ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Re: ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60

Мнение от Николай Диянов » 06 Авг 2012, 21:48

[/quote]
Напротив колега. Идеята да ти е кеф - правиш си кефа докато караш на бензин и после като тръгнеш за кауфланд да купиш тоалетна хартия си на газ в задръстването. Ако стоя в задръстването с 30лв в час някак няма да ми е толкова кеф да имам 550и. Това му е хубавото на газта, че може винаги да минеш на бензин да убиеш някой голф и после да се движиш като мърша на газ. Единствения срам ще е на газостанцията докато зареждаш ще ти говорят зад гърба :mhihi:[/quote]

Е добре, колега, съгласен съм :lol: . Особено ме грабна с изказването за Голфа / дано не четат от VW форума :mhihi: /. Иначе действително има резон в това, което казваш, не се бях замислял за нещата от тази гледна точка. Лошото е, че не може да издирим в този форум колега, който да даде малко информация от първа ръка относно газифицирането на е60.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 06 Авг 2012, 22:35

Мисля че колегата INTEGRALE беше с 530ка на газ и беше доволен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 06 Авг 2012, 22:44

Айде пак :winky:

Ето заради това хората по Европа не карат на газ

Изображение

Ето цените,сами съпоставете защо ситуацията в БГ ви принуждава да си изсмуквате от пръстите си какви ли не доводи - за гаСта,
смятайте с 1500-2000 евра МИНИМАЛНА заплата колко пъти в месеца ще напълнят резервоара с нафта или бенз белите хора и в БГ - с 1000лв - и то в рядките случай в които ги дават там. Ако съдя по Самоков(от където съм) - заплатите са около 600-700 и.....а сметки,а телефон и колко остават за гориво :kuku:
И за теорията че шейха баце звънка една шаиба в Мюнхен,Инглощат и т.н. ооооооо айде стига с тия филми за световни конспирации - хич не виждам как от Ферари ще решът да направят бегачка на гаС и някои ще им се обади да им каже да не го правят,например :mhihi:
Разбирам че мизерията ви принуждава - и да и тук има пресметливи хора - те карат френски,японски и тем подобни миксери,или пък 116,118д,318д и така - спестяват. :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 06 Авг 2012, 23:08

Николай Диянов написа:- "взел съм си е60 550i, за да ми е евтино и да икономисвам". Малко е несериозно..

Що да е несериозно, да не би 550 да е извънземен мотор некав и да си го купуват хората да летят с него? За мене лично тва си е напълно нормална кола, която предоставя точно същото нещо което и по малките бензини, с тая разлика че ускорява по бързо и гори повече, а като второто е поправимо, къде е бедата?Пък и както казах по горе, не е задължително като си на газ, да слагаш чорапогащи вместо ремъци, или галошки вместо гуми....
Лошото тука е, че повечето приемате 550 като неква много специална кола и тва ви пречи на преценката, а реално тва е същата 5ца със същите екстри и същото предназначение, да се придвижиш от точка А до точка Б :ok: Факта че има повече възможности, не променя генералното предназначение, а то е много различно от спорт и състезания, хората са направили М пауър за тая цел, да не говорим, че и той дори не е само за това, а става и за нормална употреба!В тоя ред на мисли, оптимизирането на разходите, па дори и с едни 20 коня надолу е само в плюс и който не го разбира тва или го е срам да зарежда на бензиностанцията, има проблем със себе си и некви комплекси според мен(без да ми се обиждате, не визирам никой конкретно)....

п.п. дай боже до зимата ше ви пусна инфо от 1ва ръка за 45ца на газчица... :bchug:

п.п.2 адекватно направените коли на газ нема как да разбереш че са такива, ако не ти кажат или не вдигнеш капака....Иначе обичайните митове и легенди за некви миризми винаги са ме кефели :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от gh0s7r1d3r » 06 Авг 2012, 23:59

