ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от plradev » 15 Май 2012, 9:18

Jim Beam написа:Нормално ли е климатроникът да духа само топло на прозореца и краката?

НЕ :!: Не е нормално ... без значение дали климатроника е с врътки или дигитален. Решетката над централната конзола има две врътки ,от лявата врътка се управлява потока на въздуха за фронталните духалки. Потърси в раздела ,има в поне 10 теми подробни обяснения ,какво ,как и защо относно управлението на клапата дали е с жило или потенциометър и ел.мотор и т.н. ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 15 Май 2012, 16:12

ogata написа:Аз съм само с парно и е същата бира и при мене. Мисля че имаше значение на централната духалка с колко плъзгача си. Аз съм само с един - отворено и затворено положение. Има и други модели които са с два - втория е за топло и студено :roll:

Дори като е на студено втория плъзгач си духа само жега в краката и на стъклото. Сигурно имам заседнала клапа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 15 Май 2012, 16:35

Jim Beam написа:
ogata написа:Аз съм само с парно и е същата бира и при мене. Мисля че имаше значение на централната духалка с колко плъзгача си. Аз съм само с един - отворено и затворено положение. Има и други модели които са с два - втория е за топло и студено :roll:

Дори като е на студено втория плъзгач си духа само жега в краката и на стъклото. Сигурно имам заседнала клапа.

От пръзгача не командваш температурата на потока,които отива на прозореца и краката ,той е само за фронталните решетки ;) Търси проблема не в заседнали клапи на прасето ,а в ел.магнитните клапани или управлението ... :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 16 Май 2012, 10:47

Разбрах, че дори оригиналните пружини на BMW имали някаква твърдост която зависела от това колко чертички има по пружината. Примерно една синя, 3 кафеви и тнт. Вярно ли е и ако да, как са подредени по твърдост. Аз сега съм отзад с една синя линия и гумата ми е на горе долу 5мм от веждата на калника, но е много мека самата кола и искам да сложа по-твърди пружини, но ме е страх, да не слезе много. Със 17-ки съм :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 16 Май 2012, 11:11

^^^

ЦЪК - успех при разгадаването
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E39; Yamaha R6 /06

Мнение от Toni E36 » 18 Май 2012, 12:04

dom1nus написа:колеги някои знае ли фи-то на стоковата генерация на м40б18 .. и какъв резунатор да сложа за да постигна плутен звук не друнчащ :Д Благодаря предварително

колега опитай да премериш с шублер вътрешният размер на твоята генерация и евентоално повече от 35/40см. резонатор тогава можеш да постигнеш успех. :yes:
0895600722

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 18 Май 2012, 16:03

За момента се отказах от филма с пружините. Сега идва на ред, да разбера какви свещи са ми нужни за м52б20 и от къде мога да си ги закупя без да са ментета.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Muggs » 18 Май 2012, 16:17

lancerpor написа:... от къде мога да си ги закупя без да са ментета.

англия щатско германия...навсякъде освен от България...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 18 Май 2012, 19:48

До тук добре... а сега вече някой да сподели модел, марка :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 18 Май 2012, 20:24

lancerpor написа:.. Сега идва на ред, да разбера какви свещи са ми нужни за м52б20 и от къде мога да си ги закупя без да са ментета.

ако кажеш от къде си ще е по-лесно да те насочим :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 18 Май 2012, 20:54

От Варна съм :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kovo94 » 20 Май 2012, 21:15

Toni E36 написа:
dom1nus написа:колеги някои знае ли фи-то на стоковата генерация на м40б18 .. и какъв резунатор да сложа за да постигна плутен звук не друнчащ :Д Благодаря предварително

колега опитай да премериш с шублер вътрешният размер на твоята генерация и евентоално повече от 35/40см. резонатор тогава можеш да постигнеш успех. :yes:

Колега, благодаря,че ми отг . А 35-40 см на резунатора - какво точно имаш впредвит ? Не трябва ли да е по “тумбест" да го наречем за да изкара плътен звук ? примерно ако тръбата е 50Ф примерно той да с изход и вход 50Ф и самото гърне да е по-"обемно" ? и Благодаря предварително

Потребител
Аватар

Мнение от Woooah! » 21 Май 2012, 10:27

Колеги как да си отворя вратата при положение че ми се счупи палчето и дръжката се мърда свободно .... лошото е че не мога да вляза и през багажника :X

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 21 Май 2012, 10:50

Woooah! написа:Колеги как да си отворя вратата при положение че ми се счупи палчето и дръжката се мърда свободно .... лошото е че не мога да вляза и през багажника :X

Сега и уточниш за кой модел Е36 става въпрос,цена няма да имаш :winky:
И като за начало ,ако колата има централно ,което е стандартна опция,защо не опиташ да влезеш от другата врата(било то + една или 3) и да си отвориш шофьорската отвътре :roll:
Нещо не мога да схвана,къв точно ти е проблема,опиши по-подробно ситуацията ,за да може евентуално да ти се даде решение ... :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Woooah! » 21 Май 2012, 11:42

Има централно, но по принцип другата врата е счупена и палчето не работи на нея. Но днес тъкмо си мислех да хвана да я оправя (имам резервна дръжка) и се счупи шофьорската ... при пасажерската е напълно свободно дърпането (няма никакво усилие), докато при другата все едно не може да дръпне до край .... проблема е, че не мога да вляза вътре в колата ... до сега се мъчех да отворя пеперудите от зад ама не стана ...

ПредишнаСледваща

Назад към E36