Впечатления от Гранд Чероки V8 до 99 година?
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Впечатления от Гранд Чероки 4.0i до 99 година?
фронтерите гледал и си? има на доста ниски цени http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
хубавото при тях е евтина подръжка,части при някои отпред гумите са със заключващи хъбове и кеф ти задно кеф ти 4х4.отвътре не е кои знае къв лукс ама за отвереме на време става,ся няма автоматици и големи бенз.двигатели но интересно ми е на гранда с тоя голям мотор колко му е данък,ГО и дали си заслужава всяка година парите като няма да се кара постоянно
а за субитата мани да не са жипки,ама не са и като леки коли
http://www.youtube.com/watch?v=qu-KZKWXhLM
http://www.youtube.com/watch?v=k34UBlL0 ... re=related
хубавото при тях е евтина подръжка,части при някои отпред гумите са със заключващи хъбове и кеф ти задно кеф ти 4х4.отвътре не е кои знае къв лукс ама за отвереме на време става,ся няма автоматици и големи бенз.двигатели но интересно ми е на гранда с тоя голям мотор колко му е данък,ГО и дали си заслужава всяка година парите като няма да се кара постоянно

а за субитата мани да не са жипки,ама не са и като леки коли

- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
kiko написа:фронтерите гледал и си? има на доста ниски цени http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
хубавото при тях е евтина подръжка,части при някои отпред гумите са със заключващи хъбове и кеф ти задно кеф ти 4х4.отвътре не е кои знае къв лукс ама за отвереме на време става,ся няма автоматици и големи бенз.двигатели но интересно ми е на гранда с тоя голям мотор колко му е данък,ГО и дали си заслужава всяка година парите като няма да се кара постоянно![]()
а за субитата мани да не са жипки,ама не са и като леки коли![]()
Евтина поддръжка при фронтера казваш?!

И кое точно им е евтино?
здрави, примитивни и лакоми... текат им диференциалите. иначе нямат проблеми.
единственото което на мене лично не ми харесва е че страшно лашкат наляво/надясно заради двата твърди моста.
моето мнение е - ако не те интересува разхода- взимай.. квато и кошница да е- лесно се правят и лесно се живее с тях.
единственото което на мене лично не ми харесва е че страшно лашкат наляво/надясно заради двата твърди моста.
моето мнение е - ако не те интересува разхода- взимай.. квато и кошница да е- лесно се правят и лесно се живее с тях.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ами частите са им опелски как кое? имали сме фронтера и за 3г. само юркане,ся отделно е ,че като я продадохме си беше доста зле
по окачването си е здрава кола,а двигателя си беше 2.0 като на вектра
отделно нищо,че е опел ламарините им нямат нищо с на опелите от тея години
но това е.... смотани от към интериор,в това отношение джипа ме кефи доста повече но там са много повече неизвестните от към подръжка и другите регулярни всяка година разходи.

по окачването си е здрава кола,а двигателя си беше 2.0 като на вектра

но това е.... смотани от към интериор,в това отношение джипа ме кефи доста повече но там са много повече неизвестните от към подръжка и другите регулярни всяка година разходи.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
kiko написа:фронтерите гледал и си? има на доста ниски цени http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
хубавото при тях е евтина подръжка,части при някои отпред гумите са със заключващи хъбове и кеф ти задно кеф ти 4х4.отвътре не е кои знае къв лукс ама за отвереме на време става,ся няма автоматици и големи бенз.двигатели но интересно ми е на гранда с тоя голям мотор колко му е данък,ГО и дали си заслужава всяка година парите като няма да се кара постоянно![]()
а за субитата мани да не са жипки,ама не са и като леки коли![]()
Ти прочете ли темата и по-точно изискванията?
Кажи ми фронтерата на кое от условията отговаря

Такава фронтера (е дизел беше) съм подкарвал триста метра (от нас до един приятел) и ми се стори адски некомфортна вътре - седалката е много близо до пода и особенно ако си 1.80+ за триста метра ми беше неудобно не си мисля какво е на дълъг път.