Сега като гледам, се чудя защо даже пуснах подобна тема и защо участвам в такава дискусия. Някъде, уважаеми господа баровци, да съм изказал притеснения относно цени на резервни части, консумативи, гуми, застрахоки и пр?!? Ако вие имате някакви комплекси и притеснения, че видиш ли, хората на бензиностанцията ще се смеят на мене турбо-тариката със 7-8 годишното БМВ, аз нямам такива притеснения. Аз искам да си купя кола, която да ми прави кеф, когато я карам, НО да я карам на газ, защото имам достатъчно опит с газта и знам отлично какви са плюсовете и минусите. В момента карам кола на газ, която се поддържа САМО с оригинални части и консумативи - колко от вас с правилното гориво си купуват оригинални чарколяци? Поддръжката няма абсолютно никаква връзка с горивото. Като не си купиш 535 и, а 525/530 д, щото харчи по-малко, значи ли, че дизелите не ги поддържате като хората? Смешни работи приказвате, но нямам намерение да обсъждам повече. Ако се убедя в предимствата на 550 пред А6 4.2, ще си я купя и газифицирам. Като ме видите на газостанцията - моля, елате да ми се посмеете, ще ви черпя по нещо със спестените от бензин пари!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Авг 2012, 3:13

Стига с тия цени дето се дават като едвали не последна инстанция за причината да се кара на газ.Има страни където газта е ефтина но има рестриктивни данъци и такси върху самите автомобили с газово оборудване.В други е обратното -има насърчителни даже правила.Това че в Германия не се кара масово на газ означава ли че в Италия и Холандия не ги скъсват на газ ? В Англия за коли с големи кубатури дори им плащат уредбата ако минат на газ. В България акциза на пропана е един от най ниските 100лв на тон и не виждам причина ако човек има желание да се възползва от ниската цена.Малоумното лобистко БГ законодателство не признава пропана като гориво за възстановяване на ДДС- само дизела е такъв.Ако това се промени незнам дали някоя фирма ще си купи дизелов автомобил за служебни нужди.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Авг 2012, 7:35

Николай Диянов написа:... По този начин може да имаш една голяма и комфортна кола, като същевременно посъкратиш разходите за гориво, които са си едно сериозно перо...

Това е разковничето колеги. Парите за гориво са "хвърлени на вятъра" . Ако например има бензин А95 за 2.60 и за 1.50 от кой ще зареждате? По добре тия икономисаните пари от гориво да се вложат в гуми, м-пакети, поддръжка и т.н. отколкото през ауспуха.

Имам познат с Е65 който наскоро си сложи газова. Вика преди зареждах на ден по около 100 лв за бензин а сега на газ ми е наполовина :lol: Нека да му е лошо с едни 1000 лв на месец спестени от горивото :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 07 Авг 2012, 8:17

Цялото предимство на газта е в цената. Затова и оценката в повечето случаи е позитивна. Факт е обаче, че на много места вече и у нас е забранено паркирането на коли с такива уредби - независимо дали е пропан-бутан или метан. Не забравяйте и това. В един известен европейски град ми се наложи да паркирам - сорри...та в покрайнините и с автобус. Да се чудиш после как да я намериш. Имал съм 3 коли на газ (мисля че съм писал това - не знам дали тук), но тогава минавах и повече км. Щото си на евтинко и дай навсякъде с колата. Та и разходите за поддръжка са повече. Друго - омириса ми се душата, особено като зареждам. Самата кола дори и да не работи също след време си става с постоянен газов аромат. Но това почнах да го усещам като спрях да карам на газ. И сега роднини и приятели ми викат - не ве, втълпяваш си... ама друг път. Та така, като всяко нещо - въпрос на предпочитание, възможности, личен избор, гледна точка. Спорът е безсмислен и всяка следваща такава тема, освен ако в нея пишат само желаещите и каращите на газ.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 07 Авг 2012, 9:17

Имаш си доводи, ОК, ама не мое ме убедиш в тия легенди за миризмата....Имал си проблем по колите! Как па един път не ми замирисаха мойте коли? И са да не кажеш че съм им свикнал, постоянно качвам разни дето не знаят че колата е на газ и ако не им кажа, така и не разбират или са така :confused: после като разберат :bchug: Да не говорим че имам още 3 други коли, 2 дизел и 1 бензинова.....

П.п. При зареждане мирише пак ако си с проблем или ти е щуцера в купето вътре. Извеждаш в капачката на резервоара и хоп още една легенда е преборена :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 07 Авг 2012, 9:44

Сигурно ти е на по-малко от година уредбата и да свикнал си. Не всеки има еднакво усещане за миризмите. Има такава миризма, не на сурова газ а тази която се просмуква в материалите и си остава вследствие по-дългата експлоатация. Влизаш в гараж с такава кола и се усеща. Колите ми, ако са имали проблем(и то само едната) е бил отстраняван на момента. С газта шега не бива. Като се запали една такава кола на газов ентусиаст под прозорците ти -ще си промениш мнението. И както казах в предния си пост - въпрос на личен избор.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 07 Авг 2012, 9:54

