КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА
Модератор: Общи модератори
Re: КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА
NIKMAN написа:Пичове не забравяйте и за контрола на държавата-първо всички заплати по карти, после всички търговски обекти свързани с НАП, след това ти пазаруваш с карта, търговеца ти дава касова бележка, всички обороти се следят и държавата си прибира данъците, а банките комисионните.
тва са все хубави не6та бих казал ...ке6 нося само когато съм в бг
е разбирасе винаги има някакви 10 20 е за всеки слу4ай (когато несъм )
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
E34 написа:drago_pavlov написа:Еми много ясно! Не като сега всеки втори взима 1000 лв., а плаща 50 лв. осигуровки, после реве че болниците били мизерни, имало дупки, било мръсно, баба му взимала 100 лв. пенсия...
То всеки иска само да взима, ама трябва и да се дава.
Ей го поредното зомби балък успешно зарибено за държавната кауза, викаш да си плащаме като попове и ше се опрайме, а?твърдо ПРОТИВ банковите карти, не може некви банкерчета или данъчни сополи да ми се правят на конспиратори и да знаят колко пари имам па и за кво си ги харча!!!! алоууууууу, не съм толкова прост, че САМ да си ограничавам свободата на движение и личното пространство, което си е само мое! Кеша е едно от последните оръжия на свободата и аз ще си го браня
, а пък вие си плащайте с карти...... да не говорим колко "спасява", ама тва е друга тема.......играчи
To заради такива тарикати като теб сме на тоя хал, а ония "балъци" в белите държави дето си плащат данъците им е много кофти живота да знаеш... Нито пътищата им пътища, нито болниците болници, абе кофти работа...
Тук и след 1000 години няма да се оправим, щото всеки е разбирач и селски тарикат...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Чета доста хора ходат с по 20-30-50 лева в джоба, аз с под 100 не се чувствам човек вие как го правите
drago_pavlov
не се изказвай неподготвен
А за последния ти пост, никои не иска да плаща данъци ако може да ен плаща, заради това държавата намира начин да ни принуди, така е на всякъде, виждате и тук го прилагат, за да станем ЕВРОПЕЙЦИ и да имаме пътища
drago_pavlov
А за последния ти пост, никои не иска да плаща данъци ако може да ен плаща, заради това държавата намира начин да ни принуди, така е на всякъде, виждате и тук го прилагат, за да станем ЕВРОПЕЙЦИ и да имаме пътища
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
N.Mihaylovski написа:Чета доста хора ходат с по 20-30-50 лева в джоба, аз с под 100 не се чувствам човек вие как го правите![]()
![]()
drago_pavlov
ми не всеки разполага с твойте възможности
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Kroki написа:N.Mihaylovski написа:Чета доста хора ходат с по 20-30-50 лева в джоба, аз с под 100 не се чувствам човек вие как го правите![]()
![]()
drago_pavlov
ми не всеки разполага с твойте възможности
Чети между редовете
повечето който ходат с по 20 лева имат доста повече пари от мен, то аз си немам де
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
N.Mihaylovski написа:Чета доста хора ходат с по 20-30-50 лева в джоба, аз с под 100 не се чувствам човек вие как го правите
Е това не мога да го разбера... Защо като имаш 150 лв. кеш се чувстваш човек, а като имаш 20 кеш и 1000 в картата не???
Еми да ти кажа, аз се чувствам много повече човек като знам че в картата имам 4 цифрена сума, отколкото 100 лв. в джоба...
Аз лично никога не ходя с повече от 50-100 лв. кеш, най-често 30-40...
П.П.: Не разбрах къде се изказах неподготвен?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
N.Mihaylovski написа:Чета доста хора ходат с по 20-30-50 лева в джоба, аз с под 100 не се чувствам човек вие как го правите![]()
![]()
drago_pavlov
искренно ти казвам ,4е невиждам каква е логиката или връзката с това колко пари носи6 и дали се 4уства6 4овек
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
drago_pavlov написа:N.Mihaylovski написа:Чета доста хора ходат с по 20-30-50 лева в джоба, аз с под 100 не се чувствам човек вие как го правите
П.П.: Не разбрах къде се изказах неподготвен?
