ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от vld » 09 Апр 2012, 9:27

Sw!zz3r0 написа:Моля някой който може да разкодира един вин и да разберем по него дали колата е със шпер диференциал да ми пише на Л.С., за да му дам вина да го дешифрираме :bchug:

Пиши ЛС на Явор ;)
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 09 Апр 2012, 9:46

От бая време можете и сами да си проверявате VIN-овете.
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=264670 :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '93 318 IS COUPE
Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18

Мнение от Gerch » 09 Апр 2012, 14:21

Gerch написа:Здравейте колеги!
Имам един проблем с моя автомобил- М42 '93.
Значи, всеки път когато тръгвам и колата е студена при потегляне (в момента на зацепване на съединителя) се появява едно хъркане еднократно. Интересното е, че ако не включа на скорост не се появява - помпя си съединителя и всичко си е ОК, като потеглям и съм на полусъединител всичко пак е ОК, но отпусна ли докрай - храс. Не е силен шума глух е, прави го само веднъж. Имам спирачна течност. Съединителя отделя доста нависоко, може да е за смяна - не знам, но не ми приплъзва или нещо такова.
Ще се радвам на съвети.
Поздрави.

Привет колеги, преди време писах за горния проблем, но никой не можа да ми отговори.
Сега проблема го прави и при престой от 20 минути т.е. дори ако е топла и спра, като тръгна след малко го прави. Хъркането се чува в момента на подаване на газ, ако отпусна съединител без газ, колата тръгва и не хърка, като подам газ се чува храс и това е ...Ако форсирам двигателя на свободна не хърка, вкарвам на скорост, давам газ и...храс.
Сменях маховик, съединител комплект, но няма ефект.
Моля за съвети!
Изображение
Един път закрастиш ли се, няма оттърване !!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 09 Апр 2012, 16:12

Gerch написа:
Gerch написа:Здравейте колеги!
Имам един проблем с моя автомобил- М42 '93.
Значи, всеки път когато тръгвам и колата е студена при потегляне (в момента на зацепване на съединителя) се появява едно хъркане еднократно. Интересното е, че ако не включа на скорост не се появява - помпя си съединителя и всичко си е ОК, като потеглям и съм на полусъединител всичко пак е ОК, но отпусна ли докрай - храс. Не е силен шума глух е, прави го само веднъж. Имам спирачна течност. Съединителя отделя доста нависоко, може да е за смяна - не знам, но не ми приплъзва или нещо такова.
Ще се радвам на съвети.
Поздрави.

Привет колеги, преди време писах за горния проблем, но никой не можа да ми отговори.
Сега проблема го прави и при престой от 20 минути т.е. дори ако е топла и спра, като тръгна след малко го прави. Хъркането се чува в момента на подаване на газ, ако отпусна съединител без газ, колата тръгва и не хърка, като подам газ се чува храс и това е ...Ако форсирам двигателя на свободна не хърка, вкарвам на скорост, давам газ и...храс.
Сменях маховик, съединител комплект, но няма ефект.
Моля за съвети!

Колега при мен е същото :D и при ускорение на колата за 1-2 сек за появява и изчезва
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325 TDS комби-автоматик '97
Мечтае да кара: X6,M6
Детайли за колата: E30/325 TDS/'97г./автоматик/143hp

Мнение от nakov1978 » 11 Апр 2012, 20:31

Някой може ли да ми каже следното :
325 TDS/'97 - Турбината ми е постоянно зацепена.Тръгва си от нулата.
Има ли начин да я направя да се включва,както всички роторни турбини - около 2300-2500 об/м. и това ще се отрази ли на двигателя,на разхода и на мощноста преди включването и ? [color=#FF0040]Колата е автоматик.
Имал съм Е30/324td/'89г. и там си се включваше на обороти и си вървеше перфект.[/color]
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MaiNa » 11 Апр 2012, 22:21

здравейте колеги искам да попитам едно въпросче понеже преди два дни си купих нов воден радиатор и пак губи вода по малко със старата капачка е, друго което ми прави впечатление е ,че като натискам маркуча който влиза под капачката на радиатора от капачката се чува съскане изпуска и взима въздух, възможно ли е от там да губи течност или радиатора е китайски боклук. мерси предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 11 Апр 2012, 22:59

За начало си смени капачката с нова, но ОРИГИНАЛНА :yes:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Апр 2012, 7:40

nakov1978 написа:Някой може ли да ми каже следното :
325 TDS/'97 - Турбината ми е постоянно зацепена.Тръгва си от нулата.
Има ли начин да я направя да се включва,както всички роторни турбини - около 2300-2500 об/м. и това ще се отрази ли на двигателя,на разхода и на мощноста преди включването и ? [color=#FF0040]Колата е автоматик.
Имал съм Е30/324td/'89г. и там си се включваше на обороти и си вървеше перфект.[/color]

Това не е лампа да я включваш и изключваш ;)
Я първо прочети на какъв принцип работят турбо моторите и после задавай въпроси.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 12 Апр 2012, 11:03

MaiNa написа:здравейте колеги искам да попитам едно въпросче понеже преди два дни си купих нов воден радиатор и пак губи вода по малко със старата капачка е, друго което ми прави впечатление е ,че като натискам маркуча който влиза под капачката на радиатора от капачката се чува съскане изпуска и взима въздух, възможно ли е от там да губи течност или радиатора е китайски боклук. мерси предварително

А пък ако кажеш и за какъв мотор става въпрос,дали разширителния съд е на радиатора или отделно от него ,цена няма да имаш ;) Пък дали радиатора е чайна таун ,ти си човека ,който трябва да знае според марката му и парите,които си дал за него ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 12 Апр 2012, 14:12

Колеги понеже клапана за предно дясно колело в помпата на АБС-а ми е заял , нямам усилие към въпросното колело, та въпроса ми е ако дръпна буксата на тази помпа на АБС-а проблем ли ще е ? Освен че няма да имам АБС... Забелязвам , че без контакт спирачката си лови...ще сменя въпросната помпа, но ще е след 6 месеца, защото след седмица заминавам за чужбина
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 12 Апр 2012, 15:51

Kambe написа:Колеги понеже клапана за предно дясно колело в помпата на АБС-а ми е заял , нямам усилие към въпросното колело, та въпроса ми е ако дръпна буксата на тази помпа на АБС-а проблем ли ще е ? Освен че няма да имам АБС... Забелязвам , че без контакт спирачката си лови...ще сменя въпросната помпа, но ще е след 6 месеца, защото след седмица заминавам за чужбина

Ами реално на едното колело ще хваща, на другото не и може да почне да носи на една страна като спираш по-рязко. Освен релето да извадиш направо, ма не знам дали няма да стане по-голяма поразия :roll:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар

Мнение от MaiNa » 12 Апр 2012, 17:35

bmw 316i compact 95 година разширителния съд е на радиатора

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535d
Мечтае да кара: F90 M5

Мнение от enerdjy » 12 Апр 2012, 18:08

Нормално ли е при 318 тдс е36 '96 при 4 и 5 скорост оборотите след 2,300 някъде да се играят т.е. дигат се бързо после се нормализират? Само на тия скорости се получава.Иначе колата си набира.Мисля, че е заради турбото, но и съединитела ме съмнява
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 12 Апр 2012, 18:24

ogata написа:
Kambe написа:Колеги понеже клапана за предно дясно колело в помпата на АБС-а ми е заял , нямам усилие към въпросното колело, та въпроса ми е ако дръпна буксата на тази помпа на АБС-а проблем ли ще е ? Освен че няма да имам АБС... Забелязвам , че без контакт спирачката си лови...ще сменя въпросната помпа, но ще е след 6 месеца, защото след седмица заминавам за чужбина

Ами реално на едното колело ще хваща, на другото не и може да почне да носи на една страна като спираш по-рязко. Освен релето да извадиш направо, ма не знам дали няма да стане по-голяма поразия :roll:

ми то сега ми хваща на едното колело... а както съм казал когато не е на контакт си хваща навсякъде... въпроса ми е ако изключа АБС-а от буксата , дали няма да постигна този ефект.. 4 спирачки , но без АБС... по-добре отколкото 3 със АБС
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 12 Апр 2012, 21:20

Дигиталното управление на клима/парно се стартира при всяко палене на двигателя, дори и да го изключа преди последното гасене. Издържа да не се стартира до около 15-20 минути. Нормално или имам проблем?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ПредишнаСледваща

Назад към E36