ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 M52B20
Мечтае да кара: camaro ss 1969

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от vaskina » 09 Фев 2012, 22:41

Това нормално ли е?

Изображение1033.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 10 Фев 2012, 0:27

Колеги смених си волана и сега се чува някакво скърцане вътре, мисля че е от лентови кабел. Навсякъде почти сложих масло уж да не скърца, но ефект няма. При старият волан нямаше никакви скърцане, еднакви са и двата са трилъчеви с бег. Как аджаба да го премахна това меко казано дразнещо скърцане.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 10 Фев 2012, 10:04

acidburn-525tds написа:Колеги смених си волана и сега се чува някакво скърцане вътре, мисля че е от лентови кабел. Навсякъде почти сложих масло уж да не скърца, но ефект няма. При старият волан нямаше никакви скърцане, еднакви са и двата са трилъчеви с бег. Как аджаба да го премахна това меко казано дразнещо скърцане.

Не може ли да ги размениш лентовите кабели..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 10 Фев 2012, 13:16

vaskina написа:Това нормално ли е?

Зависи от много неща!
Чети тук viewtopic.php?f=35&t=282835
и тук viewtopic.php?f=34&t=241650
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: го на бири
Мечтае да кара: нова кола

Мнение от FiShy » 12 Фев 2012, 2:49

Badjo_BMW написа:
bum_bum написа:
Badjo_BMW написа: ако намеря нещо до 2000лв на газ обаче минимум 1.8 няма да се замислям направо купувам.

Много те моля, НЕДЕЙ!

Защо ???

Чети кво ти се пише бе пич НЕДЕЙ

От личен опит ти го казвам ... просто не си струва главоболията да я върнеш във вида в , който трябва да е едно БМВ.
Виж нещо някой гоУфче или фастричка за тия пари. Щото мене още ме боли главата пък тоя ,който ми я продаде още го сърби задника. :censored:

Потребител
Аватар
Кара: ...only BMW
Мечтае да кара: ...карам го!
Детайли за колата: ...перфектна!

Мнение от ИВАКА » 12 Фев 2012, 12:43

...здравейте колеги,баварката ми 318,модел 92 год.,класически.Появи се проблем в тихите обороти.Не е постоянен проблема,има го на някакви негови си интервали.Ниските обороти са променливи,понякога ги няма,щом махна крака от педала на газта-гасне.Понамерисва на бензин,а и разхода е променен,но поради ниските температури ми е трудно точно да локализирам симптомите и резултатите от тях,имам впредвид по-дългото работене на смукач,работата на място,буксуванено в снега ит.н.Но все пак оборотите на тихи са неравномерни-плават от 800/1100,в този дапазон варират,понякога ги няма,както писах погоре,а понякога всичко си е нормално.Молбата ми е-насочете ме ако някой е преживял това.Прочетох подобни теми,но не разполагам с свободно време и ми е трудно да обощя написаното.Благодаря ви.
...за всяка врата има ключ.

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 12 Фев 2012, 20:23

ИВАКА написа:...здравейте колеги,баварката ми 318,модел 92 год.,класически.Появи се проблем в тихите обороти.Не е постоянен проблема,има го на някакви негови си интервали.Ниските обороти са променливи,понякога ги няма,щом махна крака от педала на газта-гасне.Понамерисва на бензин,а и разхода е променен,но поради ниските температури ми е трудно точно да локализирам симптомите и резултатите от тях,имам впредвид по-дългото работене на смукач,работата на място,буксуванено в снега ит.н.Но все пак оборотите на тихи са неравномерни-плават от 800/1100,в този дапазон варират,понякога ги няма,както писах погоре,а понякога всичко си е нормално.Молбата ми е-насочете ме ако някой е преживял това.Прочетох подобни теми,но не разполагам с свободно време и ми е трудно да обощя написаното.Благодаря ви.

Стъпков мотор..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Мнение от DRIFT MASHINA » 12 Фев 2012, 21:04

някои може ли да ми каже какъв трябва да е пистовия ремък големия на е36 318ис 94год. с клима на моя пише 6пк1660 но мисля че не е този а по голям трябва да е защото много трудно го извадих а сега няма слагане оптегача си работи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 13 Фев 2012, 15:22

Навсякъде го дават 6Кх1660 ремъка,тъй че явно правиш някаква грешка при поставянето :)
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 13 Фев 2012, 19:31

DRIFT MASHINA написа:някои може ли да ми каже какъв трябва да е пистовия ремък големия на е36 318ис 94год. с клима на моя пише 6пк1660 но мисля че не е този а по голям трябва да е защото много трудно го извадих а сега няма слагане оптегача си работи

По-принцип ако се сложи правилно и дръпнеш обтяжната ролка остава до 1см. разстояние м/у ролката и ремъка и влиза без проблем,но не те знам как го полагаш..Каналите на ремъка лягат единствено само на демпферната шайба,водната помпа и алтернатора,а на ролките приплъзва на гладката част от ремъка...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DRIFT MASHINA » 13 Фев 2012, 19:33

Както го свалих така го слагам но невлиза ако може някоя снимка да не би да е бил сложен грешно и сега и аз да се мъча да го слагам така

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 13 Фев 2012, 21:11

DRIFT MASHINA написа:Както го свалих така го слагам но невлиза ако може някоя снимка да не би да е бил сложен грешно и сега и аз да се мъча да го слагам така

Eто колега http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=118419 ,а забравил съм хидравликата...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DRIFT MASHINA » 13 Фев 2012, 22:59

Точно така го слагам ще пробвам пак

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 13 Фев 2012, 23:14

FiShy написа:
Badjo_BMW написа:
bum_bum написа:
Badjo_BMW написа: ако намеря нещо до 2000лв на газ обаче минимум 1.8 няма да се замислям направо купувам.

Много те моля, НЕДЕЙ!

Защо ???

Чети кво ти се пише бе пич Щото мене още ме боли главата пък тоя ,който ми я продаде още го сърби задника. :censored:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: ей ще ме скъсаш от смях колега,ама сега иначе мин .година като я взех мойта тоя дет ми я продаде не замо задника ама ушите ,устата,и всиките му роднини сигурно,са ги сърбяли дупките :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 14 Фев 2012, 0:32

DRIFT MASHINA написа:Точно така го слагам ще пробвам пак

Да не би да не успяваш да натиснеш обтегача докрай и това да ти пречи. Ако успееш да прибереш пружината до край ,както по принцип се прави ,ако не е счупен ,ремъка се поставя елементарно и има предостатъчно място без напъни и гимнастики .
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36