Това беше за коментара на поста на bum bum
А иначе и аз имам карта и не само, но без кеш ми е тегаво
00Cool
Дядо ми казваше, един мъж трябва да е обръснат, огладен и да има 20 лева в джоба, баща ми казва същото ама със 200 лева в джоба, аз казвам същото ама с 500 другите до 2000 в карти и други сметки под ръка.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Кеш...Кеш... няма какво да се обосновавам
и в карти едрите пари (ако има такива)
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
BMW_RIDER написа:Е за мен комбинация от двете:
Освеб това от личен опит съм забелязал ,че примерно ако постоянно тегля от картата харча по разумно. Кеш парата много лети. Иначе и аз препочитам 2 см дебела кеш пари, но както казах ако си по разсеян особено като излизаш и пиеш много бързо заминават
Напълно подкрепям !
И аз съм така повечко харча като са кеш парите!
Интересен факт от Норвегия ще дам че бях там наскоро и пак може би ще змаинавам - Там се гласят да спрат кеша като разплащане - всичко ще е само с карти и банкови транзакции.
Онлайн банкирането им е на много високо ниво!
Незнам колко хубаво и колко лошо е това , но не мога да свикна с идеята да ида за хляб и вестник и да плащам с карта.
Иначе на бензиностанциите им си има вградени терминали за карти и в неделя никой не обслужва бнзиностанцията стои си затворена - минаваш пъхаш картата зареждаш и тръгваш!...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Интересен спор сте си заформили тука...
Кеш няма как да няма - не може всичко да минава с карта. Кво правим ако си хвана такси примерно... на него как да му платя, като нямам кеш в джоба
А по темата - аз си плащам в кеш, не искам никой никога да знае къде ходя, кво правя и на кого кво давам. Било то банкови балъци или държавни такива. Не крия доходите си, осигурявам се на пълна заплата - просто си ценя свободата. 200 лева кеш в джоба и останалото в картата - така каквото и да стане имам пари с мен и никой нищо не знае по въпроса с плащането.
Кеш няма как да няма - не може всичко да минава с карта. Кво правим ако си хвана такси примерно... на него как да му платя, като нямам кеш в джоба
А по темата - аз си плащам в кеш, не искам никой никога да знае къде ходя, кво правя и на кого кво давам. Било то банкови балъци или държавни такива. Не крия доходите си, осигурявам се на пълна заплата - просто си ценя свободата. 200 лева кеш в джоба и останалото в картата - така каквото и да стане имам пари с мен и никой нищо не знае по въпроса с плащането.
Think. Believe. Dream. Dare...
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
въпроса е еквивалентен на "лявата ръка ли да ми отрежат или дясната" ... плюсовете и минусите сте ги изброили по няколко пъти.
Иначе наскоро усетих момента, че има разлика парите да са ти в сметка с карта или просто в сметка. И за себе си размишлявах, че в картата няма смисъл да си държиш повече от 1000 лева. Ако имаш някаква крупна сума пари по-добре само на сметка.
Иначе наскоро усетих момента, че има разлика парите да са ти в сметка с карта или просто в сметка. И за себе си размишлявах, че в картата няма смисъл да си държиш повече от 1000 лева. Ако имаш някаква крупна сума пари по-добре само на сметка.
Има три вида на плащане.В брой,на ръка и кеш
.Никъде не плащам с карта с изключение на бензиностанции.Нямам притеснения относно това ,че нося кеш в мен.По едри банкноти в портфейла,нито пречат нито има показност,а и в повечето време ми прави компания хер Гастон така,че никакви проблеми от страна на посегателства.Колегите са прави,защо сумати хора трябва да знаят,къде ходиш какво купуваш и колко пари имаш и харчиш.На приятел това за малко не му струваше семейството.Отива нашия "командировка" в чужбина ,изкарва си една готина седмица на Слънчев бряг ама прави грешката да си плаща хотел и други масрафи с карта.А жена му работи в банка
.То не беше подаръци,цветя ,екскурзии,миличко ,сладичко и накрая и размина с нова кола.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
+1 за карта. Ако може и да е златна или платинена. И дребници за кенеф, кафе, цигари и такси. А в обекти където не приемат карти избягвам да ходя. Какъв магазин, заведение или каквото там е, като няма терминал за карти. Помиярска работа. Да не сме 96-та. И без това понеже не съм играч, винаги съм имал затруднения с големия кеш. Не знам къде и как да го нося. С ластик, щипка или на сгъната пачка. И къде - в заден джоб, във вътрешния, в страничния на анцунга ....
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ukelichko написа:на анцунга ....

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

твърдо ПРОТИВ банковите карти, не може некви банкерчета или данъчни сополи да ми се правят на конспиратори и да знаят колко пари имам па и за кво си ги харча!!!! алоууууууу, не съм толкова прост, че САМ да си ограничавам свободата на движение и личното пространство, което си е само мое! Кеша е едно от последните оръжия на свободата и аз ще си го браня