Въпрос за кръводаряване
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Въпрос за кръводаряване
Колеги - вчера ранния следобед дарявах кръв (450мл) и въпроса ми е следния - колко време трябва да мине преди да се върна във фитнеса? Нищо ми няма, чувствам се идеално, но не искам да се правя на мъж и да рискувам, да колабирам, да стане някоя глупост... и под "фитнес" не визирам смазваща тренировка, а такава колкото за тонус - предполагам, че ще мине някакво време, докато съм на 100% готов.
Та някой знае ли след колко време мога пак да тренирам пълноценно и изобщо след колко време мога да почна дори леки упражнения?
Та някой знае ли след колко време мога пак да тренирам пълноценно и изобщо след колко време мога да почна дори леки упражнения?
Si non confectus, non reficiat.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: Въпрос за кръводаряване
След 3 дни можеш леко да почнеш, пълно възстановяване след месец 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
колко кг си и колко си висок? по принцип 450мл не емного за това според мен може да почнеш леки упражнения
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Boyadjiev написа:След 3 дни можеш леко да почнеш, пълно възстановяване след месец

това ми казаха и на мен преди 2-3 месеца като дарих. Набивай сладко са

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Zagy
- нафтения
-
Така и правя
И аз се разрових из нета и се оказва, че количественото възстановяване е до 48 часа, а качественото (качествата на кръвта - нива на хемоглобин, левкоцити, еритроцити и прочие) е до 20-30 дни...
Мерси, колеги - ако някой има да даде още някой и друг съвет ще съм благордарен

И аз се разрових из нета и се оказва, че количественото възстановяване е до 48 часа, а качественото (качествата на кръвта - нива на хемоглобин, левкоцити, еритроцити и прочие) е до 20-30 дни...
Мерси, колеги - ако някой има да даде още някой и друг съвет ще съм благордарен

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
И все пак не яж много сладко, защото ще качиш. Винаги след даряване на кръв се качва, мисля че е някаква защитна реакция на организма. По-скоро яж повече храни богати на желязо: спанак, зеле, морски дарове и месо.
- CAMyPAu
- Потребител
-
- Кара: e36 320i coupe
- Мечтае да кара: ... по хубави пътища !
Количествено се възтановява за 1 седмица , качествено , за около 6 месеца ... В казармата ни разрешаваха да даряваме кръв през 6 месеца... срещу 5 дена полагаем отпуск 

harunmmk написа:колко кг си и колко си висок? по принцип 450мл не емного за това според мен може да почнеш леки упражнения
при условие, че по спомен цялата кръв в тялото на човека е м/у 4 и 5 литра.. това са си 10% от кръвта
хич не е малко
No bling at the Ring
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Дай си седмица 2 почивка.Да ти споделя моя опит какъв е.
Висок съм 183-4 някаде кг-ите 93-4 малко над нормата.По принцип здрав корав прав мъж работя тежка работа /в автоморга и постоянно подреждаме вдигаме качваме двигатели врати прочие който го работи знае за какво става дума/.Никога не съм имал проблеми с работата да вдигаме разни блокове цели оборудвани двигатели по рафтове и прочие.Преди година трябваше да дарявам кръв и всичко точно.Излязох си като пич от болницата и него ден пак си ходих на работа без да си давам зор.Чувствах се доста добре по добре от норманото
.Следващия ден се наложи да вдигам един двигател в един бус с колегата /двигателчето не беше голямо 1.4 от Vag групата по лек от 1.6 на бмв примерно м40 м43.И Изненада .... такъв свят ми се зави, че после неможех да си стоя на краката 2 часа.3 дни отпуска релакс сладко и разни други стимуланти
и нямах грижи.Така, че внимавай колега, че всеки организъм си е различен колкото и да си свикнал на натоварване дай си почивка.
Висок съм 183-4 някаде кг-ите 93-4 малко над нормата.По принцип здрав корав прав мъж работя тежка работа /в автоморга и постоянно подреждаме вдигаме качваме двигатели врати прочие който го работи знае за какво става дума/.Никога не съм имал проблеми с работата да вдигаме разни блокове цели оборудвани двигатели по рафтове и прочие.Преди година трябваше да дарявам кръв и всичко точно.Излязох си като пич от болницата и него ден пак си ходих на работа без да си давам зор.Чувствах се доста добре по добре от норманото

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
shengi написа:.Така, че внимавай колега, че всеки организъм си е различен колкото и да си свикнал на натоварване дай си почивка.
Много правилно

Никой не мое ма връне на селу!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Zagy написа:Колеги - вчера ранния следобед дарявах кръв (450мл) и въпроса ми е следния - колко време трябва да мине преди да се върна във фитнеса?
Това не е ли малко множко??
По спомен в казармата точеха по 250-300мл.

Фитнесът бих го зарязал за 20-тина дена,след тва седмица-две все едно почваш отначало (за адаптиране),и мисля,че няма да има грижи......
И без секс докато не се възстановиш напълно

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
препоръчвам ти и вода с мед - всеки ден по няколко пъти. Водата се усвоява най-бързо от организма, а меда дава яко повер. Избягвай да пиеш вечер, че сутринта ще имаш продължителен сутрешен куродръв(поне при мен е така). Разбира се това ще радва приятелката ти ако живеете заедно.
- Zagy
- нафтения
-
Висок съм 184см, около 85-86кг. Ще си дам няколко дни почивка и към средата на седмицата ще пробвам една лекичка тренировка - ако всичко е наред ще почна полека да тренирам. Мерси на всички за отговорите.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
И на мен ми токнаха 450 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
450 точат, аз давах миналата есен, на другия ден си се върнах към работата, а тя е доста динамична с носене на тежко и т.н и нищо ми немаше, тъй че Заги тренираи си спокойно, ти вече си върнал количеството кръв, просто качеството и не е както трябва ама тва да не те плаши
Хапвай си добре и друго нема кво да му мислиш
Хапвай си добре и друго нема кво да му мислиш
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2