Впечатления от Гранд Чероки V8 до 99 година?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Впечатления от Гранд Чероки 4.0i до 99 година?

Мнение от kiko » 23 Яну 2012, 16:44

фронтерите гледал и си? има на доста ниски цени http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
хубавото при тях е евтина подръжка,части при някои отпред гумите са със заключващи хъбове и кеф ти задно кеф ти 4х4.отвътре не е кои знае къв лукс ама за отвереме на време става,ся няма автоматици и големи бенз.двигатели но интересно ми е на гранда с тоя голям мотор колко му е данък,ГО и дали си заслужава всяка година парите като няма да се кара постоянно ;)
а за субитата мани да не са жипки,ама не са и като леки коли :mhihi:
http://www.youtube.com/watch?v=qu-KZKWXhLM
http://www.youtube.com/watch?v=k34UBlL0 ... re=related

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 23 Яну 2012, 16:59

kiko написа:фронтерите гледал и си? има на доста ниски цени http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
хубавото при тях е евтина подръжка,части при някои отпред гумите са със заключващи хъбове и кеф ти задно кеф ти 4х4.отвътре не е кои знае къв лукс ама за отвереме на време става,ся няма автоматици и големи бенз.двигатели но интересно ми е на гранда с тоя голям мотор колко му е данък,ГО и дали си заслужава всяка година парите като няма да се кара постоянно ;)

Евтина поддръжка при фронтера казваш?! :mhihi:

И кое точно им е евтино?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Яну 2012, 17:04

здрави, примитивни и лакоми... текат им диференциалите. иначе нямат проблеми.

единственото което на мене лично не ми харесва е че страшно лашкат наляво/надясно заради двата твърди моста.

моето мнение е - ако не те интересува разхода- взимай.. квато и кошница да е- лесно се правят и лесно се живее с тях.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Яну 2012, 17:08

ами частите са им опелски как кое? имали сме фронтера и за 3г. само юркане,ся отделно е ,че като я продадохме си беше доста зле :mhihi:
по окачването си е здрава кола,а двигателя си беше 2.0 като на вектра :dunno: отделно нищо,че е опел ламарините им нямат нищо с на опелите от тея години :mrgreen:
но това е.... смотани от към интериор,в това отношение джипа ме кефи доста повече но там са много повече неизвестните от към подръжка и другите регулярни всяка година разходи.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 23 Яну 2012, 18:37

kiko написа:фронтерите гледал и си? има на доста ниски цени http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Ти прочете ли темата и по-точно изискванията?
Кажи ми фронтерата на кое от условията отговаря ;)
Такава фронтера (е дизел беше) съм подкарвал триста метра (от нас до един приятел) и ми се стори адски некомфортна вътре - седалката е много близо до пода и особенно ако си 1.80+ за триста метра ми беше неудобно не си мисля какво е на дълъг път.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 205 GTI, 330d

Мнение от ifcho » 23 Яну 2012, 20:19

Фронтерите хич не са евтини за подрръжка, въпреки че са Опел (всъщност са Исузута с мотор от Опел).

За джипка - аз като гледах за мен, с горе долу същите изисквания се спрях на Паджеро дълга база 2.8тд и две години, нищо сериозно не съм правил, с изключение на един спирачен апарат, на който му се скъса водача.
Единствените проблеми с тая джипка бяха разхода (беше ми единствена кола) и ръждата/. :confused:
Сега ако трябва да взимам, заради цената и впечатленията от Паджеро, ще си взема някой Хюндай Галопер/Теракан - същата конструкция но с 10тина години по-нова и по-малко ръжда. Единствения недостатък при Хюндаите е липсата на Супер Селект.

Черокитата също ми бяха в списъка но липсата на нормален за България двигател ме отказа.

А ако сумата не е проблем - ТЛК 90 или 120 :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 23 Яну 2012, 20:28

ifcho написа:Сега ако трябва да взимам, заради цената и впечатленията от Паджеро, ще си взема някой Хюндай Галопер/Теракан - същата конструкция но с 10тина години по-нова и по-малко ръжда. Единствения недостатък при Хюндаите е липсата на Супер Селект.

калпави са галоперите, нямат нищо от славата на пахеро
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 23 Яну 2012, 20:39

Ей затова кола се взема след самостоятелно четене на теми в конкретните форуми(в случая в офроуд-а).Гледаш подръжка,разход,чести проблеми и си преценяш сам.Досега винаги като се пусне такава тема всеки си знае неговото.
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 23 Яну 2012, 22:45

PIONEER написа:Ей затова кола се взема след самостоятелно четене на теми в конкретните форуми(в случая в офроуд-а).Гледаш подръжка,разход,чести проблеми и си преценяш сам.Досега винаги като се пусне такава тема всеки си знае неговото.

ако четеш офроуд форума най-много да си купиш УАЗ или самурай :)
No bling at the Ring

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Яну 2012, 17:58

BadAngel написа:ако четеш офроуд форума най-много да си купиш УАЗ или самурай :)

:nono:
Незнам колко пъти си влизал в офроуд форума (то трябва регистрация), но не е както го разправяш ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 24 Яну 2012, 18:18

Колегата даже вече получи първоначални насоки в онзи форум :)...

Щом си го решил, че ще е този модел, няма какво да го умуваш ами почвай огледите :yes:... За гуми, проходимост, сняг, щанги и т.н. ще му мислиш като го вземеш и покараш поне две седмици... След като се адаптираш към новите усещания като страничното клатене, не много добрите спирачки и други, има немалка вероятност да ти хареса толкова много, че да закотвиш БМВто за дълго време.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 24 Яну 2012, 22:18

Postman написа:Колегата даже вече получи първоначални насоки в онзи форум :)...

Щом си го решил, че ще е този модел, няма какво да го умуваш ами почвай огледите :yes:... За гуми, проходимост, сняг, щанги и т.н. ще му мислиш като го вземеш и покараш поне две седмици... След като се адаптираш към новите усещания като страничното клатене, не много добрите спирачки и други, има немалка вероятност да ти хареса толкова много, че да закотвиш БМВто за дълго време.

Познавайки себе си...има вероятност да се случи за цяла зима - жал ми е за колата просто... :mhihi:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 29 Яну 2012, 20:56

Благодаря, колега, но се придържам към първоначалния замисъл - Гранд Чероки, като определено съм се ориентирал към V8 5.2 мотора. :confused:

П.с. Друг колега от форума (всъщност вече са 2ма) да изкажат впечатленията си, а не да си трайкат :mhihi:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 03 Фев 2012, 20:55

Да признавам от днес стопанисвам MAGNUM V8 5.9L :mhihi:

п.с. Димитров в понеделник му вадя номера,че днес слезе от автовоза без...звука,еххх звукаа заеби!!!
а и е хубаво да смениш заглавието на темата . "Впечатления от В8"
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата