Най-подходяща кола за начинаещ шофьор
Модератор: Общи модератори
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: Най-подходяща кола за начинаещ шофьор
maxpower написа:kemakozeE36 написа:boksioraE39 написа:ВАЗ 2101
+1
на тва свикне ли се веднж после всичко останало е бял кахър
Подкрепям, аз карах курса на 7ца, и после имах такава 5години. Най подходящата първа кола преди да се качиш на БМВ. То даже тука голяма част сме бивши Лададжии
Така е, така е, даже и настоящи, ама за 1ва кола никога бих я дал на начинаещ шофер (гледайки от моята гледна точка очевидно съм оцелял, че даже и сега я карам) само ако много го мраза...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Максимум до 5000лв трябва да е колата за начинаещ шофьор и до 100кс...за тия пари можеш да се купи много прилична количка,на която да се учи новоизлюпилият се шофьор 2-3 години и после да я смени...Сеат Ибиза,Голф 4 и друго..По-малки "градски" коли не са много много за начинаещ шофьор-заради по-малките си размери(трудно начинаещ шофьор ще подкара в последствие доста по-голяма кола) а също така и при удар-щетите ще са по-серизони..Не бива а се забравя за това,защото това е задължително условие първите 2 години за средно леко птп от един активно каращ начинаещ шофьор..Просто който си мисли ,че ще се качи да кара 10-15000км на година веднага след книжка и няма да се удари поне 1 път-много се лъже
Нова- кола-абсолютно грешно е да се купува-новият шофьор трябва да се научи на поне минимална подръжка,дори дето се вика да строши 1-2 пъти колата от недоглеждане(спукан картер,спукан радиатор) 

- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
exotique написа:Максимум до 5000лв трябва да е колата за начинаещ шофьор и до 100кс...за тия пари можеш да се купи много прилична количка,на която да се учи новоизлюпилият се шофьор 2-3 години и после да я смени...Сеат Ибиза,Голф 4 и друго..По-малки "градски" коли не са много много за начинаещ шофьор-заради по-малките си размери(трудно начинаещ шофьор ще подкара в последствие доста по-голяма кола) а също така и при удар-щетите ще са по-серизони..Не бива а се забравя за това,защото това е задължително условие първите 2 години за средно леко птп от един активно каращ начинаещ шофьор..Просто който си мисли ,че ще се качи да кара 10-15000км на година веднага след книжка и няма да се удари поне 1 път-много се лъжеНова- кола-абсолютно грешно е да се купува-новият шофьор трябва да се научи на поне минимална подръжка,дори дето се вика да строши 1-2 пъти колата от недоглеждане(спукан картер,спукан радиатор)
Съжалявам колега, ма не мога да се съглася

Според мен колата трябва да се купи според възможностите на шофьора (не говора за финансовите). Ако той сам не си знае възможностите, има хора около него които могат да ги преценят и да му помогнат в избора (родители, инструктори и сие). От както съм взел книжка не съм минавал под 30000км на година, все още нямам ПТП и първата ми кола беше Е34 530i

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Естествено че всичко е според джоба. Кво ги давате тия съвети.Щом законово няма никакви други ограничения за притежание на автомобил,всеки си взима тва което му е присърце и може да купи.
Всеки втори с Айфон в БГ му знае само функциите "ало" и "айде до чуване" ама като може и в името на гъзарияата си го е купил. И с автомобила е така .Имам познат със син- на 19 години му купиха Е93 първа негова кола,а беше преди 3 години вече. Други пък гледам станали на по 40 години още търкалят 10 годишни пасати--дали е щот още се чустват недорасли за друга кола или няма кинти,а???
Качваш се и караш,като блъснеш оправяш или купуваш друга като имаш пари,като нямаш и най-примерния шофер да си ще ходиш пеш.
Подходящата кола за един начинаещ не се определя чрез цената и мощността и,а да бъде подходяща за ръста на шофьора,да е лесна за маневриране,габаритите да са лесноусвояеми за възприятията на шофьора,да има облекчаващи ситеми като парктроници,асистенти против поднасяне и буксуване,да има сигнализация за непоставен колан за да се придобиват полезни навици и неща все в тоя дух.
Всеки втори с Айфон в БГ му знае само функциите "ало" и "айде до чуване" ама като може и в името на гъзарияата си го е купил. И с автомобила е така .Имам познат със син- на 19 години му купиха Е93 първа негова кола,а беше преди 3 години вече. Други пък гледам станали на по 40 години още търкалят 10 годишни пасати--дали е щот още се чустват недорасли за друга кола или няма кинти,а???
Качваш се и караш,като блъснеш оправяш или купуваш друга като имаш пари,като нямаш и най-примерния шофер да си ще ходиш пеш.
Подходящата кола за един начинаещ не се определя чрез цената и мощността и,а да бъде подходяща за ръста на шофьора,да е лесна за маневриране,габаритите да са лесноусвояеми за възприятията на шофьора,да има облекчаващи ситеми като парктроници,асистенти против поднасяне и буксуване,да има сигнализация за непоставен колан за да се придобиват полезни навици и неща все в тоя дух.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Се някой друг требе да казва, каква кола да си купи някой друг. Аман от съвети и разбирачи, аман та бактън. Да си купи каквото му е кеф и да кара и да си троши главата ако иска, ама само собствената. Някои неща се научават по трудния начин, други по лесния, хората не са еднакви.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Автоматика е антишофьорска кола
С нея най-много да забрави и малкото, което е научил на курса. 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Elesar74 написа:хората не са еднакви.
съгласен съм, но не са и толкова различни колкото си мислят

