Кожен салон Е46-възстановяване с малко средства
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Re: Кожен салон Е46-възстановяване с малко средства
И бих добавил,че дори всеки месец.Аз така правя с продукт на Sonax 20лв е някъде+ от време на време нивеята
Поддържане му е майката 

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
Извинявам се за грешния ред, по който качвам снимките, под всяка съм сложил описание за да се хванат до колкото могат разликите.
Ще снимам и след 1 седмица ( дал Господ
), за да се види дали резултата се запазва.
След толкова от 10 левовата бутилка

Всичко третирано

Дано ви са полезни, ако си мислите да си купувате TW.
Имам няколко съвета:
Пишеше на опаковката да се работи с гъба - заключих, че по-добър инструмент от ръцете няма, пък и после са едни мекички и нежни
Ако искате като мен да намазвате добре шевовете, намазвате самия шев и след това с кокалчето на пръста натискате и то намазва навсякъде.
Задната седалка е най-добре да се извади - издърпва се предната част, след това се накланя напред и излиза.
Също забършете с мокър парцал поне тези повърхности (горната част на облегалката), върху които често се натрупва прах преди да започнете да мажете.
И едно от най-важните - задължително на сянка правете процедурата.
Аз лично я мазах кожата веднъж с гъба, втория път с ръце.
Аз ползвах едни гъби от Метро, три в пакет, с една пластмасова хватка. Бяха в направи си сам раздела. Към 4 лв майче бяха някъде.
Според мен се получи добре, няма лоша миризма след третирането, но за пръв път третирам кожа, за това не мога да ви кажа в сравнение с други методи и продукти.
Цялата процедура на мен ми отне някъде около 3 часа и половина, ама бях доста педантичен и както споменах минах кожата два пъти.
Мисля след 2 месеца пак да намажа, само че по предложението с Нивеата, от колегата в предишните постове.
Ще снимам и след 1 седмица ( дал Господ

След толкова от 10 левовата бутилка

Всичко третирано

Дано ви са полезни, ако си мислите да си купувате TW.
Имам няколко съвета:
Пишеше на опаковката да се работи с гъба - заключих, че по-добър инструмент от ръцете няма, пък и после са едни мекички и нежни

Ако искате като мен да намазвате добре шевовете, намазвате самия шев и след това с кокалчето на пръста натискате и то намазва навсякъде.
Задната седалка е най-добре да се извади - издърпва се предната част, след това се накланя напред и излиза.
Също забършете с мокър парцал поне тези повърхности (горната част на облегалката), върху които често се натрупва прах преди да започнете да мажете.
И едно от най-важните - задължително на сянка правете процедурата.
Аз лично я мазах кожата веднъж с гъба, втория път с ръце.
Аз ползвах едни гъби от Метро, три в пакет, с една пластмасова хватка. Бяха в направи си сам раздела. Към 4 лв майче бяха някъде.
Според мен се получи добре, няма лоша миризма след третирането, но за пръв път третирам кожа, за това не мога да ви кажа в сравнение с други методи и продукти.
Цялата процедура на мен ми отне някъде около 3 часа и половина, ама бях доста педантичен и както споменах минах кожата два пъти.
Мисля след 2 месеца пак да намажа, само че по предложението с Нивеата, от колегата в предишните постове.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
От гъзария се умира!
- IvanchoM65
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D
Привет!
При мен процедурата по подръжака на сив кожен салон "Montana Gray Leather" e следната:
1. Почистваме кожата от едрата прах с прахосмукача.
2. Забърсваме с навлажнена микрофибърна кърпа.
3. С помощта на парочистачка от рода на BioCleaner минаваме кожата от около 10 см. без да задържаме на едно място.
4. Забърсваме с чиста микрофибърна кърпа. Забелязваме, че седалките са станали меки и топли.
5. Нанасяме пяна BMW - 83129407907 и внимателно четкаме с четка от естествен и мек косъм (препоръчително от конски косъм).
6. Оставаме пяната да действа около 5 мин и избърсваме с чиста и суха микрофибърна кърпа.
7. Отново с BioCleaner минаваме кожата от около 10см, без да се застояваме на едно място и с чиста микрофибърна кърпа забърсваме остатъците от излезналата по кожата остатъци от пяната икъдето е било мръсно кафеникави капки.
8. Оставаме 10тина минути салонът на спокойствие.
9. Започваме третирането на кожата с BMW 83120411413 - лосион за кожа. Нанасяме на много тънък слой с помощта на гъбичка внимателно с кръгови движения. След нанасянето го оставаме да поседи 15тина минути и забърсваме кожата със чиста микрофибърна кърпа.
След около 5-6 часа повтарям само процедурата по т.9
Кожата става чиста и мека като след нанасянето на лосиона на BMW има лек блясък, който лично на ен не ми допада, Без т.9, ако спрем до нея салонът е чист и мек с идеален матов завършек, но незнам дали само BMW пяната е достатъчна. Тя май няма защитни свойства а само чисти, но нека по- запознатите да споделят.
Тази процедура я правя 2 пъти в годината.
Ако има някой колега, който е запознат дали може да се ползва само пяната, без лосиона то моля да сподели. Хубаво е да се знае само за чистене ли е или има и защитни свойства.
При мен процедурата по подръжака на сив кожен салон "Montana Gray Leather" e следната:
1. Почистваме кожата от едрата прах с прахосмукача.
2. Забърсваме с навлажнена микрофибърна кърпа.
3. С помощта на парочистачка от рода на BioCleaner минаваме кожата от около 10 см. без да задържаме на едно място.
4. Забърсваме с чиста микрофибърна кърпа. Забелязваме, че седалките са станали меки и топли.
5. Нанасяме пяна BMW - 83129407907 и внимателно четкаме с четка от естествен и мек косъм (препоръчително от конски косъм).
6. Оставаме пяната да действа около 5 мин и избърсваме с чиста и суха микрофибърна кърпа.
7. Отново с BioCleaner минаваме кожата от около 10см, без да се застояваме на едно място и с чиста микрофибърна кърпа забърсваме остатъците от излезналата по кожата остатъци от пяната икъдето е било мръсно кафеникави капки.
8. Оставаме 10тина минути салонът на спокойствие.
9. Започваме третирането на кожата с BMW 83120411413 - лосион за кожа. Нанасяме на много тънък слой с помощта на гъбичка внимателно с кръгови движения. След нанасянето го оставаме да поседи 15тина минути и забърсваме кожата със чиста микрофибърна кърпа.
След около 5-6 часа повтарям само процедурата по т.9
Кожата става чиста и мека като след нанасянето на лосиона на BMW има лек блясък, който лично на ен не ми допада, Без т.9, ако спрем до нея салонът е чист и мек с идеален матов завършек, но незнам дали само BMW пяната е достатъчна. Тя май няма защитни свойства а само чисти, но нека по- запознатите да споделят.
Тази процедура я правя 2 пъти в годината.
Ако има някой колега, който е запознат дали може да се ползва само пяната, без лосиона то моля да сподели. Хубаво е да се знае само за чистене ли е или има и защитни свойства.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Колега IvanchoM65, мисля че и само с пяната ще станат нещата добре! Аз днес си купих на Sonax пяната и пише, че има UV защита!
Тези дни ще направя процедурата и ще пиша дали резултатът с пяната е добър, като се има в предвид, че мойта кожа е доста захабена!

- IvanchoM65
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D
Колега можеш ли да прикачиш снимков материал, какво си постигнал с тази пяна, съответно и каква е самата пяна. Прилагам снимки да се види при мен как се е получило след обработка по описаният вече начин. Стои матово и естествено, а в същото време е защитено и меко.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Ето и резултатът след обработката със Sonax пяна! За първи път правя процедурата и останах доволен!
ПРЕДИ
СЛЕД
Следващия път ще пробвам пак със Sonax пяна и след това с Нивея, но това ще е след 1 месец!
Да ви попитам вие колко често подържате салона?

ПРЕДИ
СЛЕД
Следващия път ще пробвам пак със Sonax пяна и след това с Нивея, но това ще е след 1 месец!

Да ви попитам вие колко често подържате салона?
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Номенклатурен номер : 83120411413
Описание : КОМБИНИРАН ПРЕПАРАТ ЗА КОЖА
Ед.цена (с ДДС) : 53.83 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Този "лосион за кожа" според мен е абсолютно излишен...утре ще кача снимки на салона преди/след с крем за кожа Nivea,което според мен е най-добрия вариант.
Има наличност
Този "лосион за кожа" според мен е абсолютно излишен...утре ще кача снимки на салона преди/след с крем за кожа Nivea,което според мен е най-добрия вариант.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
bmw-maximilian написа:Номенклатурен номер : 83120411413
Има наличност
аз пък съм страшно доволен от въпросният препарат-много хубаво матира кожата и има сравнително дълъг период на действие.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Аз също
Не мислете, че външният вид на кожата е всичко. Много препарати могат да придадат по-свеж вид на смешна цена, разликата с оригиналния лосион е, че той преди всичко я подхранва и й помага да не се втвърдява и съответно напуква при есктремалните температурни амплитуди в купето. Моят салон е дюс черен и без съответното подхранване на кожата досега да е заприличал на нищо.

- bmw_760il
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 99'
martin_g60 написа:bmw-maximilian написа:Номенклатурен номер : 83120411413
Има наличност
аз пък съм страшно доволен от въпросният препарат-много хубаво матира кожата и има сравнително дълъг период на действие.
И аз го ползвам този препарат и съм много доволен.Взех го от М кар и в магазина ми казаха, че доста се харчел и го взимали и хора с коли от други марки.До сега съм го ползвал веднъж и гъбичката ми почерня още с първите сантиметри, а си изглеждаха чисти седалките.След нанасянето салона стана по-лъскав и предполагам защитен от UV лъчите.В общи линии почиства и защитава.Знаете ли някакъв продук на BMW,с който да възтановя миризмата на кожата и да поправя притритото отстрани на предната седалка на черното ми рекаро?
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4