ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Badjo_BMW » 08 Фев 2012, 15:07

Здравейте всички :)
Имам един "сериозен" проблем :)
Мисля скоро време да си купя кола, но се двоумя между Е36 318 93г. и едно хундай купе 1.6 97г. моля ако някой е имал купе или има някакви впечетления от тази кола да направи едно сравнение. На коя кола поддръжката е по скъпа. И двете коли са на газ разход на газ при 318. Просто съм си отделил 2000лв за кола и искам да си купя нещо което си заслужава. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 08 Фев 2012, 20:55

Във форума на бмв феновете да се чудиш дали да си купиш е36 или някъв азиатски сопол е все едно да отидеш в Лидл и да питаш дали да пазаруваш от тях или от метро :wave:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 08 Фев 2012, 21:19

Badjo_BMW написа:Здравейте всички :)
Имам един "сериозен" проблем :)
Мисля скоро време да си купя кола, но се двоумя между Е36 318 93г. и едно хундай купе 1.6 97г. моля ако някой е имал купе или има някакви впечетления от тази кола да направи едно сравнение. На коя кола поддръжката е по скъпа. И двете коли са на газ разход на газ при 318. Просто съм си отделил 2000лв за кола и искам да си купя нещо което си заслужава. :)

Не съм имал такова купе, но съм ремонтирал такива като работех в сервиза на ВилиКар. Ако си купиш Хюндай-а ще разбереш къде е неминуемо :mhihi: . Иначе по темата. Корееца не е лош. Частите са евтини, дори оригиналните. Всичко е доста елементарно и е копирано от Японците(Митсубиши). Разбира се, ако си купиш Хюндай не очаквай да караш Митсубиши.Най големия проблем им е корозията и то не главно на купето, ами всички болтове така ръждясват, че без оксижен и гоУем чук не се почва ремонт по ходовата част. Материалите както се досещаш не са топ качество, като технологи е по нова от БМВ-то, но нито харчи по малко от него ни пък ще върви повече :) . Като цяло добър автомобил, но малко безличен и дизайна е типично източен, нищо общо с консервативния германец.
Моторите на Хюндая са относително здрави, сензорите на коляновия вал са им малко болна тема, но ако си го смениш няма да имаш проблеми дълго време. Мотора и скоростите го има и на Елантрите(такситата) и мотора си бута по 500к км без проблем, скоростите на тези километри се нуждаят от комплект нови лагери и после още толкова километри изкарват. Внимание трябва да се обърне на спирачките защото клеясват буталата на апаратите, но се предлагат като резервна част така че е поправимо. Задните барабани както и жилата на ръчната също се нуждаят от внимание, но не са скъпи и се оправят лесно. В общи линии не лоша кола. Не ми харесва,е няма характер, няма тази дълга история зад гърба си, няма традиции и най важното за мен е, че е с грешните задвижващи колела :yes:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 09 Фев 2012, 0:54

Колко е тавана за големина на джанта без слагане на фланци ? Става въпрос за компакт ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Badjo_BMW » 09 Фев 2012, 10:45

Ok мерси колеги и аз също съм за БМВ-то, но всеки се мъчии да ме разубеди за да не си купя бмв казват че поддръжката е скъпа,много харчат и така нататък. Моля споделете да ли това е истина и на какво трябва да наблегна преди да си купя бавареца. Пък имам и познати които преди са имали БМВ сега и втората им кола също е БМВ незнам иначе ако намеря нещо до 2000лв на газ обаче минимум 1.8 няма да се замислям направо купувам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 09 Фев 2012, 13:32

Ще си сменям волана, та въпроса ми е да изкарвам ли бушона за airbag-a?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 09 Фев 2012, 13:37

acidburn-525tds написа:Ще си сменям волана, та въпроса ми е да изкарвам ли бушона за airbag-a?

Просто откачи акумулатора..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 09 Фев 2012, 14:19

randity написа:Колко е тавана за големина на джанта без слагане на фланци ? Става въпрос за компакт ?

:?: :dunno:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 09 Фев 2012, 14:35

randity написа:
randity написа:Колко е тавана за големина на джанта без слагане на фланци ? Става въпрос за компакт ?

:?: :dunno:

Синтезирай си въпроса като хората ,защото зададен така е малоумен ! Каква големина те интересува ? Цолаж ,J (широчина на джантата) или ЕТ (офсет) ?. Това са основните параметри на една джанта. И трите са пряко свързани с хиляди варианти.

Фланците се слагат ,за да се изнесе джантата и един вид да се промени офсета и ,като по този начин се уголемява и "следата" на автомобила. Казвай сега за каква джанта става въпрос ,какъв таван и общо взето какво точно предвид имаш с тоя въпрос :idea:
Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 09 Фев 2012, 16:02

Цолаж :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 09 Фев 2012, 17:07

Има много условности при подбора на подходяща джанта с голям цолаж за даден автомобил ,но да речем че при сток окачване на компакта ,с подходящо ЕТ,J и гуми ,18" влиза без особени рискове за поражения. Както с много гимнастики по колата би успял да набуташ и 20-ка,така дори някоя 16-ка не би била подходяща. Та кажи речи няма еднозначен отговор на така зададен въпрос.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Фев 2012, 19:55

Badjo_BMW написа: ако намеря нещо до 2000лв на газ обаче минимум 1.8 няма да се замислям направо купувам.

Много те моля, НЕДЕЙ!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Badjo_BMW » 09 Фев 2012, 20:04

Защо колега ???

Потребител
Аватар

Мнение от Badjo_BMW » 09 Фев 2012, 20:10

bum_bum написа:
Badjo_BMW написа: ако намеря нещо до 2000лв на газ обаче минимум 1.8 няма да се замислям направо купувам.

Много те моля, НЕДЕЙ!

Защо ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 09 Фев 2012, 21:36

bum_bum написа:

Много те моля, НЕДЕЙ!

:mhihi:
:mhihi: дамм за 2000лв читаво силно ме съмнява, :shock: пък и на газ :mhihi: някой тряаа да е утрепал човек или да е на голям зор :mhihi:
пс ако си земеш за 2000 1,8 на газ сино ме съмнява следващата ти кола да е БМВ :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към E36