Двустранен протокол?
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Двустранен протокол?
Някой писъл ли е двустранен протокол?Интересува ме в коя графа се пише виновния?И може ли да ползвам протокола от другата ми кола?
Абе всичко което знаете за попълването и т.н. ще ми бъде полезно,защото една овцЪ се блъсна в мен и трябва да пишеме протокол тези дни.
Мерси предварително.
Абе всичко което знаете за попълването и т.н. ще ми бъде полезно,защото една овцЪ се блъсна в мен и трябва да пишеме протокол тези дни.
Мерси предварително.
Re: Двустранен протокол?
И тука даже примерно попълнен с участие на БМВ http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B4%D0 ... BAg&zoom=1
А така както си писал,че "трябва да пишеме тези дни" при самото ПТП обадихте ли се в КАТ или на 112 да регистрирате ПТПто и да ви дадат номер за протокола.Ако сте се обадили-тоя номер дето са ви дали се пише отгоре на протокола,ако не сте се обадили същия ден го направете и попълнете протокола с дата и час - деня на обаждането,че иначе не важи.С прости думи за да ти признаят протокола ти трябва номер от КАТ,който обаче не дават със задна дата.

А така както си писал,че "трябва да пишеме тези дни" при самото ПТП обадихте ли се в КАТ или на 112 да регистрирате ПТПто и да ви дадат номер за протокола.Ако сте се обадили-тоя номер дето са ви дали се пише отгоре на протокола,ако не сте се обадили същия ден го направете и попълнете протокола с дата и час - деня на обаждането,че иначе не важи.С прости думи за да ти признаят протокола ти трябва номер от КАТ,който обаче не дават със задна дата.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
zzuzi написа:И тука даже примерно попълнен с участие на БМВ http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B4%D0 ... BAg&zoom=1![]()
ПТП-то стана в събота вечерта и първо звъннах на 112 да ми дадът номер,но ми казаха като попълниме протокола тогава да звънна пак.
Междувременно тая взе,че изпадна в истерия(рев,сополи...)и започна да обяснява как бързала за някъде.Дадох и протокола да си попълни данните,но тя не можеше да пише(трепереха и ръцете) взех аз да го попълня,но тогава ново 200

ПП Чудя се дали да и звъня или да хвана някой комшия да драснеме един протокол

- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
А за виновния има ли няква глоба от кат или застрахователите да му увеличават гражданската после..последствия за него има ли
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
A.Stoyanov написа:А за виновния има ли няква глоба от кат или застрахователите да му увеличават гражданската после..последствия за него има ли
Няма никакви последствия за виновния!Това им е хубавото на протоколите,че няма точки,актове и т.н.То аз и без това не бях виновен де.
виновния си попълва декларация за вина, която е отделен документ и се прави, когато си завежда щета
невинния попълва декларация за невиновност и пак при застрахователя го остава
когато двата застрахователя засечат двете щети.. ако се окаже, че има двама виновни или двама невинни ще имате проблем
невинния попълва декларация за невиновност и пак при застрахователя го остава
когато двата застрахователя засечат двете щети.. ако се окаже, че има двама виновни или двама невинни ще имате проблем

No bling at the Ring
Е що бе-двама виновни не е невъзможно-единия минава на червено и удря другия,който прави забранен завой....примерно

zzuzi написа:Е що бе-двама виновни не е невъзможно-единия минава на червено и удря другия,който прави забранен завой....примерно
не става, защото гражданската на виновния плаща на невинния
ако има двама виновни гражданската не трябва да плати нищо на никой
същата работа е и ако има двама невинни
когато един минава на червено, друг прави забранен завой се вика кат.. или си премълчава един от двамата
No bling at the Ring
- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
[/quote](bubsa) написа:
Виновния не трябва ли и той да представи колата при неговия застраховател
A.Stoyanov написа:(bubsa) написа:
Виновния не трябва ли и той да представи колата при неговия застраховател[/quote]
Дори да трябва нема смисъл,цаката е невинния да иде при растрахователя на виновния домумент в които пише че е невинен .След което едиколкоси дни ти оценяват щетите и след едиколкоси ти ги изплащат даже на доста добри цени(пример 1 фр. с мазда 323 го удариха отзад на знак стоп и застрахователя на виновния му изплати 400 кинта за броня), според мен нема такова положение 2 ма виновни или 2 ма невинни куките веднага ще намерат за какво да се закачат и неможе нищо да има кажеш(друг пример-пиян шофер на кола не спира на стоп и удря преминаващ мотоциклетист които обаче е без книшка, е а познаите що мотоциклетиста изеде к'ра

- Illusion
- Бургаското явление
-
(bubsa) написа:Някой писъл ли е двустранен протокол?Интересува ме в коя графа се пише виновния?И може ли да ползвам протокола от другата ми кола?
Мерси предварително.
Данните на виновния се пишат вляво. Най-долу, където пише Забележка, се пише: "Аз съм виновен". А най-горе на протокола пишеш нещо от сорта на: "ПТП-то е заведено под номер *** от дата **.**.**.
На някои двустранни протоколи най-вдясно с малък шрифт пише коя страница за кого от двамата е.
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

12 мнения
• Страница 1 от 1