Мнение за Great Wall Voleex C10

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение за Great Wall Voleex C10

Мнение от Junkie » 27 Юни 2012, 10:03

Привет колеги,

Насочил съм се към 1 такава градска колица, та ще помоля ако някой има някакви впечатления от колата да ги сподели.

Вчера отидох да я видя на живо и да я покарам, на 1во време колата ми вдъхва доверие, китайско ама като ново е уж добро, та за сега мисля да я взимам.

Като цяло офертата е 5 години гаранция или 100к км, но още не съм съвсем сигурен дали това е колата която трябва да купя.

Има ли според вас друг еквивалент на градска кола в рамките на 15-18к лева? Говорим нова, не втора ръка.

Всякакви мнения биха били от полза! :bchug:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Мнение за Great Wall Voleex C10

Мнение от Mollov » 27 Юни 2012, 10:06

Съвсем наскоро имаше тема за Волекс-а... тази тема няма да се превръща в същото нещо, иначе ще се наказваме.

Ако искаш я потърси, в този раздел е...

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 27 Юни 2012, 10:39

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Юни 2012, 10:54

Няма алтернатива като цена/продукт . За мен единствения въпрос е до колко ще се окаже надежден автомобила .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Junkie » 27 Юни 2012, 10:58

Не пускам темата с цел да разбера колко велика е колата, просто искам да чуя мнение от човек имащ и каращ такава....

Почнах да се двоумя между тази и Хюндай i30.. цените им са горе-долу еднакви по това което разбрах, само че нямам представа дали и обурудването на Хюндая е на същото ниво.

Към колегата горе - що си мислиш че не знам как се ползва търсачката? Все пак в оная тема няма инфо от колега карал такава, за това се надявам тук да получа някакъв смислен отговор(вкл. и от Механджията, гледам той ги продавал :mhihi: ) както и да пробваме да сравним Волеекса със Хюндайчето.

Към Ачо - и мен това най-много ме вълнува.. за това и търся мнение от човек имащ такава... на хартия изглежда смислено, както и на каране.. комфорта е на ниво(изкл. дългия скоростен лост.. деа тва БМВ ) вози сравнително меко в сравнение с баварката, и определено не харчи колкото 2.8 мотор :mhihi:

Ако обаче трябва да вися по сервизи всеки месец или на два месеца, работата се обезмисля....
Последна промяна Junkie на 27 Юни 2012, 11:01, променена общо 1 път
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Юни 2012, 11:01

Имай предвид, че последните 1-2 години Хюндай дръпнаха сериозно... новите им модели ги хвалят по цял свят, наред с големите европейски автосписания... не го знам тоя i30, но новата Elantra е страшен автомобил...

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Юни 2012, 11:28

Това за хюндай е вярно, да се чуди човек как толкова бързо набраха скорост. Другото е "българско", но наистина не се знае какво ще се окаже след няколко години.
Аз разбира се съм предубеден към бензинови коли на газ, а също така и като цяло към абсолютно нови коли. За мен това са 20-30% на вятъра
п.с. не мога да повярвам, че сте изписали 28 страници в другата тема :shock: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 27 Юни 2012, 11:41

Junkie написа:Не пускам темата с цел да разбера колко велика е колата, просто искам да чуя мнение от човек имащ и каращ такава....

Почнах да се двоумя между тази и Хюндай i30.. цените им са горе-долу еднакви по това което разбрах, само че нямам представа дали и обурудването на Хюндая е на същото ниво.

Към колегата горе - що си мислиш че не знам как се ползва търсачката? Все пак в оная тема няма инфо от колега карал такава, за това се надявам тук да получа някакъв смислен отговор(вкл. и от Механджията, гледам той ги продавал :mhihi: ) както и да пробваме да сравним Волеекса със Хюндайчето.

Към Ачо - и мен това най-много ме вълнува.. за това и търся мнение от човек имащ такава... на хартия изглежда смислено, както и на каране.. комфорта е на ниво(изкл. дългия скоростен лост.. деа тва БМВ ) вози сравнително меко в сравнение с баварката, и определено не харчи колкото 2.8 мотор :mhihi:

Ако обаче трябва да вися по сервизи всеки месец или на два месеца, работата се обезмисля....

Колко струва И10 със 100 коня мотор и шукариите които идват сериино при китаеца + възможност за газова с течна фаза с запазване на гаранция :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Junkie » 27 Юни 2012, 11:47

Така е, засилиха се доста тези, обаче някак си от едно време съм предубеден към тая марка... не знам.

Иначе Елантрата не ми влиза в списъка, 1во цената не е точно там където се целя, и второ.. големичка ми се струва поне по снимки, а искам компактен градски автомобил с който мога да ходя навсякъде(вкл. и по някви чукари като ходим за риба и т.н., а с баварията е мисията невъзможна) както и да натоваря известно количество багаж когато е нужно. Плюс това жена ми скоро взима книжка, и тая кола и тя ще я кара... определено не е идея да и поверя БМВ-то :mhihi:

От друга страна познати си купиха тва чудо i30 наскоро, около 18к им излезе, но така и не разбрах кви точно екстри има самия модел, а в официалния им сайт няма цени...
Иначе сравнително добре изглежда, ще му правим тест драйв и на него предполагам.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 27 Юни 2012, 12:47

Защо не посетиш техният форум ? Там има доста хора които карат такива колички.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Юни 2012, 16:52

грейт уол е хюндайя преди 20 години.

днешния хюндай е тойотата преди 3-5 години.

аз ако трябва да избирам между тези двете дори не бих погледнал китаеца ако и да трябва да си купя нещо с по-малко екстри.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 27 Юни 2012, 17:00

според мен въобще няма място за замисляне,даже се чудя как въобще ги заглеждате тия китайски шитни, между Хюндай и Грейт Уол, веднага взимам Хюндая, това е все едно да избираш между Adidas и Рънърс :mhihi:
пп. относно екстрите, Хюндая ако е с 4 скорости без климатик и с ръчни стъкла пак ще го взема пред грейт факин уол :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Юни 2012, 17:37

Като се има и в предвид сапунения мехур за български автомобил от Ловеч +1 за I30
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 27 Юни 2012, 18:19

Хюндай наистина дръпнаха много напред! Ако можеш да вземеш нов и30 не се замисляй. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 27 Юни 2012, 18:55

Всички пишете без да мислите . За какъв и30 говорите , той струва колкото 2 волекса .
Човека питаше за и10 без дори да е казал , че струват еднакви пари. От моя пряк опит (за радост кратък) с разни базови повърни като Дачия Сандеро , Део Авео , Пежо там най-малкото , Поло - НИКОГА не бих си взел такова нещо :idea:
Само за справка , нещо които дори не сте си помисляли че може да са извън базовото обурудване се водят екстри - хидравлика , ел стъкла и огледала (якото пресягане да си регулираш огледлото като паркираш) , дискови спирачки , абс , радио - това са екстри пичове :conf: За мега лукс като климатик изобщо няма да говорим . А да - споменахме ли че излизат с 1,2 мотори с мощност като на дядо ми опела от 87ма (1,2 карб 55кс) ? Дават ускорение до 100 км/ч за 14 секунди и магистрален разход 7+ .
С индетично обурудване конкурентите на Волекса идват над 23 000 лв , като никой не предлага газова .

С този пост приключвам по темата . Не навивам никой да си купува волекс , само отбелязвам че конкуренцията е със 40% по-скъпа и ако сложим последващ разход на гориво , сметка излиза още по-дебела .

Следваща

Назад към Извън Темата