Последно около затъмнените прозорци
Модератор: Общи модератори
Re: Последно около затъмнените прозорци
acho.rs написа:BadAngel написа:имай предвид, че уж прозрачното стъкло има само 85% пропускливост на светлината
ако сложих и фолио, дори и с нисък процент на затъмняване със сигурност ще минеш тези разрешени 70% пропускливост
и пак ще те санкционират
не си е работа, много пъти е обсъждано и няма вратичка
Има вратичка - ако си от тия дето те питат къде работиш или техен не пряк колега - пожарникар , например
и.. кво от това, нали ще ти поиска служебна карта?
единственото решение е 50 кинта
и на третия ден сам ще си свалиш фолиото
виж, че дори и батките се отказват от фолираните стъкла, а за тях 50те кинта едва ли са проблем
просто е досадно всеки пешак да те спира
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Мале ти и най-елемнтарното изречение на света не можа да схванеш
Вратичката е да си полицай или пожарникар - показваш си картата и минаваш . БГ - кво да си говорим .

Вратичката е да си полицай или пожарникар - показваш си картата и минаваш . БГ - кво да си говорим .
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
acho.rs написа:...Вратичката е да си полицай или пожарникар - показваш си картата и минаваш . БГ - кво да си говорим .
Не винаги минава тоя номер, вервай ми... Един съсед е полицай и един ден се върна със свалено фолио от предните стъкла + акт и псуващ като каруцар- варненско ченге явно не върви в Шумен

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз пък не мога да разбера защо изобщо ви е да затъмнявате някакви стъкла. По едно време и аз се бех засилил, ама се спрях. Проведох социологическо проучване в семейството, децата казаха категорично НЕ на затъмняването на задните стъкла, тъй като те се возят именно там. И като размислих, не виждам никакви ползи, само евентуални ядове с КАТ. Ползата, ако криеш нещо.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
много ги храните тия щуки бе кви са тия 50лв....от 7-8 години не ми е писан акт но повече от 10-20 лв не съм давал....а се е случвало поне 50 пъти примерно...те искат повече мн ясно....ама като им кажа или зимайте тия или пишете.....и проблема се решава след малко мрънкане 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Щото е готино да са ти тъмни задните джамове
Както и Кайените вече като спрат зад теб нямаш чувството че те отвличат извънземни... Ксеноните остават само от тия срещу теб, в гръб си брониран
Нищо не се вижда на задната седалка
Все предимства... За децата - не знам и не искам да знам какво мислят в близките 10 години

Както и Кайените вече като спрат зад теб нямаш чувството че те отвличат извънземни... Ксеноните остават само от тия срещу теб, в гръб си брониран

Нищо не се вижда на задната седалка

Все предимства... За децата - не знам и не искам да знам какво мислят в близките 10 години

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
kraininski написа:много ги храните тия щуки бе кви са тия 50лв....от 7-8 години не ми е писан акт но повече от 10-20 лв не съм давал....а се е случвало поне 50 пъти примерно...те искат повече мн ясно....ама като им кажа или зимайте тия или пишете.....и проблема се решава след малко мрънкане
Хранят ги, като не си знаят правата... Тя глобата по чл. 105 от ЗДвП, не е фиксирана и тоя тъпан от видеото не знам от къде си ги измисли тия от 50 до 150 лв. Защо не каза, че санкцията е спиране от движение на МПС-то?
Истината е тази - Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
Спиране от движение и всяка глоба различна от тази до 20 лв. за затъмнени предни странични и челно стъкло са незаконни.
За да съставят фиш по чл. 105, нарушението трябва да се установи с уред, а не на око.
Тия работи в съда не минават, установил на око, отчеснал парченце от фолиото с нокът

По скоро въпроса е струва ли си времето и нервите да се обяснява с тъпите .....
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Не видях някой да е написал нещо подобно, но аз май ще съм първия... Ако искате и тъмни предни джамове, трябва да си регистрирате колата като ИНКАСО (тоест се ползва за превозване на парички
). Самата регистрация си нямам идея какво изисква.

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Преди 4 години, бях дал колата на приятел и му бяха писали акт за затъмненото задно стъкло по члена за челното.
Стигна се до съд - отидохме купихме един закон и един правилник за прилагане, представихме ги като доказателствен материал и наказателното постановление отпадна.
Както бяха писали колеги - не може да се слага фолио или предмети ограничаващи видимостта през челното и предните странични стъкла. Щората на заднотот стъкло се тълкува като предмет ограничаващ видимостта също се санкционира. Полицаят може да извърти и фолиото като предмет и евентуално съда да приеме неговите доводи, но мисля е малко вероятно. В повечето случай делото е поне 6 месеца след случката и полицайте са като в небрано лозе и въобще не помнят случката, освен ако не сте се набили на очи и ви е запомнил.
Стигна се до съд - отидохме купихме един закон и един правилник за прилагане, представихме ги като доказателствен материал и наказателното постановление отпадна.
Както бяха писали колеги - не може да се слага фолио или предмети ограничаващи видимостта през челното и предните странични стъкла. Щората на заднотот стъкло се тълкува като предмет ограничаващ видимостта също се санкционира. Полицаят може да извърти и фолиото като предмет и евентуално съда да приеме неговите доводи, но мисля е малко вероятно. В повечето случай делото е поне 6 месеца след случката и полицайте са като в небрано лозе и въобще не помнят случката, освен ако не сте се набили на очи и ви е запомнил.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Или иначе казано, можете да си затъмите само задните странични стъкла с фолио, или отнасяте акта.Пък само с 2 затъмени стъкла става адски грозно(лично мнение).
Така че няма смисъл от тъмните стъкла(незаводски).

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
r19 написа:Или иначе казано, можете да си затъмите само задните странични стъкла с фолио, или отнасяте акта.Пък само с 2 затъмени стъкла става адски грозно(лично мнение).
+ задното обаче, ако трябва всеки път ще се стига до съд

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
r19 написа:Или иначе казано, можете да си затъмите само задните странични стъкла с фолио, или отнасяте акта.Пък само с 2 затъмени стъкла става адски грозно(лично мнение).
Викаш М5 F10 е грозна а ,искам толкова грозна кола

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Ми да ви кажа и аз мисля като r19 .Със затъмнени само задни стъкла колата изглежда като баничарка ,независимо от модела . На предишната ми кола бях затъмнил всичките и ме спукаха от глоби,разлепях на пътя и след два часа пак при майстора наново да лепи . Като е гарга да е рошава 

- Yandel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги като каляски !
Голяма дискусия пак и всеки си говори каквото си знае... Истината, че можеш да си затъмниш задните странични (ако имаш огледала) и задния прозорец - никой нищо не може да ти каже за тях, в закона не се споменава значи не е забранено. На предните прозорци, не можеш да сложиш никакво фолио, защото светлопропусловоста ще падне под 75%, което е наказуемо но САМО с глоба - не могат да ви спрат от движение и ако ви се случи - знайте си правата и не се оставяйте да ви баламосват както си искат 

По закон имат право да спрат автомобил от движение, стига да спазят закона, но повечето случаи да не кажа 99%, спират автомобилите от движение неправомерно.