Фронтерите хич не са евтини за подрръжка, въпреки че са Опел (всъщност са Исузута с мотор от Опел).
За джипка - аз като гледах за мен, с горе долу същите изисквания се спрях на Паджеро дълга база 2.8тд и две години, нищо сериозно не съм правил, с изключение на един спирачен апарат, на който му се скъса водача.
Единствените проблеми с тая джипка бяха разхода (беше ми единствена кола) и ръждата/.
Сега ако трябва да взимам, заради цената и впечатленията от Паджеро, ще си взема някой Хюндай Галопер/Теракан - същата конструкция но с 10тина години по-нова и по-малко ръжда. Единствения недостатък при Хюндаите е липсата на Супер Селект.
Черокитата също ми бяха в списъка но липсата на нормален за България двигател ме отказа.
А ако сумата не е проблем - ТЛК 90 или 120
За джипка - аз като гледах за мен, с горе долу същите изисквания се спрях на Паджеро дълга база 2.8тд и две години, нищо сериозно не съм правил, с изключение на един спирачен апарат, на който му се скъса водача.
Единствените проблеми с тая джипка бяха разхода (беше ми единствена кола) и ръждата/.

Сега ако трябва да взимам, заради цената и впечатленията от Паджеро, ще си взема някой Хюндай Галопер/Теракан - същата конструкция но с 10тина години по-нова и по-малко ръжда. Единствения недостатък при Хюндаите е липсата на Супер Селект.
Черокитата също ми бяха в списъка но липсата на нормален за България двигател ме отказа.
А ако сумата не е проблем - ТЛК 90 или 120

ifcho написа:Сега ако трябва да взимам, заради цената и впечатленията от Паджеро, ще си взема някой Хюндай Галопер/Теракан - същата конструкция но с 10тина години по-нова и по-малко ръжда. Единствения недостатък при Хюндаите е липсата на Супер Селект.
калпави са галоперите, нямат нищо от славата на пахеро
No bling at the Ring
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Ей затова кола се взема след самостоятелно четене на теми в конкретните форуми(в случая в офроуд-а).Гледаш подръжка,разход,чести проблеми и си преценяш сам.Досега винаги като се пусне такава тема всеки си знае неговото.

8.32
PIONEER написа:Ей затова кола се взема след самостоятелно четене на теми в конкретните форуми(в случая в офроуд-а).Гледаш подръжка,разход,чести проблеми и си преценяш сам.Досега винаги като се пусне такава тема всеки си знае неговото.
ако четеш офроуд форума най-много да си купиш УАЗ или самурай

No bling at the Ring
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
BadAngel написа:ако четеш офроуд форума най-много да си купиш УАЗ или самурай

Незнам колко пъти си влизал в офроуд форума (то трябва регистрация), но не е както го разправяш

Колегата даже вече получи първоначални насоки в онзи форум
...
Щом си го решил, че ще е този модел, няма какво да го умуваш ами почвай огледите
... За гуми, проходимост, сняг, щанги и т.н. ще му мислиш като го вземеш и покараш поне две седмици... След като се адаптираш към новите усещания като страничното клатене, не много добрите спирачки и други, има немалка вероятност да ти хареса толкова много, че да закотвиш БМВто за дълго време.

Щом си го решил, че ще е този модел, няма какво да го умуваш ами почвай огледите

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Postman написа:Колегата даже вече получи първоначални насоки в онзи форум...
Щом си го решил, че ще е този модел, няма какво да го умуваш ами почвай огледите... За гуми, проходимост, сняг, щанги и т.н. ще му мислиш като го вземеш и покараш поне две седмици... След като се адаптираш към новите усещания като страничното клатене, не много добрите спирачки и други, има немалка вероятност да ти хареса толкова много, че да закотвиш БМВто за дълго време.
Познавайки себе си...има вероятност да се случи за цяла зима - жал ми е за колата просто...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Благодаря, колега, но се придържам към първоначалния замисъл - Гранд Чероки, като определено съм се ориентирал към V8 5.2 мотора.
П.с. Друг колега от форума (всъщност вече са 2ма) да изкажат впечатленията си, а не да си трайкат

П.с. Друг колега от форума (всъщност вече са 2ма) да изкажат впечатленията си, а не да си трайкат

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да признавам от днес стопанисвам MAGNUM V8 5.9L
п.с. Димитров в понеделник му вадя номера,че днес слезе от автовоза без...звука,еххх звукаа заеби!!!
а и е хубаво да смениш заглавието на темата . "Впечатления от В8"

п.с. Димитров в понеделник му вадя номера,че днес слезе от автовоза без...звука,еххх звукаа заеби!!!
а и е хубаво да смениш заглавието на темата . "Впечатления от В8"
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей