Последно около затъмнените прозорци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Последно около затъмнените прозорци

Мнение от BadAngel » 12 Мар 2012, 22:17

acho.rs написа:
BadAngel написа:имай предвид, че уж прозрачното стъкло има само 85% пропускливост на светлината

ако сложих и фолио, дори и с нисък процент на затъмняване със сигурност ще минеш тези разрешени 70% пропускливост

и пак ще те санкционират

не си е работа, много пъти е обсъждано и няма вратичка

Има вратичка - ако си от тия дето те питат къде работиш или техен не пряк колега - пожарникар , например :bang:

и.. кво от това, нали ще ти поиска служебна карта?

единственото решение е 50 кинта

и на третия ден сам ще си свалиш фолиото

виж, че дори и батките се отказват от фолираните стъкла, а за тях 50те кинта едва ли са проблем

просто е досадно всеки пешак да те спира
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Мар 2012, 23:12

Мале ти и най-елемнтарното изречение на света не можа да схванеш :kuku:
Вратичката е да си полицай или пожарникар - показваш си картата и минаваш . БГ - кво да си говорим .

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Мар 2012, 23:42

acho.rs написа:...Вратичката е да си полицай или пожарникар - показваш си картата и минаваш . БГ - кво да си говорим .

Не винаги минава тоя номер, вервай ми... Един съсед е полицай и един ден се върна със свалено фолио от предните стъкла + акт и псуващ като каруцар- варненско ченге явно не върви в Шумен :mhihi: 1 месец по-късно човека казваше "Добре, че го махнах- преди ме спираше всеки полицай извън Варна, махнах го и не ме е спирал никой"... Дори и да ти се разминават глобите явно е дразнещо да ти махат веднага като те видят...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 14 Мар 2012, 14:55

Аз пък не мога да разбера защо изобщо ви е да затъмнявате някакви стъкла. По едно време и аз се бех засилил, ама се спрях. Проведох социологическо проучване в семейството, децата казаха категорично НЕ на затъмняването на задните стъкла, тъй като те се возят именно там. И като размислих, не виждам никакви ползи, само евентуални ядове с КАТ. Ползата, ако криеш нещо.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 14 Мар 2012, 15:12

много ги храните тия щуки бе кви са тия 50лв....от 7-8 години не ми е писан акт но повече от 10-20 лв не съм давал....а се е случвало поне 50 пъти примерно...те искат повече мн ясно....ама като им кажа или зимайте тия или пишете.....и проблема се решава след малко мрънкане :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 14 Мар 2012, 23:30

Щото е готино да са ти тъмни задните джамове :mhihi:
Както и Кайените вече като спрат зад теб нямаш чувството че те отвличат извънземни... Ксеноните остават само от тия срещу теб, в гръб си брониран :conf:
Нищо не се вижда на задната седалка :mhihi:

Все предимства... За децата - не знам и не искам да знам какво мислят в близките 10 години :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 17 Мар 2012, 0:14

kraininski написа:много ги храните тия щуки бе кви са тия 50лв....от 7-8 години не ми е писан акт но повече от 10-20 лв не съм давал....а се е случвало поне 50 пъти примерно...те искат повече мн ясно....ама като им кажа или зимайте тия или пишете.....и проблема се решава след малко мрънкане :)

Хранят ги, като не си знаят правата... Тя глобата по чл. 105 от ЗДвП, не е фиксирана и тоя тъпан от видеото не знам от къде си ги измисли тия от 50 до 150 лв. Защо не каза, че санкцията е спиране от движение на МПС-то?

Истината е тази - Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

Спиране от движение и всяка глоба различна от тази до 20 лв. за затъмнени предни странични и челно стъкло са незаконни.
За да съставят фиш по чл. 105, нарушението трябва да се установи с уред, а не на око.
Тия работи в съда не минават, установил на око, отчеснал парченце от фолиото с нокът :mhihi:

По скоро въпроса е струва ли си времето и нервите да се обяснява с тъпите .....

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 18 Мар 2012, 23:53

Не видях някой да е написал нещо подобно, но аз май ще съм първия... Ако искате и тъмни предни джамове, трябва да си регистрирате колата като ИНКАСО (тоест се ползва за превозване на парички :mrgreen: ). Самата регистрация си нямам идея какво изисква.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 19 Мар 2012, 9:15

Преди 4 години, бях дал колата на приятел и му бяха писали акт за затъмненото задно стъкло по члена за челното.
Стигна се до съд - отидохме купихме един закон и един правилник за прилагане, представихме ги като доказателствен материал и наказателното постановление отпадна.
Както бяха писали колеги - не може да се слага фолио или предмети ограничаващи видимостта през челното и предните странични стъкла. Щората на заднотот стъкло се тълкува като предмет ограничаващ видимостта също се санкционира. Полицаят може да извърти и фолиото като предмет и евентуално съда да приеме неговите доводи, но мисля е малко вероятно. В повечето случай делото е поне 6 месеца след случката и полицайте са като в небрано лозе и въобще не помнят случката, освен ако не сте се набили на очи и ви е запомнил.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 20 Мар 2012, 16:10

Или иначе казано, можете да си затъмите само задните странични стъкла с фолио, или отнасяте акта.Пък само с 2 затъмени стъкла става адски грозно(лично мнение).
Така че няма смисъл от тъмните стъкла(незаводски).
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 21 Мар 2012, 10:41

r19 написа:Или иначе казано, можете да си затъмите само задните странични стъкла с фолио, или отнасяте акта.Пък само с 2 затъмени стъкла става адски грозно(лично мнение).

+ задното обаче, ако трябва всеки път ще се стига до съд :winky: А смисъл има огромен, заради ограничаването на UV лъчите 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Мар 2012, 11:01

r19 написа:Или иначе казано, можете да си затъмите само задните странични стъкла с фолио, или отнасяте акта.Пък само с 2 затъмени стъкла става адски грозно(лично мнение).

Викаш М5 F10 е грозна а ,искам толкова грозна кола :mhihi: :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ч

Мнение от ljubo73 » 26 Мар 2012, 20:26

Ми да ви кажа и аз мисля като r19 .Със затъмнени само задни стъкла колата изглежда като баничарка ,независимо от модела . На предишната ми кола бях затъмнил всичките и ме спукаха от глоби,разлепях на пътя и след два часа пак при майстора наново да лепи . Като е гарга да е рошава :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги като каляски !

Мнение от Yandel » 27 Мар 2012, 14:31

Голяма дискусия пак и всеки си говори каквото си знае... Истината, че можеш да си затъмниш задните странични (ако имаш огледала) и задния прозорец - никой нищо не може да ти каже за тях, в закона не се споменава значи не е забранено. На предните прозорци, не можеш да сложиш никакво фолио, защото светлопропусловоста ще падне под 75%, което е наказуемо но САМО с глоба - не могат да ви спрат от движение и ако ви се случи - знайте си правата и не се оставяйте да ви баламосват както си искат :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 27 Мар 2012, 16:45

По закон имат право да спрат автомобил от движение, стига да спазят закона, но повечето случаи да не кажа 99%, спират автомобилите от движение неправомерно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата