Двустранен протокол?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Двустранен протокол?

Мнение от (bubsa) » 21 Фев 2012, 16:19

Някой писъл ли е двустранен протокол?Интересува ме в коя графа се пише виновния?И може ли да ползвам протокола от другата ми кола?
Абе всичко което знаете за попълването и т.н. ще ми бъде полезно,защото една овцЪ се блъсна в мен и трябва да пишеме протокол тези дни.

Мерси предварително.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Re: Двустранен протокол?

Мнение от zzuzi » 21 Фев 2012, 17:51

И тука даже примерно попълнен с участие на БМВ http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B4%D0 ... BAg&zoom=1 :mhihi:
А така както си писал,че "трябва да пишеме тези дни" при самото ПТП обадихте ли се в КАТ или на 112 да регистрирате ПТПто и да ви дадат номер за протокола.Ако сте се обадили-тоя номер дето са ви дали се пише отгоре на протокола,ако не сте се обадили същия ден го направете и попълнете протокола с дата и час - деня на обаждането,че иначе не важи.С прости думи за да ти признаят протокола ти трябва номер от КАТ,който обаче не дават със задна дата.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 21 Фев 2012, 18:17

zzuzi написа:И тука даже примерно попълнен с участие на БМВ http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B4%D0 ... BAg&zoom=1 :mhihi:
А така както си писал,че "трябва да пишеме тези дни" при самото ПТП обадихте ли се в КАТ или на 112 да регистрирате ПТПто и да ви дадат номер за протокола.Ако сте се обадили-тоя номер дето са ви дали се пише отгоре на протокола,ако не сте се обадили същия ден го направете и попълнете протокола с дата и час - деня на обаждането,че иначе не важи.С прости думи за да ти признаят протокола ти трябва номер от КАТ,който обаче не дават със задна дата.

ПТП-то стана в събота вечерта и първо звъннах на 112 да ми дадът номер,но ми казаха като попълниме протокола тогава да звънна пак.
Междувременно тая взе,че изпадна в истерия(рев,сополи...)и започна да обяснява как бързала за някъде.Дадох и протокола да си попълни данните,но тя не можеше да пише(трепереха и ръцете) взех аз да го попълня,но тогава ново 200 :banghead: документи йок,бях ги забравил в другото яке и се разбрахме тази седмица да го напишеме.

ПП Чудя се дали да и звъня или да хвана някой комшия да драснеме един протокол :dunno:

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 21 Фев 2012, 18:46

А за виновния има ли няква глоба от кат или застрахователите да му увеличават гражданската после..последствия за него има ли

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 21 Фев 2012, 19:36

A.Stoyanov написа:А за виновния има ли няква глоба от кат или застрахователите да му увеличават гражданската после..последствия за него има ли

Няма никакви последствия за виновния!Това им е хубавото на протоколите,че няма точки,актове и т.н.То аз и без това не бях виновен де.

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Фев 2012, 20:13

виновния си попълва декларация за вина, която е отделен документ и се прави, когато си завежда щета

невинния попълва декларация за невиновност и пак при застрахователя го остава

когато двата застрахователя засечат двете щети.. ако се окаже, че има двама виновни или двама невинни ще имате проблем :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 21 Фев 2012, 20:36

Е що бе-двама виновни не е невъзможно-единия минава на червено и удря другия,който прави забранен завой....примерно
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Фев 2012, 20:39

zzuzi написа:Е що бе-двама виновни не е невъзможно-единия минава на червено и удря другия,който прави забранен завой....примерно

не става, защото гражданската на виновния плаща на невинния

ако има двама виновни гражданската не трябва да плати нищо на никой

същата работа е и ако има двама невинни

когато един минава на червено, друг прави забранен завой се вика кат.. или си премълчава един от двамата
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 21 Фев 2012, 23:32

(bubsa) написа:
ПП Чудя се дали да и звъня или да хвана някой комшия да драснеме един протокол :dunno:
[/quote]

Виновния не трябва ли и той да представи колата при неговия застраховател

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 22 Фев 2012, 1:57

A.Stoyanov написа:
(bubsa) написа:

Виновния не трябва ли и той да представи колата при неговия застраховател[/quote]
Дори да трябва нема смисъл,цаката е невинния да иде при растрахователя на виновния домумент в които пише че е невинен .След което едиколкоси дни ти оценяват щетите и след едиколкоси ти ги изплащат даже на доста добри цени(пример 1 фр. с мазда 323 го удариха отзад на знак стоп и застрахователя на виновния му изплати 400 кинта за броня), според мен нема такова положение 2 ма виновни или 2 ма невинни куките веднага ще намерат за какво да се закачат и неможе нищо да има кажеш(друг пример-пиян шофер на кола не спира на стоп и удря преминаващ мотоциклетист които обаче е без книшка, е а познаите що мотоциклетиста изеде к'ра :dummy: )

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 22 Фев 2012, 16:16

(bubsa) написа:Някой писъл ли е двустранен протокол?Интересува ме в коя графа се пише виновния?И може ли да ползвам протокола от другата ми кола?
Абе всичко което знаете за попълването и т.н. ще ми бъде полезно,защото една овцЪ се блъсна в мен и трябва да пишеме протокол тези дни.

Мерси предварително.

Данните на виновния се пишат вляво. Най-долу, където пише Забележка, се пише: "Аз съм виновен". А най-горе на протокола пишеш нещо от сорта на: "ПТП-то е заведено под номер *** от дата **.**.**.

На някои двустранни протоколи най-вдясно с малък шрифт пише коя страница за кого от двамата е.
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

Назад към Извън Темата