ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги като каляски !

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Yandel » 23 Мар 2012, 12:18

Сигурно е от другата страна, защото на 2 гуми е този код, а на другите 2 е този код + цифрите. Благодаря много :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 24 Мар 2012, 15:42

Интересува ме,дали капачките на разширителния съд всички са еднакви /диаметърът им - където влизат в казанчето/.Тъй като мойто казанче явно е сменяно и е с малко по голям диаметър от капачката ми /оригинална е за E36 м43б16 95g. по рама/.Или в самата гърловина има ли някакво уплътнение /въпреки че не ми се вярва/.Демек да не сменям казанчето,а само капачката.В краен случай ще сменя казанчето,че и без това малко профилактика....
Другият ми въпрос който изниква за всички радиатори ли на е36 казанчето е еднакво...че да не се окаже да не пасва новото казанче на радиатора ми....?!?!

Мерси предварително :)

П.С.- тъй както си седя и си мисля, скосението вътре в гърловината на разширителното казанче е по надолу от дупчицата за връщането на антифриза в разширителното казанче, и може би тези милиметри разлика да са именно заради това....На някой ако му се занимава да си измери с шублер вътрешния диаметър на гърловината на казанчето /най - тясното място/ и после да го наложи в началото на капачката и да види дали има разлика или са точни отворите...?!?!

И тогава пък,защо нямам налягане в системата?! :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Хидравлика

Мнение от Angelov91 » 24 Мар 2012, 20:49

Колеги понеже рейката ми беше много зле и си закупих нова обаче новата е с хидравлика а старата нямала и аз понеже не разбирам е взех .. Човека при който си права колата каза, че може да сложи хидравлика ... какви неща ще ми трябват още за да стане това . Някакво казанче се слагало и още нещо друго ми изброи , но незапомних :oops: и г/д колко пари ще ми трябват за това .. Мерси предварително
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Re: Хидравлика

Мнение от PaCk0o » 25 Мар 2012, 13:30

Angelov91 написа:Колеги понеже рейката ми беше много зле и си закупих нова обаче новата е с хидравлика а старата нямала и аз понеже не разбирам е взех .. Човека при който си права колата каза, че може да сложи хидравлика ... какви неща ще ми трябват още за да стане това . Някакво казанче се слагало и още нещо друго ми изброи , но незапомних :oops: и г/д колко пари ще ми трябват за това .. Мерси предварително

хидравлична рейка, казанче за маслото, ремък, маркучи, хидравлична помпа и стойка за помпата. Цената зависи колко ще си вземеш частите, може и да съм пропуснал някой част :yes: успех
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Хидравлика

Мнение от vladi_a_i » 25 Мар 2012, 14:42

PaCk0o написа:
Angelov91 написа:Колеги понеже рейката ми беше много зле и си закупих нова обаче новата е с хидравлика а старата нямала и аз понеже не разбирам е взех .. Човека при който си права колата каза, че може да сложи хидравлика ... какви неща ще ми трябват още за да стане това . Някакво казанче се слагало и още нещо друго ми изброи , но незапомних :oops: и г/д колко пари ще ми трябват за това .. Мерси предварително

хидравлична рейка, казанче за маслото, ремък, маркучи, хидравлична помпа и стойка за помпата. Цената зависи колко ще си вземеш частите, може и да съм пропуснал някой част :yes: успех

Демпферната шайба на коляновия вал има ли канал за хидравличната помпа или с по дълаг ремък ще стане...с какви ремъци е колегата...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без гражданска
Мечтае да кара: e36 ///M

Мнение от burnou7 » 25 Мар 2012, 16:12

Колеги,може ли да ми кажете как се казва част номер 7 от картинката :driving:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=30

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 25 Мар 2012, 18:34

Фиба.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е65

Мнение от b2d » 26 Мар 2012, 11:49

лесно ли се монтират мигачите в калниците, като няма дупка и как точно се разбира на какво разстояние се дупчи за тях, предполагам допълнително реле или нещо др не трябва? или по-лесно да продам старите калници и да взема такива с мигачи направо?

Потребител
Аватар

Мнение от SergioLeone » 26 Мар 2012, 13:51

Имам малък проблем със светлините на номера. Лявата не свети с чисто нови крушки и тепърва ще чистя мястото ако случайно не прави добър контакт а дясната изобщо липсва с целия панел за поставяне на крушка и жиците също липсват. Предполагам, че в някоя морга ако намеря капак ще мога да си купя частта, но не знам откъде се разглобява, че да видя какво точно липсва за да знам какво да взема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 26 Мар 2012, 13:55

Допълнително реле не ти трябва,навръзваш ги паралелно на инсталацията на предните мигачи. А иначе според това дали ще слагаш фейслифтови или от старите странични мигачи,молиш някой приятел или колега с кола като твоята да свалите мигача и си снемаш размерите къде точно трябва да се намира отвора . Нови калници ,особено ако не са с твойта боя ,за едни мигачи да взимаш .... :shock: не знам ,аз не бих се занимавал определено с подобна глупост...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 26 Мар 2012, 18:33

на всички е36-ци капачките са еднакви и разликата е само в стойностите на налягане?
И още един въпрос...къде пише марката и модела на радиатора /водния/ :) за е36 компакт м43б16

мерси :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е36,е36,е39
Мечтае да кара: колело турбо

Мнение от В.Стефанов » 27 Мар 2012, 18:06

Добър ден.Моля пускайте Въпросите си в СИН ЦВЯТ.
Искам да попитам предни кори от е36 купе и компакт ще станат ли на е36 седан ?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 28 Мар 2012, 10:49

В.Стефанов написа:Добър ден.Моля пускайте Въпросите си в СИН ЦВЯТ.
Искам да попитам предни кори от е36 купе и компакт ще станат ли на е36 седан ?

Не.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36

Мнение от rob1n » 28 Мар 2012, 20:47

:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от BrainLeak » 29 Мар 2012, 15:51

Предните капаци на купето и седана еднакви ли са ??

ПредишнаСледваща

Назад към E36