КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Денис-Белята!!!
Аватар

Re: КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА

Мнение от 00Cool » 08 Яну 2012, 0:21

NIKMAN написа:Пичове не забравяйте и за контрола на държавата-първо всички заплати по карти, после всички търговски обекти свързани с НАП, след това ти пазаруваш с карта, търговеца ти дава касова бележка, всички обороти се следят и държавата си прибира данъците, а банките комисионните. :banghead:

тва са все хубави не6та бих казал ...ке6 нося само когато съм в бг
е разбирасе винаги има някакви 10 20 е за всеки слу4ай (когато несъм )
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 08 Яну 2012, 0:40

E34 написа:
drago_pavlov написа:Еми много ясно! Не като сега всеки втори взима 1000 лв., а плаща 50 лв. осигуровки, после реве че болниците били мизерни, имало дупки, било мръсно, баба му взимала 100 лв. пенсия...
То всеки иска само да взима, ама трябва и да се дава.

Ей го поредното зомби балък успешно зарибено за държавната кауза, викаш да си плащаме като попове и ше се опрайме, а? :kuku: твърдо ПРОТИВ банковите карти, не може некви банкерчета или данъчни сополи да ми се правят на конспиратори и да знаят колко пари имам па и за кво си ги харча!!!! алоууууууу, не съм толкова прост, че САМ да си ограничавам свободата на движение и личното пространство, което си е само мое! Кеша е едно от последните оръжия на свободата и аз ще си го браня :mrgreen: , а пък вие си плащайте с карти...... да не говорим колко "спасява", ама тва е друга тема.......играчи :smoke:

To заради такива тарикати като теб сме на тоя хал, а ония "балъци" в белите държави дето си плащат данъците им е много кофти живота да знаеш... Нито пътищата им пътища, нито болниците болници, абе кофти работа...
Тук и след 1000 години няма да се оправим, щото всеки е разбирач и селски тарикат...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 08 Яну 2012, 0:42

Чета доста хора ходат с по 20-30-50 лева в джоба, аз с под 100 не се чувствам човек вие как го правите :dunno: :dunno:

drago_pavlov
не се изказвай неподготвен ;)
А за последния ти пост, никои не иска да плаща данъци ако може да ен плаща, заради това държавата намира начин да ни принуди, така е на всякъде, виждате и тук го прилагат, за да станем ЕВРОПЕЙЦИ и да имаме пътища ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 08 Яну 2012, 0:44

N.Mihaylovski написа:Чета доста хора ходат с по 20-30-50 лева в джоба, аз с под 100 не се чувствам човек вие как го правите :dunno: :dunno:

drago_pavlov
А за последния ти пост, никои не иска да плаща данъци ако може да ен плаща, заради това държавата намира начин да ни принуди, така е на всякъде, виждате и тук го прилагат, за да станем ЕВРОПЕЙЦИ и да имаме пътища ;)

ми не всеки разполага с твойте възможности :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 08 Яну 2012, 0:49

Kroki написа:
N.Mihaylovski написа:Чета доста хора ходат с по 20-30-50 лева в джоба, аз с под 100 не се чувствам човек вие как го правите :dunno: :dunno:

drago_pavlov

ми не всеки разполага с твойте възможности :)

Чети между редовете ;) а за по сигурно и темата :)
повечето който ходат с по 20 лева имат доста повече пари от мен, то аз си немам де :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 08 Яну 2012, 0:54

N.Mihaylovski написа:Чета доста хора ходат с по 20-30-50 лева в джоба, аз с под 100 не се чувствам човек вие как го правите :dunno:

Е това не мога да го разбера... Защо като имаш 150 лв. кеш се чувстваш човек, а като имаш 20 кеш и 1000 в картата не???

Еми да ти кажа, аз се чувствам много повече човек като знам че в картата имам 4 цифрена сума, отколкото 100 лв. в джоба...
Аз лично никога не ходя с повече от 50-100 лв. кеш, най-често 30-40... :ok:

П.П.: Не разбрах къде се изказах неподготвен?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 08 Яну 2012, 0:56

drago_pavlov

искренно ти казвам ,4е невиждам каква е логиката или връзката с това колко пари носи6 и дали се 4уства6 4овек
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 08 Яну 2012, 1:04

drago_pavlov написа:
N.Mihaylovski написа:Чета доста хора ходат с по 20-30-50 лева в джоба, аз с под 100 не се чувствам човек вие как го правите :dunno:

П.П.: Не разбрах къде се изказах неподготвен?

