Как да опазим акумулатора в студовете и по принцип? Джъмпер?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Как да опазим акумулатора в студовете и по принцип? Джъмпер?

Мнение от xpl0d » 31 Яну 2012, 20:17

Днес говорим с колеги и се оказа, че доста хора имаме един и същи проблем. Караме на малки разстояния от порядъка на 2-3км до работа и пак толкова наобратно. Естествено на акумулатора му се еб@ва майката. Доста хора не са могли да запалят тази сутрин(дори и с нови и големи акумулатори), аз запалих, но доста трудно. Един колега каза, че тази вечер ще ходи на магистралата алтернатора да заредял малко. Въпроса е какво може да се направи за да се опази акумулатора от изтощаване и да се пали по-лесно сутрин на студа? Освен повечето каране нали. За бензинова кола става въпрос.
Последна промяна xpl0d на 02 Фев 2012, 16:26, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Как да опазим акумулатора в студовете и по принцип?

Мнение от kokoko » 31 Яну 2012, 20:21

ако е на топло няма ядове :winky:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 31 Яну 2012, 20:21

овен да го заредиш или да си сложиш drl другото което може да се напрви е да хванеш 2 кърпи и да удариш 1 хоро и нищо повече.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Яну 2012, 20:23

аз моите като знам че ще е студено и ще са навънка ги закачам за мъничко 12 волта зарядно.

ясно, че е не е решение за всички, но аз друго не знам.

всяка модерна кола си има някакъв ток на покой които си тегли от акумулатора дори когато колата е отключена но плафоните не светят.

истината е в по-големия акумулатор. аз винаги като сменям гледам да слагам най-големия дето ще се събере. а ако може да е с гел - най-добре.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 31 Яну 2012, 20:42

така знам от баща ми, сутрин като е студено и не е палена цяла нощ, пусни фаровете за по 10-на секунди 2 пъти да го събудиш малко.. и тогава пали
Последна промяна Kroki на 31 Яну 2012, 21:03, променена общо 1 път
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 31 Яну 2012, 20:48

Kroki написа:така знам от баща ми, сутрин като е студено и не е палена цяла нош, пусни фаровете за по 10-на секунди 2 пъти да го събудиш малко.. и тогава пали

Ако е тръгнал как готино ще го "събудиш" не е истина... :mhihi:
По-темата: Купуваите си само качествени акумулатори,дори за повечко пари щото много уж нови не стават за нищо и се почват мъките.. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар

Мнение от xpl0d » 31 Яну 2012, 20:52

zBoost написа:овен да го заредиш или да си сложиш drl другото което може да се напрви е да хванеш 2 кърпи и да удариш 1 хоро и нищо повече.

DRL? Daylight Running Lights? Тва кво общо има, че не схванах?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 31 Яну 2012, 20:52

След като се кара на къси разстояния, трябва на 4-5 месеца да се зарежда с някакво зарядно.
Това поне ми е обяснявал човека дето ми продава акумулаторите ... няма как на късо и градско да не падне след време .. нормално било.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 31 Яну 2012, 20:52

boksioraE39 написа:
Kroki написа:така знам от баща ми, сутрин като е студено и не е палена цяла нош, пусни фаровете за по 10-на секунди 2 пъти да го събудиш малко.. и тогава пали

Ако е тръгнал как готино ще го "събудиш" не е истина... :mhihi:
По-темата: Купуваите си само качествени акумулатори,дори за повечко пари щото много уж нови не стават за нищо и се почват мъките.. ;)

ами логиката е , че първо "леко го подготвяш" преди старта , а не направо да въртиш

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 31 Яну 2012, 20:54

Това, което казва Alx е най-правилно. И наистина ако светнете фаровете преди за запалите ще възбудите и подготвите акумулатора за последващата висока консумация за запалването.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 31 Яну 2012, 20:57

xpl0d написа:
zBoost написа:овен да го заредиш или да си сложиш drl другото което може да се напрви е да хванеш 2 кърпи и да удариш 1 хоро и нищо повече.

DRL? Daylight Running Lights? Тва кво общо има, че не схванах?

ми намаля ти консумацията. в града зимата караш със възможно най-много консуматори, парното духа постоянно, пуснати са ти подгрев на задното стъкло, радиото ти работи и фаровете по цял ден. по тоя начин ще улесниш акумулатора като му спестиш консумацията от фаровете, особено ако алтернатора ти зарежда под 14 ще го схванеш много бързо некоя сутрин :D

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 31 Яну 2012, 21:02

лелеееее, с глас съм се смял като си представих собственик на възрастно дизелово БМВ с паднал акумулатор да играе хоро на -25 :) ще има да върти кърпите до май месец :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 520-170ps
Мечтае да кара: М5

Мнение от BMW_TEAM_SH » 31 Яну 2012, 21:04

кат е читав няма никакви проблеми ... :driving: :driving: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 31 Яну 2012, 21:09

С нов акумулатор съм но в тези студове и той не върти като през топло време....
Какво правя аз: преди да запаля колата светвам фаровете за по 5-10 секунди да се възбуди малко и после паля като давам 2 пъти на контакт ;) :yes:
Днес карах на дълго и след това прибрах акумулаторчето на топло понеже няма да пипам колата няколко дена ;)
:)

Аватар

Мнение от xpl0d » 31 Яну 2012, 21:12

trance4life написа:С нов акумулатор съм но в тези студове и той не върти като през топло време....
Какво правя аз: преди да запаля колата светвам фаровете за по 5-10 секунди да се възбуди малко и после паля като давам 2 пъти на контакт ;) :yes:
Днес карах на дълго и след това прибрах акумулаторчето на топло понеже няма да пипам колата няколко дена ;)

Светваш фаровете, даваш контакт един път, даваш втори път и тогава ли въртиш да запали?
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата