ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Здравейте всички 
Имам един "сериозен" проблем
Мисля скоро време да си купя кола, но се двоумя между Е36 318 93г. и едно хундай купе 1.6 97г. моля ако някой е имал купе или има някакви впечетления от тази кола да направи едно сравнение. На коя кола поддръжката е по скъпа. И двете коли са на газ разход на газ при 318. Просто съм си отделил 2000лв за кола и искам да си купя нещо което си заслужава.

Мисля скоро време да си купя кола, но се двоумя между Е36 318 93г. и едно хундай купе 1.6 97г. моля ако някой е имал купе или има някакви впечетления от тази кола да направи едно сравнение. На коя кола поддръжката е по скъпа. И двете коли са на газ разход на газ при 318. Просто съм си отделил 2000лв за кола и искам да си купя нещо което си заслужава.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Във форума на бмв феновете да се чудиш дали да си купиш е36 или някъв азиатски сопол е все едно да отидеш в Лидл и да питаш дали да пазаруваш от тях или от метро 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Badjo_BMW написа:Здравейте всички
Не съм имал такова купе, но съм ремонтирал такива като работех в сервиза на ВилиКар. Ако си купиш Хюндай-а ще разбереш къде е неминуемо

Моторите на Хюндая са относително здрави, сензорите на коляновия вал са им малко болна тема, но ако си го смениш няма да имаш проблеми дълго време. Мотора и скоростите го има и на Елантрите(такситата) и мотора си бута по 500к км без проблем, скоростите на тези километри се нуждаят от комплект нови лагери и после още толкова километри изкарват. Внимание трябва да се обърне на спирачките защото клеясват буталата на апаратите, но се предлагат като резервна част така че е поправимо. Задните барабани както и жилата на ръчната също се нуждаят от внимание, но не са скъпи и се оправят лесно. В общи линии не лоша кола. Не ми харесва,е няма характер, няма тази дълга история зад гърба си, няма традиции и най важното за мен е, че е с грешните задвижващи колела

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Колко е тавана за големина на джанта без слагане на фланци ? Става въпрос за компакт ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Ok мерси колеги и аз също съм за БМВ-то, но всеки се мъчии да ме разубеди за да не си купя бмв казват че поддръжката е скъпа,много харчат и така нататък. Моля споделете да ли това е истина и на какво трябва да наблегна преди да си купя бавареца. Пък имам и познати които преди са имали БМВ сега и втората им кола също е БМВ незнам иначе ако намеря нещо до 2000лв на газ обаче минимум 1.8 няма да се замислям направо купувам.
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Ще си сменям волана, та въпроса ми е да изкарвам ли бушона за airbag-a?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
acidburn-525tds написа:Ще си сменям волана, та въпроса ми е да изкарвам ли бушона за airbag-a?
Просто откачи акумулатора..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- randity
- Photographer
-
randity написа:Колко е тавана за големина на джанта без слагане на фланци ? Става въпрос за компакт ?

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
randity написа:randity написа:Колко е тавана за големина на джанта без слагане на фланци ? Става въпрос за компакт ?
![]()
Синтезирай си въпроса като хората ,защото зададен така е малоумен ! Каква големина те интересува ? Цолаж ,J (широчина на джантата) или ЕТ (офсет) ?. Това са основните параметри на една джанта. И трите са пряко свързани с хиляди варианти.
Фланците се слагат ,за да се изнесе джантата и един вид да се промени офсета и ,като по този начин се уголемява и "следата" на автомобила. Казвай сега за каква джанта става въпрос ,какъв таван и общо взето какво точно предвид имаш с тоя въпрос

- randity
- Photographer
-
Цолаж 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Има много условности при подбора на подходяща джанта с голям цолаж за даден автомобил ,но да речем че при сток окачване на компакта ,с подходящо ЕТ,J и гуми ,18" влиза без особени рискове за поражения. Както с много гимнастики по колата би успял да набуташ и 20-ка,така дори някоя 16-ка не би била подходяща. Та кажи речи няма еднозначен отговор на така зададен въпрос.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Badjo_BMW написа: ако намеря нещо до 2000лв на газ обаче минимум 1.8 няма да се замислям направо купувам.
Много те моля, НЕДЕЙ!
bum_bum написа:Badjo_BMW написа: ако намеря нещо до 2000лв на газ обаче минимум 1.8 няма да се замислям направо купувам.
Много те моля, НЕДЕЙ!
Защо ???
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
bum_bum написа:Badjo_BMW написа: ако намеря нещо до 2000лв на газ обаче минимум 1.8 няма да се замислям направо купувам.
Много те моля, НЕДЕЙ!

пс ако си земеш за 2000 1,8 на газ сино ме съмнява следващата ти кола да е БМВ