Това беше за коментара на поста на bum bum

А иначе и аз имам карта и не само, но без кеш ми е тегаво

00Cool
Дядо ми казваше, един мъж трябва да е обръснат, огладен и да има 20 лева в джоба, баща ми казва същото ама със 200 лева в джоба, аз казвам същото ама с 500 другите до 2000 в карти и други сметки под ръка.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 08 Яну 2012, 1:06

Кеш...Кеш... няма какво да се обосновавам :mhihi: и в карти едрите пари (ако има такива)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 08 Яну 2012, 1:53

BMW_RIDER написа:Е за мен комбинация от двете:
Освеб това от личен опит съм забелязал ,че примерно ако постоянно тегля от картата харча по разумно. Кеш парата много лети. Иначе и аз препочитам 2 см дебела кеш пари, но както казах ако си по разсеян особено като излизаш и пиеш много бързо заминават

Напълно подкрепям !
И аз съм така повечко харча като са кеш парите!

Интересен факт от Норвегия ще дам че бях там наскоро и пак може би ще змаинавам - Там се гласят да спрат кеша като разплащане - всичко ще е само с карти и банкови транзакции.
Онлайн банкирането им е на много високо ниво!

Незнам колко хубаво и колко лошо е това , но не мога да свикна с идеята да ида за хляб и вестник и да плащам с карта.
Иначе на бензиностанциите им си има вградени терминали за карти и в неделя никой не обслужва бнзиностанцията стои си затворена - минаваш пъхаш картата зареждаш и тръгваш!...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 08 Яну 2012, 2:21

Интересен спор сте си заформили тука...
Кеш няма как да няма - не може всичко да минава с карта. Кво правим ако си хвана такси примерно... на него как да му платя, като нямам кеш в джоба :)
А по темата - аз си плащам в кеш, не искам никой никога да знае къде ходя, кво правя и на кого кво давам. Било то банкови балъци или държавни такива. Не крия доходите си, осигурявам се на пълна заплата - просто си ценя свободата. 200 лева кеш в джоба и останалото в картата - така каквото и да стане имам пари с мен и никой нищо не знае по въпроса с плащането.
Think. Believe. Dream. Dare...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 08 Яну 2012, 2:23

въпроса е еквивалентен на "лявата ръка ли да ми отрежат или дясната" ... плюсовете и минусите сте ги изброили по няколко пъти.
Иначе наскоро усетих момента, че има разлика парите да са ти в сметка с карта или просто в сметка. И за себе си размишлявах, че в картата няма смисъл да си държиш повече от 1000 лева. Ако имаш някаква крупна сума пари по-добре само на сметка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 08 Яну 2012, 9:29

Има три вида на плащане.В брой,на ръка и кеш :mhihi: .Никъде не плащам с карта с изключение на бензиностанции.Нямам притеснения относно това ,че нося кеш в мен.По едри банкноти в портфейла,нито пречат нито има показност,а и в повечето време ми прави компания хер Гастон така,че никакви проблеми от страна на посегателства.Колегите са прави,защо сумати хора трябва да знаят,къде ходиш какво купуваш и колко пари имаш и харчиш.На приятел това за малко не му струваше семейството.Отива нашия "командировка" в чужбина ,изкарва си една готина седмица на Слънчев бряг ама прави грешката да си плаща хотел и други масрафи с карта.А жена му работи в банка :mhihi: .То не беше подаръци,цветя ,екскурзии,миличко ,сладичко и накрая и размина с нова кола. :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 08 Яну 2012, 22:53

+1 за карта. Ако може и да е златна или платинена. И дребници за кенеф, кафе, цигари и такси. А в обекти където не приемат карти избягвам да ходя. Какъв магазин, заведение или каквото там е, като няма терминал за карти. Помиярска работа. Да не сме 96-та. И без това понеже не съм играч, винаги съм имал затруднения с големия кеш. Не знам къде и как да го нося. С ластик, щипка или на сгъната пачка. И къде - в заден джоб, във вътрешния, в страничния на анцунга ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 09 Яну 2012, 10:33

ukelichko написа:на анцунга ....

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :bowdown:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата