боядисване на лайсните в купето

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: боядисване на лайсните в купето

Мнение от latrel » 11 Яну 2012, 22:24

със спрей и отгоре с лак и паста няма ли да има ефект ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 11 Яну 2012, 22:38

Не точно.Трябва да се подготви самата лайсна за боядисване защото иначе няма да хване боя върху нея или поне не дълго.Това означава матиране,пръскане на филер,водно.После имаш база и лак.ако си вземеш спрейове за всичко ще ти излезе два пъти по скъпо от колкото да ги занесеш някъде да ги направят.Иначе може да си вземеш и филер на спрей и да ти напълнят база и лак във флакони но не си заслужава.А и няма да е същото.Лаковото покритие е по капризно от мата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 11 Яну 2012, 22:48

а на изцяло бежов интериор вкл седалки, мокет, кори, таван, табло .... кое би седяло по-добре черен пиано или външния цвят на колата монтреалблу, че се чудя още кое да замени грозния махагон :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 11 Яну 2012, 22:55

Черното би ми допаднало повече.Синьото не се връзва с нищо и като нюанс към салона не става.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2012, 9:27

latrel написа:а на изцяло бежов интериор вкл седалки, мокет, кори, таван, табло .... кое би седяло по-добре черен пиано или външния цвят на колата монтреалблу, че се чудя още кое да замени грозния махагон :mhihi: :mhihi:

Аз имам едно предложение за теб,но първо махагона лакиран ли е?В смисъл ,можеш ли да залепиш лепенка отгоре в/у лайсната и после да я отлепиш без да има последствие в/у хамагона - ако можеш дай да ти ги пръснем с едно пластидипче - доста доближава сток черните - а ако не ти хареса - свалянето е елементарно и НЯМА да има последствия за махагона отдолу :yes: ..ще ги направим черен мат - ще ти хареса,контраста с бежавото :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 12 Яну 2012, 9:30

Черен пиано лак, ако има разбира се кой да ти ги направи качествено :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 12 Яну 2012, 9:55

koleto_78 написа:Не точно.Трябва да се подготви самата лайсна за боядисване защото иначе няма да хване боя върху нея или поне не дълго.Това означава матиране,пръскане на филер,водно.После имаш база и лак.ако си вземеш спрейове за всичко ще ти излезе два пъти по скъпо от колкото да ги занесеш някъде да ги направят.Иначе може да си вземеш и филер на спрей и да ти напълнят база и лак във флакони но не си заслужава.А и няма да е същото.Лаковото покритие е по капризно от мата.

чудя се ти пробвал ли си да ги боядисаш с спрей за да изказваш толкова категорично кое как щяло да стане и колко скъпо щяло да излезне? - не се заяждам само питам защото последно време повечето изказват мнение щото чули недочули кво се правило и как ставало.

по темата - моите са боядисани със спрей който струваше точно 9лв(този който е показан в началото на темата). Какви филери кви основи кви 5 лева. Отгоре даже нямам лак(но е хубаво да има ефекта е различен) но и без лак да ви кажа вече 2 години даже не са мръднали! всичко ми струваше крупната сума от 13лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2012, 10:03

kaspar_ivo написа:
koleto_78 написа:Не точно.Трябва да се подготви самата лайсна за боядисване защото иначе няма да хване боя върху нея или поне не дълго.Това означава матиране,пръскане на филер,водно.После имаш база и лак.ако си вземеш спрейове за всичко ще ти излезе два пъти по скъпо от колкото да ги занесеш някъде да ги направят.Иначе може да си вземеш и филер на спрей и да ти напълнят база и лак във флакони но не си заслужава.А и няма да е същото.Лаковото покритие е по капризно от мата.

чудя се ти пробвал ли си да ги боядисаш с спрей за да изказваш толкова категорично кое как щяло да стане и колко скъпо щяло да излезне? - не се заяждам само питам защото последно време повечето изказват мнение щото чули недочули кво се правило и как ставало.

по темата - моите са боядисани със спрей който струваше точно 9лв(този който е показан в началото на темата). Какви филери кви основи кви 5 лева. Отгоре даже нямам лак(но е хубаво да има ефекта е различен) но и без лак да ви кажа вече 2 години даже не са мръднали! всичко ми струваше крупната сума от 13лв.

Спрея в/у лайсните,съм правил и аз - ако искаш качествено ,и по-специално пиано лак - на спрей малко се съмнявам да не кажа ,невъзможно - защото,този спрей и дюзата се зацапва,за да стане едно покритие перфектно точно това е най-определящо + постоянно налягане ,а флакона в един момент я го завъртиш и може и да стане на пръски.
А и на бояджия ,едва ли да ти вземе чаак толкова пари -...но ефекта ако е добър ще е страхотен...за мен най-добрия вариант е или цели карбонови - колега във форума мисля правеше,или с фолио - но слагано от някой с опит или това което ползвах аз...защото тогава ефекта е още по-добър и близък до сток-а :yes: щото седи гумирано
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 12 Яну 2012, 10:45

Gqbriel написа:
kaspar_ivo написа:
koleto_78 написа:......
.

Спрея в/у лайсните,съм правил и аз - ако искаш качествено ,и по-специално пиано лак - на спрей малко се съмнявам да не кажа ,невъзможно - защото,този спрей и дюзата се зацапва,за да стане едно покритие перфектно точно това е най-определящо + постоянно налягане ,а флакона в един момент я го завъртиш и може и да стане на пръски.
А и на бояджия ,едва ли да ти вземе чаак толкова пари -...но ефекта ако е добър ще е страхотен...за мен най-добрия вариант е или цели карбонови - колега във форума мисля правеше,или с фолио - но слагано от някой с опит или това което ползвах аз...защото тогава ефекта е още по-добър и близък до сток-а :yes: щото седи гумирано

:yes:
идеята ми е че не всичко е свързано с много пари... а колкото до пиано лак - ами в момента в който решиш да правиш това е ясно, че ще се даде някой лев.. няма начин :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2012, 10:51

kaspar_ivo написа:
Gqbriel написа:
kaspar_ivo написа:
koleto_78 написа:......
.

:yes:
идеята ми е че не всичко е свързано с много пари... а колкото до пиано лак - ами в момента в който решиш да правиш това е ясно, че ще се даде някой лев.. няма начин :)

Кефа- цена няма :mhihi: ...но да не всичко е до много пари...за съжаление,нямаме (по-голямата част ) достатъчно финанси да пипнем колите си както на запад..говоря и двигател и екстериор и интериор - идеи много желание безкрайно - уви трудно е..радвам се че поне има хора тук,които с малко правят много :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 12 Яну 2012, 11:04

Махагона май е лакиран отгоре не съм сигурен в момента, но не ми пука какво ще стане с него :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Просто искам да сменя визията, понеже точно този цвят махагон мн ме дразни. Значи викате за хубав ефект на пиано лак по-добре на бояджия.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 12 Яну 2012, 11:13

Аз направих това с обикновен сив спрей за 6лв и лак пак за 6лв. Матираш повърхността с финна шкурка примерно 2000, после пръскаш 2,3 ръце със спрея и още 2, 3 ръце с лака. На мен ми хареса как се получи, като имаш предвид, че не си играх много, можеше и по-добре.
Преди
Изображение
След
Изображение
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 12 Яну 2012, 12:05

Давайте ги тия неща на бояджия, за да стане прецизно и професионално. Че със спрейчета малко е т....к работа. :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 12 Яну 2012, 12:46

Важна е маниащината :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е91
Детайли за колата: 325i Automatic

Мнение от shitizreal » 12 Яну 2012, 13:07

Колега UBAH5 съсипал си хубавото махагонче с този сребрист цвят :conf: ....иначе добре се е получило,но кой каквото харесва.Аз точно такова някакво търся,много ми харесва тъмното за купето.
$ anotha day anotha dollar $

ПредишнаСледваща

Назад към E46