много по-лесно е със един зх14 да ги возиш.

да не говориме че ако не знаят как да си държат краката - има стопени токчета, изгорени панталони, чорапогащи и там каквото е била решила да нахлузи. с една дума- не са за жени тия мотори.

но за рут 66 и газ три дни само направо- самата истина.

единствените проблеми на плоския слик е че при бавна скорост като завиваш мотора иска да се изправи предварително както и като спираш трябва да внимаваш с коловозите защото малко да е накриво асфалта слика го "грабва" и мотора тръгва да пада... и няма значение колко си силен щото дзверо е 600 кила :ranting:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 04 Яну 2012, 1:16

acho.rs написа:
SPEED_GABROVO написа:Ся се сетих за това клипче http://www.youtube.com/watch?v=KGxJqM1Shh4 и V12 могат да вадят звук,всичко е до мерак и пари :mhihi:

Възможно ли е този двигател да вади такъв звук . В началото под ауспусите май се чува нещо различно . Ако само изпускателната система води до такава драстична промяна във звука :shock:

Здрасти, на катализатори вадя подобен звук. За съжаление няма Е31 с цяла генерация на
суперспринт да разбера какво точно ще се получи, всичко приключва до смяна на задни
гърнета, Аз съм стигнал малко по напред остава да сложа колектори и да махна оригиналните
катализатори. Но какво ще стане идея нямам, карам на сляпо:(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 04 Яну 2012, 1:20

acho.rs написа:

Mother Of GOD :paranoid: :paranoid: :paranoid:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Яну 2012, 2:00

You said: "Time will change!" What if it changes you?

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 04 Яну 2012, 10:23

goguma написа:Иначе ако става дума само за звук, то с една подходяща изпускателна система може и L4 да го накарате да звучи като звяр - ето кратка справка http://www.youtube.com/watch?v=72n7SKDdXJc и http://www.youtube.com/watch?v=D5x-ebCO ... re=related :dunno:

Само дето това не е прав 4, а е боксер ;) Има огромна разлика :twisted:

vicho написа:V8 vs. V12???

I choose V10!

http://www.youtube.com/watch?v=rOwk--G-EVk

:mhihi: :owned: :owned: :owned:

:clap: :yes:

Що се отнася до моторите - мен много ме кефи идеята на туринг байковете... Бих си купил един ден някакъв голям мотор с хубав звук да си го карам бавно :twisted: Иначе нямам акъл да карам бърз мотор, защото ще се убия, но така някой приятен крузър бих си купил на стари години :roll:

Едни познати тази година си направиха екскурзия по Route 66 като си наеха Harley-та специално за целта и са изкарали невероятно 8)
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 04 Яну 2012, 11:24

vicho написа:V8 vs. V12???

I choose V10!

http://www.youtube.com/watch?v=rOwk--G-EVk

:mhihi: :owned: :owned: :owned:

I prefer too :yes:
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 05 Яну 2012, 1:36

http://www.youtube.com/watch?v=jTuyzQbW ... re=related

на 00:09 като връща 3та :shock: :clap:

:lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст