Кожен салон Е46-възстановяване с малко средства

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Re: Кожен салон Е46-възстановяване с малко средства

Мнение от mustang1986 » 16 Апр 2012, 21:04

И бих добавил,че дори всеки месец.Аз така правя с продукт на Sonax 20лв е някъде+ от време на време нивеята :) Поддържане му е майката :)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 23 Апр 2012, 16:06

Извинявам се за грешния ред, по който качвам снимките, под всяка съм сложил описание за да се хванат до колкото могат разликите.
Ще снимам и след 1 седмица ( дал Господ :mhihi: ), за да се види дали резултата се запазва.

След толкова от 10 левовата бутилка
Изображение

Всичко третирано
Изображение

Дано ви са полезни, ако си мислите да си купувате TW.
Имам няколко съвета:
Пишеше на опаковката да се работи с гъба - заключих, че по-добър инструмент от ръцете няма, пък и после са едни мекички и нежни :mhihi:
Ако искате като мен да намазвате добре шевовете, намазвате самия шев и след това с кокалчето на пръста натискате и то намазва навсякъде.
Задната седалка е най-добре да се извади - издърпва се предната част, след това се накланя напред и излиза.
Също забършете с мокър парцал поне тези повърхности (горната част на облегалката), върху които често се натрупва прах преди да започнете да мажете.
И едно от най-важните - задължително на сянка правете процедурата.
Аз лично я мазах кожата веднъж с гъба, втория път с ръце.
Аз ползвах едни гъби от Метро, три в пакет, с една пластмасова хватка. Бяха в направи си сам раздела. Към 4 лв майче бяха някъде.
Според мен се получи добре, няма лоша миризма след третирането, но за пръв път третирам кожа, за това не мога да ви кажа в сравнение с други методи и продукти.
Цялата процедура на мен ми отне някъде около 3 часа и половина, ама бях доста педантичен и както споменах минах кожата два пъти.
Мисля след 2 месеца пак да намажа, само че по предложението с Нивеата, от колегата в предишните постове.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
От гъзария се умира!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Мнение от IvanchoM65 » 22 Май 2012, 13:30

Привет!
При мен процедурата по подръжака на сив кожен салон "Montana Gray Leather" e следната:
1. Почистваме кожата от едрата прах с прахосмукача.
2. Забърсваме с навлажнена микрофибърна кърпа.
3. С помощта на парочистачка от рода на BioCleaner минаваме кожата от около 10 см. без да задържаме на едно място.
SteamCleaner.jpg

4. Забърсваме с чиста микрофибърна кърпа. Забелязваме, че седалките са станали меки и топли.
5. Нанасяме пяна BMW - 83129407907
83129407907.jpg
и внимателно четкаме с четка от естествен и мек косъм (препоръчително от конски косъм).
6. Оставаме пяната да действа около 5 мин и избърсваме с чиста и суха микрофибърна кърпа.
7. Отново с BioCleaner минаваме кожата от около 10см, без да се застояваме на едно място и с чиста микрофибърна кърпа забърсваме остатъците от излезналата по кожата остатъци от пяната икъдето е било мръсно кафеникави капки.
8. Оставаме 10тина минути салонът на спокойствие.
9. Започваме третирането на кожата с BMW 83120411413 - лосион за кожа.
83120411413.jpg
Нанасяме на много тънък слой с помощта на гъбичка внимателно с кръгови движения. След нанасянето го оставаме да поседи 15тина минути и забърсваме кожата със чиста микрофибърна кърпа.
След около 5-6 часа повтарям само процедурата по т.9

Кожата става чиста и мека като след нанасянето на лосиона на BMW има лек блясък, който лично на ен не ми допада, Без т.9, ако спрем до нея салонът е чист и мек с идеален матов завършек, но незнам дали само BMW пяната е достатъчна. Тя май няма защитни свойства а само чисти, но нека по- запознатите да споделят.

Тази процедура я правя 2 пъти в годината.
Ако има някой колега, който е запознат дали може да се ползва само пяната, без лосиона то моля да сподели. Хубаво е да се знае само за чистене ли е или има и защитни свойства.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 25 Май 2012, 22:11

Колега IvanchoM65, мисля че и само с пяната ще станат нещата добре! Аз днес си купих на Sonax пяната и пише, че има UV защита! :) Тези дни ще направя процедурата и ще пиша дали резултатът с пяната е добър, като се има в предвид, че мойта кожа е доста захабена!
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Мнение от IvanchoM65 » 25 Май 2012, 22:31

Колега можеш ли да прикачиш снимков материал, какво си постигнал с тази пяна, съответно и каква е самата пяна. Прилагам снимки да се види при мен как се е получило след обработка по описаният вече начин. Стои матово и естествено, а в същото време е защитено и меко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 29 Май 2012, 17:23

Ето и резултатът след обработката със Sonax пяна! За първи път правя процедурата и останах доволен! :mrgreen:

ПРЕДИ
2012-05-29 15.07.26.jpg

СЛЕД
2012-05-29 15.25.36.jpg

Следващия път ще пробвам пак със Sonax пяна и след това с Нивея, но това ще е след 1 месец! :ok:
Да ви попитам вие колко често подържате салона?
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 29 Май 2012, 17:46

Номенклатурен номер : 83120411413
Описание : КОМБИНИРАН ПРЕПАРАТ ЗА КОЖА
Ед.цена (с ДДС) : 53.83 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Този "лосион за кожа" според мен е абсолютно излишен...утре ще кача снимки на салона преди/след с крем за кожа Nivea,което според мен е най-добрия вариант. :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 29 Май 2012, 19:14

bmw-maximilian написа:Номенклатурен номер : 83120411413
Има наличност

Този "лосион за кожа" според мен е абсолютно излишен...утре ще кача снимки на салона преди/след с крем за кожа Nivea,което според мен е най-добрия вариант. :yes:

аз пък съм страшно доволен от въпросният препарат-много хубаво матира кожата и има сравнително дълъг период на действие.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 29 Май 2012, 20:21

Аз също :yes: Не мислете, че външният вид на кожата е всичко. Много препарати могат да придадат по-свеж вид на смешна цена, разликата с оригиналния лосион е, че той преди всичко я подхранва и й помага да не се втвърдява и съответно напуква при есктремалните температурни амплитуди в купето. Моят салон е дюс черен и без съответното подхранване на кожата досега да е заприличал на нищо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 99'

Мнение от bmw_760il » 29 Май 2012, 22:42

martin_g60 написа:
bmw-maximilian написа:Номенклатурен номер : 83120411413
Има наличност

аз пък съм страшно доволен от въпросният препарат-много хубаво матира кожата и има сравнително дълъг период на действие.

И аз го ползвам този препарат и съм много доволен.Взех го от М кар и в магазина ми казаха, че доста се харчел и го взимали и хора с коли от други марки.До сега съм го ползвал веднъж и гъбичката ми почерня още с първите сантиметри, а си изглеждаха чисти седалките.След нанасянето салона стана по-лъскав и предполагам защитен от UV лъчите.В общи линии почиства и защитава.Знаете ли някакъв продук на BMW,с който да възтановя миризмата на кожата и да поправя притритото отстрани на предната седалка на черното ми рекаро?

Предишна

Назад към E46