ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Re: ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60
[/quote]
Напротив колега. Идеята да ти е кеф - правиш си кефа докато караш на бензин и после като тръгнеш за кауфланд да купиш тоалетна хартия си на газ в задръстването. Ако стоя в задръстването с 30лв в час някак няма да ми е толкова кеф да имам 550и. Това му е хубавото на газта, че може винаги да минеш на бензин да убиеш някой голф и после да се движиш като мърша на газ. Единствения срам ще е на газостанцията докато зареждаш ще ти говорят зад гърба
[/quote]
Е добре, колега, съгласен съм
. Особено ме грабна с изказването за Голфа / дано не четат от VW форума
/. Иначе действително има резон в това, което казваш, не се бях замислял за нещата от тази гледна точка. Лошото е, че не може да издирим в този форум колега, който да даде малко информация от първа ръка относно газифицирането на е60.
Напротив колега. Идеята да ти е кеф - правиш си кефа докато караш на бензин и после като тръгнеш за кауфланд да купиш тоалетна хартия си на газ в задръстването. Ако стоя в задръстването с 30лв в час някак няма да ми е толкова кеф да имам 550и. Това му е хубавото на газта, че може винаги да минеш на бензин да убиеш някой голф и после да се движиш като мърша на газ. Единствения срам ще е на газостанцията докато зареждаш ще ти говорят зад гърба

Е добре, колега, съгласен съм

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Мисля че колегата INTEGRALE беше с 530ка на газ и беше доволен.

- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Айде пак
Ето заради това хората по Европа не карат на газ

Ето цените,сами съпоставете защо ситуацията в БГ ви принуждава да си изсмуквате от пръстите си какви ли не доводи - за гаСта,
смятайте с 1500-2000 евра МИНИМАЛНА заплата колко пъти в месеца ще напълнят резервоара с нафта или бенз белите хора и в БГ - с 1000лв - и то в рядките случай в които ги дават там. Ако съдя по Самоков(от където съм) - заплатите са около 600-700 и.....а сметки,а телефон и колко остават за гориво
И за теорията че шейха баце звънка една шаиба в Мюнхен,Инглощат и т.н. ооооооо айде стига с тия филми за световни конспирации - хич не виждам как от Ферари ще решът да направят бегачка на гаС и някои ще им се обади да им каже да не го правят,например
Разбирам че мизерията ви принуждава - и да и тук има пресметливи хора - те карат френски,японски и тем подобни миксери,или пък 116,118д,318д и така - спестяват.

Ето заради това хората по Европа не карат на газ

Ето цените,сами съпоставете защо ситуацията в БГ ви принуждава да си изсмуквате от пръстите си какви ли не доводи - за гаСта,
смятайте с 1500-2000 евра МИНИМАЛНА заплата колко пъти в месеца ще напълнят резервоара с нафта или бенз белите хора и в БГ - с 1000лв - и то в рядките случай в които ги дават там. Ако съдя по Самоков(от където съм) - заплатите са около 600-700 и.....а сметки,а телефон и колко остават за гориво

И за теорията че шейха баце звънка една шаиба в Мюнхен,Инглощат и т.н. ооооооо айде стига с тия филми за световни конспирации - хич не виждам как от Ферари ще решът да направят бегачка на гаС и някои ще им се обади да им каже да не го правят,например

Разбирам че мизерията ви принуждава - и да и тук има пресметливи хора - те карат френски,японски и тем подобни миксери,или пък 116,118д,318д и така - спестяват.

Николай Диянов написа:- "взел съм си е60 550i, за да ми е евтино и да икономисвам". Малко е несериозно..
Що да е несериозно, да не би 550 да е извънземен мотор некав и да си го купуват хората да летят с него? За мене лично тва си е напълно нормална кола, която предоставя точно същото нещо което и по малките бензини, с тая разлика че ускорява по бързо и гори повече, а като второто е поправимо, къде е бедата?Пък и както казах по горе, не е задължително като си на газ, да слагаш чорапогащи вместо ремъци, или галошки вместо гуми....
Лошото тука е, че повечето приемате 550 като неква много специална кола и тва ви пречи на преценката, а реално тва е същата 5ца със същите екстри и същото предназначение, да се придвижиш от точка А до точка Б

п.п. дай боже до зимата ше ви пусна инфо от 1ва ръка за 45ца на газчица...

п.п.2 адекватно направените коли на газ нема как да разбереш че са такива, ако не ти кажат или не вдигнеш капака....Иначе обичайните митове и легенди за некви миризми винаги са ме кефели

- gh0s7r1d3r
- Потребител
-
Сега като гледам, се чудя защо даже пуснах подобна тема и защо участвам в такава дискусия. Някъде, уважаеми господа баровци, да съм изказал притеснения относно цени на резервни части, консумативи, гуми, застрахоки и пр?!? Ако вие имате някакви комплекси и притеснения, че видиш ли, хората на бензиностанцията ще се смеят на мене турбо-тариката със 7-8 годишното БМВ, аз нямам такива притеснения. Аз искам да си купя кола, която да ми прави кеф, когато я карам, НО да я карам на газ, защото имам достатъчно опит с газта и знам отлично какви са плюсовете и минусите. В момента карам кола на газ, която се поддържа САМО с оригинални части и консумативи - колко от вас с правилното гориво си купуват оригинални чарколяци? Поддръжката няма абсолютно никаква връзка с горивото. Като не си купиш 535 и, а 525/530 д, щото харчи по-малко, значи ли, че дизелите не ги поддържате като хората? Смешни работи приказвате, но нямам намерение да обсъждам повече. Ако се убедя в предимствата на 550 пред А6 4.2, ще си я купя и газифицирам. Като ме видите на газостанцията - моля, елате да ми се посмеете, ще ви черпя по нещо със спестените от бензин пари!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Стига с тия цени дето се дават като едвали не последна инстанция за причината да се кара на газ.Има страни където газта е ефтина но има рестриктивни данъци и такси върху самите автомобили с газово оборудване.В други е обратното -има насърчителни даже правила.Това че в Германия не се кара масово на газ означава ли че в Италия и Холандия не ги скъсват на газ ? В Англия за коли с големи кубатури дори им плащат уредбата ако минат на газ. В България акциза на пропана е един от най ниските 100лв на тон и не виждам причина ако човек има желание да се възползва от ниската цена.Малоумното лобистко БГ законодателство не признава пропана като гориво за възстановяване на ДДС- само дизела е такъв.Ако това се промени незнам дали някоя фирма ще си купи дизелов автомобил за служебни нужди.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Николай Диянов написа:... По този начин може да имаш една голяма и комфортна кола, като същевременно посъкратиш разходите за гориво, които са си едно сериозно перо...
Това е разковничето колеги. Парите за гориво са "хвърлени на вятъра" . Ако например има бензин А95 за 2.60 и за 1.50 от кой ще зареждате? По добре тия икономисаните пари от гориво да се вложат в гуми, м-пакети, поддръжка и т.н. отколкото през ауспуха.
Имам познат с Е65 който наскоро си сложи газова. Вика преди зареждах на ден по около 100 лв за бензин а сега на газ ми е наполовина

- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Цялото предимство на газта е в цената. Затова и оценката в повечето случаи е позитивна. Факт е обаче, че на много места вече и у нас е забранено паркирането на коли с такива уредби - независимо дали е пропан-бутан или метан. Не забравяйте и това. В един известен европейски град ми се наложи да паркирам - сорри...та в покрайнините и с автобус. Да се чудиш после как да я намериш. Имал съм 3 коли на газ (мисля че съм писал това - не знам дали тук), но тогава минавах и повече км. Щото си на евтинко и дай навсякъде с колата. Та и разходите за поддръжка са повече. Друго - омириса ми се душата, особено като зареждам. Самата кола дори и да не работи също след време си става с постоянен газов аромат. Но това почнах да го усещам като спрях да карам на газ. И сега роднини и приятели ми викат - не ве, втълпяваш си... ама друг път. Та така, като всяко нещо - въпрос на предпочитание, възможности, личен избор, гледна точка. Спорът е безсмислен и всяка следваща такава тема, освен ако в нея пишат само желаещите и каращите на газ.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
Имаш си доводи, ОК, ама не мое ме убедиш в тия легенди за миризмата....Имал си проблем по колите! Как па един път не ми замирисаха мойте коли? И са да не кажеш че съм им свикнал, постоянно качвам разни дето не знаят че колата е на газ и ако не им кажа, така и не разбират или са така
после като разберат
Да не говорим че имам още 3 други коли, 2 дизел и 1 бензинова.....
П.п. При зареждане мирише пак ако си с проблем или ти е щуцера в купето вътре. Извеждаш в капачката на резервоара и хоп още една легенда е преборена

П.п. При зареждане мирише пак ако си с проблем или ти е щуцера в купето вътре. Извеждаш в капачката на резервоара и хоп още една легенда е преборена

- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Сигурно ти е на по-малко от година уредбата и да свикнал си. Не всеки има еднакво усещане за миризмите. Има такава миризма, не на сурова газ а тази която се просмуква в материалите и си остава вследствие по-дългата експлоатация. Влизаш в гараж с такава кола и се усеща. Колите ми, ако са имали проблем(и то само едната) е бил отстраняван на момента. С газта шега не бива. Като се запали една такава кола на газов ентусиаст под прозорците ти -ще си промениш мнението. И както казах в предния си пост - въпрос на личен избор.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
И какво в немското мобиле? 227 530-ки на бенз и само 14 на газ, и това 2003-2005 година
Италианските идиото въобще ама въобще не могат да са ми критерии за отговорна автомобилна нация камо ли на немски машини! За извратените плиткоумни холандци да не говорим.
Между другото в интерес на истината и аз се бях замислил да се газифицирам, (да ме прости Господа Бог Баварски!) обачееее само като направих една обиколка през "квалитетните" софийски газаджии, еретичната газова мисъл отлетя към небето като разградска газстанция
Ако бенца стане 4 лева тогава ше му мислим, ама и тогава няма да е щото ще съм екзотика 

Между другото в интерес на истината и аз се бях замислил да се газифицирам, (да ме прости Господа Бог Баварски!) обачееее само като направих една обиколка през "квалитетните" софийски газаджии, еретичната газова мисъл отлетя към небето като разградска газстанция

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Факт, че майстора е от голямо значение и траа си намериш читав за да не те боли главата после....За мое щастие, аз съм намерил или по точно бях намерил такъв !
Маранело, добре, приемаме че аз съм с кофти обоняние.От както колата е на газ( година и половина) в нея са се изредили да се качват поне 50 души и нито един от тях не е споменал че мирише, да не говорим, че 2/3, ако не и повече, не са знаели за наличието на ГИ в колата! Всичките ли са били със запушени носове?
Газовите коли горят точно толкова опасно колкото и другите, с уточнението, че има всички необходими приспособления за безопасност! Да говорим, че е страшно, е все едно да оплюем метана щото видиш ли некав се взривил на бензиностанцията, обаче не се казва, че бутилката му е била оксиженистка и всичко е било самоделка, казва се лелеееей глейте колко е страшно метана, гърмят като бомби....
Маранело, добре, приемаме че аз съм с кофти обоняние.От както колата е на газ( година и половина) в нея са се изредили да се качват поне 50 души и нито един от тях не е споменал че мирише, да не говорим, че 2/3, ако не и повече, не са знаели за наличието на ГИ в колата! Всичките ли са били със запушени носове?
Газовите коли горят точно толкова опасно колкото и другите, с уточнението, че има всички необходими приспособления за безопасност! Да говорим, че е страшно, е все едно да оплюем метана щото видиш ли некав се взривил на бензиностанцията, обаче не се казва, че бутилката му е била оксиженистка и всичко е било самоделка, казва се лелеееей глейте колко е страшно метана, гърмят като бомби....
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Като се замислиш, че с метна се зарежда на 240 атмосфери налягане на втората степен...ами страшно си е.
Ама това не пречи да карам сега работна кола на метан.
Иначе за миризмата на газта, да мирише си когато зареждаш обаче. Иначе за да мирише нещо не е наред и трябва майстора ти да се разходи с онова уредче и да види от кое място излиза миризмата. Но пък при зареждане ако ще да ти е вънка зарядното(имал съм на бензиновата капачка)когато го махат пак си замирисва защото при самото махане на маркуча излиза малко газ. Но не е голяма работа.
На бензин също може да ти замирише когато зареждаш и леко ти олеят колата. Но пък миризмата на бензин си е приятна.
В самото купе не може и да става дума за мириз, понеже бензина се изпарява доста, дооооста бързо и не е като нафтата да кажем, да се просмуче със седмици миризмата ако текне от някъде.

Иначе за миризмата на газта, да мирише си когато зареждаш обаче. Иначе за да мирише нещо не е наред и трябва майстора ти да се разходи с онова уредче и да види от кое място излиза миризмата. Но пък при зареждане ако ще да ти е вънка зарядното(имал съм на бензиновата капачка)когато го махат пак си замирисва защото при самото махане на маркуча излиза малко газ. Но не е голяма работа.
На бензин също може да ти замирише когато зареждаш и леко ти олеят колата. Но пък миризмата на бензин си е приятна.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
BMWPOWERRR_ACM написа:Като се замислиш, че с метна се зарежда на 240 атмосфери налягане на втората степен...ами страшно си е.Ама това не пречи да карам сега работна кола на метан.
На бензин също може да ти замирише когато зареждаш и леко ти олеят колата. Но пък миризмата на бензин си е приятна.В самото купе не може и да става дума за мириз, понеже бензина се изпарява доста, дооооста бързо и не е като нафтата да кажем, да се просмуче със седмици миризмата ако текне от някъде.
Миризмата на газта не идва по естествен път.

По отношение на бензина...ми пробвай с 50гр в купето и видиш че със седмици ще смърди на нефтохим.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- gh0s7r1d3r
- Потребител
-
Никога не ми е замирисвало на газ за последните 20-30 к км. Зареждачката е при капачката на резервоара, системата е направена кадърно и няма грижи. Едно време с обикновените газови си смърдеше, но тия времена минаха. Със сигурност дизеляците смърдят повече от бензина.
П. С. Честити 2.69/лт.! В момента карам чисто новата тойота ярис на жената. 1.3 бензин. Излиза ми малко по-скъпо от 3000-кубиковия шестак на газ.
П. С. Честити 2.69/лт.! В момента карам чисто новата тойота ярис на жената. 1.3 бензин. Излиза ми малко по-скъпо от 3000-кубиковия шестак на газ.