Е60 530d / E39 530d
Модератор: Общи модератори
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Е60 530d / E39 530d
boksioraE39 написа:Alexi написа:Azidaha написа:... !
...
Не бъркай нещата... BMW не е форд да се плаши от километри.. Мазохиста си ти ама ае...![]()
Скоро пред мен четоха едно Е38 (730д) което се оказа на 930-хиляди км.. Човека го кара от 3-години и е навъртял около 70хил и има чип.. Мотора не е пипан и единственото сменяно при него е помпата под седалката! Ае стига моля те....
Айде пак рибарски истории в извън темата

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- zxsport
-
jordanov написа:boksioraE39 написа:Alexi написа:Azidaha написа:... !
...
Не бъркай нещата... BMW не е форд да се плаши от километри.. Мазохиста си ти ама ае...![]()
Скоро пред мен четоха едно Е38 (730д) което се оказа на 930-хиляди км.. Човека го кара от 3-години и е навъртял около 70хил и има чип.. Мотора не е пипан и единственото сменяно при него е помпата под седалката! Ае стига моля те....
Защо да са рибарски? Щом една Алфа (на баща ми e - 147 jtd) може да е на 630 000 без ремонт и при -28 пали от раз ... защо да не може и едно поддържано БМВ?
Двама мои добри приятели имат по една 530-ка бензин, единият е60 2005г., другият е39 2001г., и двете са ръчки, големи навигации, рекарота и т.н...та макар да бях скептичен към е60(и то заради мнения от форума, като от тази тема), сега съм напълно убеден, че е60-ката е класа отгоре. Всички други приказки са ала-бала.
Цената при покупка обаче е х2, поддръжката също. А тва за километрите също е много относително, е60-то е на 340к км. а изглежда отвсякъде като ново. Зависи много от кого и как е поддържана и карана една кола.
Цената при покупка обаче е х2, поддръжката също. А тва за километрите също е много относително, е60-то е на 340к км. а изглежда отвсякъде като ново. Зависи много от кого и как е поддържана и карана една кола.
- zxsport
-
Dpy написа:Двама мои добри приятели имат по една 530-ка бензин, единият е60 2005г., другият е39 2001г., и двете са ръчки, големи навигации, рекарота и т.н...та макар да бях скептичен към е60(и то заради мнения от форума, като от тази тема), сега съм напълно убеден, че е60-ката е класа отгоре. Всички други приказки са ала-бала.
Братко, аз като си търся кола не мога да намеря някоя да е на над 200-250 хил.

zxsport написа:Dpy написа:Двама мои добри приятели имат по една 530-ка бензин, единият е60 2005г., другият е39 2001г., и двете са ръчки, големи навигации, рекарота и т.н...та макар да бях скептичен към е60(и то заради мнения от форума, като от тази тема), сега съм напълно убеден, че е60-ката е класа отгоре. Всички други приказки са ала-бала.
Братко, аз като си търся кола не мога да намеря някоя да е на над 200-250 хил.РЕАЛНИ
и тряа да си нося вълшебното кълбо с мен ... което кълбо им слага по дифолт едни 200-300 хил. ...
За това и двамата ми авери ходиха лично да си ги вземат от Германия от ЧАСТНИ лица, а не от бай Петко автоджамбаза или от халим ауто в Германия. Найш кога измекярите по автокъщите ще ти дадат колата с НЕ превъртан километраж, със гуми 17-ки(премиум марка) на няколко месеца+четири джанти със зимни гуми(отново хубави на една година) и т.н. и т.н....да не говорим, че вземат най-големите курници от чужбина за никви пари, леко замазване на кусурите и хвърлят въдицата, на която винаги има някой балък да се хване...При покупка на кола, какво пише, като километри, няма абсолютно никакво значение...Тия 10-ина годишни петици с големи мотори(особено пък дизеляк дето ги вземат, точно тия дето карат най-много), като нови стрували над 100к, никой не е дал тези пари да ги кара по 10-15к на година. Под 300-400к км, много трудно.
Колега, аз също се колебаех между тези два автомобила, но за себе си съм взел решение и то е следващата ми кола да е Е60. Просто новото си е ново. Не искам да обидя никой, Е39 е красива кола, но си е дизайн отпреди кажи-речи 20 години. Какъвто и фейслифт да му е правен, просто моделът вече е морално остарял. Карал съм и двата автомобила (за по 400-500 км) и не мога да си представя как някой би предпочел Е39 пред Е60. Просто усещането в по-новата кола е съвсем различно. А и ти искаш кола, която възнамеряваш да караш дълго време пък и вече си имаш ретро-автомобил. За какво ти е Е39? На мен лично много ми харесва дизайна на Е60, а с М-пакет е просто красота. В обслужването мисля, че разликата не е фрапираща, а и ти сам каза, че това не те притеснява.
Аз самия още не съм сменил Е46-цата по две причини:
- карам личната си кола по 5 хил. км. в година и не съм убеден, че искам да налея толкова пари в нещо, което стои в гаража цяла седмица и го изкарвам събота и неделя;
- сегашната кола я взех лично от Германия директно от собственика (както някой написа на реални километри, с два комплекта почти нови гуми, зимни и летни стелки и т.н.) и вече три години нямам проблеми с нея. Понеже вече е по-сложно да си я търся сам (тогава живеех постоянно в Германия) се притеснявам, че ако взема следващата оттук мога да попадна на някоя кочина, която ще ме накара да намразя марката
Просто засега разумът надделява, но да видим докога
Успех 
Аз самия още не съм сменил Е46-цата по две причини:
- карам личната си кола по 5 хил. км. в година и не съм убеден, че искам да налея толкова пари в нещо, което стои в гаража цяла седмица и го изкарвам събота и неделя;
- сегашната кола я взех лично от Германия директно от собственика (както някой написа на реални километри, с два комплекта почти нови гуми, зимни и летни стелки и т.н.) и вече три години нямам проблеми с нея. Понеже вече е по-сложно да си я търся сам (тогава живеех постоянно в Германия) се притеснявам, че ако взема следващата оттук мога да попадна на някоя кочина, която ще ме накара да намразя марката

Просто засега разумът надделява, но да видим докога

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
jordanov написа:boksioraE39 написа:Alexi написа:Azidaha написа:... !
...
Ае само не се изказваи неподготвен............

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
In_Memoriam написа:Между дизелите не знам, но между М5-ците определено Е39
...

АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Това е за бисерите. 

Последна промяна blacksapphire на 28 Юни 2012, 0:45, променена общо 1 път
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
In_Memoriam написа:Между дизелите не знам, но между М5-ците определено Е39
Даже не подозираш колко си прав...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Aз предпочитам "новото старо" пред "старото ново"
Гласа ми е за Е39, ако е от последните, запазена, с full екстри, recaro alcantara, спрямо Е60 от първите, плюш, грозния волан, джантите 16-ки...

Последна промяна In_Memoriam на 28 Юни 2012, 9:59, променена общо 3 пъти

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
В цялата тема има точно 2 мнения "on topic", от хора които са карали 2та модела и са казали предимства и недостатъци. И към 30 души, кой чул, кой се возил, кой просто си чеше езика
Там сравненията с шоколада или каквото беше дори няма да ги коментирам. Тя тема още с първия пост си отиде в тая насока
Към автора, кажи колко пари си приготвил за кола и въпроса ще се реши. Ако са под 30к, по-добре си вземи запазено Е39 с екстри, защото Е60 за тея пари не е много ясно на какво ще случиш

Към автора, кажи колко пари си приготвил за кола и въпроса ще се реши. Ако са под 30к, по-добре си вземи запазено Е39 с екстри, защото Е60 за тея пари не е много ясно на какво ще случиш

- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
drizzy написа:Добре обурудвана 39-тка, фесйслифт, М-елементи/примерно/! Запазена, разбира се. Лично мнение!