боядисване на лайсните в купето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Re: боядисване на лайсните в купето
Не точно.Трябва да се подготви самата лайсна за боядисване защото иначе няма да хване боя върху нея или поне не дълго.Това означава матиране,пръскане на филер,водно.После имаш база и лак.ако си вземеш спрейове за всичко ще ти излезе два пъти по скъпо от колкото да ги занесеш някъде да ги направят.Иначе може да си вземеш и филер на спрей и да ти напълнят база и лак във флакони но не си заслужава.А и няма да е същото.Лаковото покритие е по капризно от мата.
а на изцяло бежов интериор вкл седалки, мокет, кори, таван, табло .... кое би седяло по-добре черен пиано или външния цвят на колата монтреалблу, че се чудя още кое да замени грозния махагон

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Черното би ми допаднало повече.Синьото не се връзва с нищо и като нюанс към салона не става.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
latrel написа:а на изцяло бежов интериор вкл седалки, мокет, кори, таван, табло .... кое би седяло по-добре черен пиано или външния цвят на колата монтреалблу, че се чудя още кое да замени грозния махагон![]()
Аз имам едно предложение за теб,но първо махагона лакиран ли е?В смисъл ,можеш ли да залепиш лепенка отгоре в/у лайсната и после да я отлепиш без да има последствие в/у хамагона - ако можеш дай да ти ги пръснем с едно пластидипче - доста доближава сток черните - а ако не ти хареса - свалянето е елементарно и НЯМА да има последствия за махагона отдолу

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Черен пиано лак, ако има разбира се кой да ти ги направи качествено 

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
koleto_78 написа:Не точно.Трябва да се подготви самата лайсна за боядисване защото иначе няма да хване боя върху нея или поне не дълго.Това означава матиране,пръскане на филер,водно.После имаш база и лак.ако си вземеш спрейове за всичко ще ти излезе два пъти по скъпо от колкото да ги занесеш някъде да ги направят.Иначе може да си вземеш и филер на спрей и да ти напълнят база и лак във флакони но не си заслужава.А и няма да е същото.Лаковото покритие е по капризно от мата.
чудя се ти пробвал ли си да ги боядисаш с спрей за да изказваш толкова категорично кое как щяло да стане и колко скъпо щяло да излезне? - не се заяждам само питам защото последно време повечето изказват мнение щото чули недочули кво се правило и как ставало.
по темата - моите са боядисани със спрей който струваше точно 9лв(този който е показан в началото на темата). Какви филери кви основи кви 5 лева. Отгоре даже нямам лак(но е хубаво да има ефекта е различен) но и без лак да ви кажа вече 2 години даже не са мръднали! всичко ми струваше крупната сума от 13лв.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
kaspar_ivo написа:koleto_78 написа:Не точно.Трябва да се подготви самата лайсна за боядисване защото иначе няма да хване боя върху нея или поне не дълго.Това означава матиране,пръскане на филер,водно.После имаш база и лак.ако си вземеш спрейове за всичко ще ти излезе два пъти по скъпо от колкото да ги занесеш някъде да ги направят.Иначе може да си вземеш и филер на спрей и да ти напълнят база и лак във флакони но не си заслужава.А и няма да е същото.Лаковото покритие е по капризно от мата.
чудя се ти пробвал ли си да ги боядисаш с спрей за да изказваш толкова категорично кое как щяло да стане и колко скъпо щяло да излезне? - не се заяждам само питам защото последно време повечето изказват мнение щото чули недочули кво се правило и как ставало.
по темата - моите са боядисани със спрей който струваше точно 9лв(този който е показан в началото на темата). Какви филери кви основи кви 5 лева. Отгоре даже нямам лак(но е хубаво да има ефекта е различен) но и без лак да ви кажа вече 2 години даже не са мръднали! всичко ми струваше крупната сума от 13лв.
Спрея в/у лайсните,съм правил и аз - ако искаш качествено ,и по-специално пиано лак - на спрей малко се съмнявам да не кажа ,невъзможно - защото,този спрей и дюзата се зацапва,за да стане едно покритие перфектно точно това е най-определящо + постоянно налягане ,а флакона в един момент я го завъртиш и може и да стане на пръски.
А и на бояджия ,едва ли да ти вземе чаак толкова пари -...но ефекта ако е добър ще е страхотен...за мен най-добрия вариант е или цели карбонови - колега във форума мисля правеше,или с фолио - но слагано от някой с опит или това което ползвах аз...защото тогава ефекта е още по-добър и близък до сток-а

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Gqbriel написа:kaspar_ivo написа:koleto_78 написа:......
.
Спрея в/у лайсните,съм правил и аз - ако искаш качествено ,и по-специално пиано лак - на спрей малко се съмнявам да не кажа ,невъзможно - защото,този спрей и дюзата се зацапва,за да стане едно покритие перфектно точно това е най-определящо + постоянно налягане ,а флакона в един момент я го завъртиш и може и да стане на пръски.
А и на бояджия ,едва ли да ти вземе чаак толкова пари -...но ефекта ако е добър ще е страхотен...за мен най-добрия вариант е или цели карбонови - колега във форума мисля правеше,или с фолио - но слагано от някой с опит или това което ползвах аз...защото тогава ефекта е още по-добър и близък до сток-ащото седи гумирано

идеята ми е че не всичко е свързано с много пари... а колкото до пиано лак - ами в момента в който решиш да правиш това е ясно, че ще се даде някой лев.. няма начин

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
kaspar_ivo написа:Gqbriel написа:kaspar_ivo написа:koleto_78 написа:......
.
А и на бояджия ,едва ли да ти вземе чаак толкова пари -...но ефекта ако е добър ще е страхотен...за мен най-добрия вариант е или цели карбонови - колега във форума мисля правеше,или с фолио - но слагано от някой с опит или това което ползвах аз...защото тогава ефекта е още по-добър и близък до сток-ащото седи гумирано
![]()
идеята ми е че не всичко е свързано с много пари... а колкото до пиано лак - ами в момента в който решиш да правиш това е ясно, че ще се даде някой лев.. няма начин
Кефа- цена няма

Махагона май е лакиран отгоре не съм сигурен в момента, но не ми пука какво ще стане с него
Просто искам да сменя визията, понеже точно този цвят махагон мн ме дразни. Значи викате за хубав ефект на пиано лак по-добре на бояджия.

Просто искам да сменя визията, понеже точно този цвят махагон мн ме дразни. Значи викате за хубав ефект на пиано лак по-добре на бояджия.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Аз направих това с обикновен сив спрей за 6лв и лак пак за 6лв. Матираш повърхността с финна шкурка примерно 2000, после пръскаш 2,3 ръце със спрея и още 2, 3 ръце с лака. На мен ми хареса как се получи, като имаш предвид, че не си играх много, можеше и по-добре.
Преди

След

Преди

След

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Давайте ги тия неща на бояджия, за да стане прецизно и професионално. Че със спрейчета малко е т....к работа. 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- shitizreal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е91
- Детайли за колата: 325i Automatic
Колега UBAH5 съсипал си хубавото махагонче с този сребрист цвят
....иначе добре се е получило,но кой каквото харесва.Аз точно такова някакво търся,много ми харесва тъмното за купето.

$ anotha day anotha dollar $