И какво в немското мобиле? 227 530-ки на бенз и само 14 на газ, и това 2003-2005 година :nono: :nono: Италианските идиото въобще ама въобще не могат да са ми критерии за отговорна автомобилна нация камо ли на немски машини! За извратените плиткоумни холандци да не говорим.
Между другото в интерес на истината и аз се бях замислил да се газифицирам, (да ме прости Господа Бог Баварски!) обачееее само като направих една обиколка през "квалитетните" софийски газаджии, еретичната газова мисъл отлетя към небето като разградска газстанция :mhihi: Ако бенца стане 4 лева тогава ше му мислим, ама и тогава няма да е щото ще съм екзотика :mrgreen:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 07 Авг 2012, 12:13

Факт, че майстора е от голямо значение и траа си намериш читав за да не те боли главата после....За мое щастие, аз съм намерил или по точно бях намерил такъв !

Маранело, добре, приемаме че аз съм с кофти обоняние.От както колата е на газ( година и половина) в нея са се изредили да се качват поне 50 души и нито един от тях не е споменал че мирише, да не говорим, че 2/3, ако не и повече, не са знаели за наличието на ГИ в колата! Всичките ли са били със запушени носове?
Газовите коли горят точно толкова опасно колкото и другите, с уточнението, че има всички необходими приспособления за безопасност! Да говорим, че е страшно, е все едно да оплюем метана щото видиш ли некав се взривил на бензиностанцията, обаче не се казва, че бутилката му е била оксиженистка и всичко е било самоделка, казва се лелеееей глейте колко е страшно метана, гърмят като бомби....

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Авг 2012, 19:21

Като се замислиш, че с метна се зарежда на 240 атмосфери налягане на втората степен...ами страшно си е. :mhihi: Ама това не пречи да карам сега работна кола на метан.
Иначе за миризмата на газта, да мирише си когато зареждаш обаче. Иначе за да мирише нещо не е наред и трябва майстора ти да се разходи с онова уредче и да види от кое място излиза миризмата. Но пък при зареждане ако ще да ти е вънка зарядното(имал съм на бензиновата капачка)когато го махат пак си замирисва защото при самото махане на маркуча излиза малко газ. Но не е голяма работа.
На бензин също може да ти замирише когато зареждаш и леко ти олеят колата. Но пък миризмата на бензин си е приятна. :mhihi: В самото купе не може и да става дума за мириз, понеже бензина се изпарява доста, дооооста бързо и не е като нафтата да кажем, да се просмуче със седмици миризмата ако текне от някъде.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Авг 2012, 19:40

BMWPOWERRR_ACM написа:Като се замислиш, че с метна се зарежда на 240 атмосфери налягане на втората степен...ами страшно си е. :mhihi: Ама това не пречи да карам сега работна кола на метан.
Иначе за миризмата на газта, да мирише си когато зареждаш обаче. Иначе за да мирише нещо не е наред и трябва майстора ти да се разходи с онова уредче и да види от кое място излиза миризмата. Но пък при зареждане ако ще да ти е вънка зарядното(имал съм на бензиновата капачка)когато го махат пак си замирисва защото при самото махане на маркуча излиза малко газ. Но не е голяма работа.
На бензин също може да ти замирише когато зареждаш и леко ти олеят колата. Но пък миризмата на бензин си е приятна. :mhihi: В самото купе не може и да става дума за мириз, понеже бензина се изпарява доста, дооооста бързо и не е като нафтата да кажем, да се просмуче със седмици миризмата ако текне от някъде.

Миризмата на газта не идва по естествен път. :nono:оригинално тя няма мирис. С цел безопасност и се придава характерния отвратителен мирис та даже и със запушен нос да си пак да усетиш ако има теч.Та ароматизирана със френски парфюм газ скоро няма да има щото това е част от мерките за безопасност.
По отношение на бензина...ми пробвай с 50гр в купето и видиш че със седмици ще смърди на нефтохим.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от gh0s7r1d3r » 07 Авг 2012, 22:09

Никога не ми е замирисвало на газ за последните 20-30 к км. Зареждачката е при капачката на резервоара, системата е направена кадърно и няма грижи. Едно време с обикновените газови си смърдеше, но тия времена минаха. Със сигурност дизеляците смърдят повече от бензина.

П. С. Честити 2.69/лт.! В момента карам чисто новата тойота ярис на жената. 1.3 бензин. Излиза ми малко по-скъпо от 3000-кубиковия шестак на газ.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61