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Аз по принцип съм много против автоматика, освен за супер луксозен клас например. Обаче наистина мисля, че не е лошо за нов шофьор когато започва да кара сам да потъркаля малко автоматик - така се съсредоточава върху трафика, и не мисли за предавки и тн, и после винаги може просто да добави ръчката.
Иначе ясно - да не е супер скъпа, да го кефи, да не гори много и друго важно изискване - да не е нито твърде бърза, нито твърде тромава - и двете могат да бъдат опасни.
Иначе ясно - да не е супер скъпа, да го кефи, да не гори много и друго важно изискване - да не е нито твърде бърза, нито твърде тромава - и двете могат да бъдат опасни.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BMWPetar написа:Аз по принцип съм много против автоматика, освен за супер луксозен клас например. Обаче наистина мисля, че не е лошо за нов шофьор когато започва да кара сам да потъркаля малко автоматик - така се съсредоточава върху трафика, и не мисли за предавки и тн, и после винаги може просто да добави ръчката.
И после никога повече не се връща на кола с ръчни скорости и в малкото случаи в които му се наложи да подкара автомобил без автоматик , човека просто НЕ МОЖЕ . За тръгването под наклон , да не говорим .
Се някой друг требе да казва, каква кола да си купи някой друг. Аман от съвети и разбирачи, аман та бактън. Да си купи каквото му е кеф и да кара и да си троши главата ако иска, ама само собствената.

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
acho.rs написа:BMWPetar написа:Аз по принцип съм много против автоматика, освен за супер луксозен клас например. Обаче наистина мисля, че не е лошо за нов шофьор когато започва да кара сам да потъркаля малко автоматик - така се съсредоточава върху трафика, и не мисли за предавки и тн, и после винаги може просто да добави ръчката.
И после никога повече не се връща на кола с ръчни скорости и в малкото случаи в които му се наложи да подкара автомобил без автоматик , човека просто НЕ МОЖЕ . За тръгването под наклон , да не говорим .Се някой друг требе да казва, каква кола да си купи някой друг. Аман от съвети и разбирачи, аман та бактън. Да си купи каквото му е кеф и да кара и да си троши главата ако иска, ама само собствената.
Да това е така, някой като тръгне от автомат после трудно се учи на ръчка или просто не я иска.... Но има и случай когато това е единственият изход. Приятелката след 100 зора единственият начин да я накарам да подкара кола беше автоматика. Сега като се научи що годе да се движи с кола започнахме епичните опити с ръчката ама просто я неще.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Като човек, карал първа кола с 55 конски сили, най-достоверно ви казвам: малко са. Както по-горе се изказаха, по-добре е да е междинен вариант - нещо между 70 и 100 коня. За шофьор на 18 години например, с току-що взета книжка, един дизелов голф с 90 конски сили е доста добро решение, например, или пък някоя друга еквивалентна. А пък тези равки от първото мнение направо не ги виждам като първи коли.
Първа кола SUV 

- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
boksioraE39 написа:ВАЗ 2101
И аз съм съгласен колега аз минах първо през ВАЗ 2106 (голяма стрела беше

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
r19 написа:Автоматика е антишофьорска колаС нея най-много да забрави и малкото, което е научил на курса.
Ако забравиш как се кара кола след като не си се качвал известно време по-добре изобщо не се качвай повече!

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
D_I_V_A_K_A написа:boksioraE39 написа:ВАЗ 2101
И аз съм съгласен колега аз минах първо през ВАЗ 2106 (голяма стрела беше)
колегата търси кола за каране , а не за борене