ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Авг 2012, 22:55

И все пак пропан-бутана мисля има мириз, за метана знам, че няма никакъв и му се добавя. Иначе по спора за звука, би трябвало сериозно да се заслушаш, че да чуеш тракането на дюзите. При затворен капак и ако не си отпред при бъбреците е почти невъзможно.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 08 Авг 2012, 10:10

Колегата като заговори за сравнения, оня ден трябваше да пътувам Варна София и обратно за един ден и се наложи да тръгна с колата на тъщата, 3 годишна Корола 1.4 д4д 90 магаренца и пътувайки с около 110-120 ми даде 4.4, което прави около 11.5лв на 100км...Понеже често ходя до Сф и съм засичал поне 15 пъти колко ми гори другата кола на газ, излезе че с каране 160 на темпомат по магистралата и 140-150 по останалата част от пътя, 163 коня 1500 кила кола харчи с около 70 стотинки повече на 100 км от тая тойотка на тъщата!!!

Потребител
Аватар

Мнение от gh0s7r1d3r » 08 Авг 2012, 12:09

А я подкарай Койота-та със 150-160 да видиш какво става с разхода. И не само...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 330xd

Мнение от acorde » 08 Авг 2012, 15:03

[quote="raddy"]Хора!!!!
Събудете се,къде в чужбина видяхте гаСС бряяя :shock: :shock: :shock: :shock:
Айде един човек дето е обикалял Европа да ми каже какъв процент карат коли с гаС,колко бензиностанции имат колонки за зарреждане :kuku: :kuku: :kuku:
абе вие БГ тарикатите много я разбирате тая газ,вземете се разходетв до Мюнхен и шепнете на ушето на тия хорица там да вземат да газифицират сите модели да се знае...нали така е по-мъдро,пести средства и върви наравно и т.н и т.н.
и колегата дето по-напред в темата обясняваше че на гас е същото и че само дето харчи по-малко...тия ги разправяй на тийновете ама и те в НФС карат на бенз :winky:
И я сега да си говорим и за пресметливите бизнесмени,предвидили суперспортист на гаС.......оооооооо да евала....утре могат и да не вечерят на панорамата да спестят некои лев а :winky:
абсхолютен спам и измислици породени от БГ мисленето - аз да карам готска колица за без пари,пък разходите ша ги мисла посуе :winky:
И за пича дето питаше за газифицирането на 540-550,земи си една френска чикия или гоуф - ем върви адски ,ем арчи малко и си готов,тия баварските машини са за друг тип хора :winky:

www.cfbp.fr/carte-station-gpl това е карта с газостанции във Франс.около 2000та година фирмата ни купи една кола на газ и получи 3000евро премия за данъци Нафтата беше под 5 франка.Има достатъчно информация къде и колко коли има на газ в Итали са около1 500 000 Аз обикалям в Европа и навсякъде има ГПЛ за други елементарни въпроси ползвайте Гугъл там има всичко
Последна промяна acorde на 08 Авг 2012, 15:34, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 08 Авг 2012, 15:21

http://www.youtube.com/watch?v=BLmf9H6-JAY Шницер ебати и балъците защо не питат Бай Ганьо преди да прават нещо :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 08 Авг 2012, 15:29

acorde написа:Има достатъчно информация къде и колко коли има на газ в Итали са около1 500 000

:yes:
Има - да,
ето от тук може да видим че Италия е на първо място в Европа по коли на глава от населението -

Cars 539 per 1,000 people 1st of 18

Което значи над 50% от населението притежава автомобил - т.е. има приблизително 30 000 000 коли в Италия според тази таблица:
Population
- 2011 estimate 60,813,326[2] (23rd)
- 2011 (preliminary results) census 59,570,581

Да речем че 1 500 000 от тях са на гаС - това според моите сметки прави приблизително 5% от цялото :mrgreen:
Ми да доста хора избират гаС там прав си :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 08 Авг 2012, 15:45

raddy написа:
acorde написа:Има достатъчно информация къде и колко коли има на газ в Итали са около1 500 000

:yes:
Има - да,
ето от тук може да видим че Италия е на първо място в Европа по коли на глава от населението -

Cars 539 per 1,000 people 1st of 18

Което значи над 50% от населението притежава автомобил - т.е. има приблизително 30 000 000 коли в Италия според тази таблица:
Population
- 2011 estimate 60,813,326[2] (23rd)
- 2011 (preliminary results) census 59,570,581

Да речем че 1 500 000 от тях са на гаС - това според моите сметки прави приблизително 5% от цялото :mrgreen:
Ми да доста хора избират гаС там прав си :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:[/quote

1 500 000 ако са малко за теб????от тех 99% са си ги купили нови от магазина като им е откупена старата и заради еко горивото са взели и премия която се включва в годишните им данъци а не НОВ ВНОС от еди къде си

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 08 Авг 2012, 15:46

raddy, на запад не карат на газ, защото цената на горивото не им беше сериозен разход, а цената на газта с западна европа беше съизмерима с бензина/дизела в миналото но това се променя и все повече европейски производители почват да правят коли на LPG. С дигането на цената на бензина/дизела на запад почнаха да поглеждат към газта като гориво но за разлика от нас тук, те нямат изградена инфраструктура за зареждане на газ. Ние имаме, защото едно време купувахме евтина газ от русия и по това време когато газта беше няколко пъти по-евтина от стандартното гориво имахме изгода да имаме газостанции. По това време на запад газта от русия се продаваше скъпо на цени близки на тези които се продаваше бензина. При тази ситуация никой на запад не би си помислил да слага газ ако тя е на цената на бензина.

В момента газта на запад е по-евтина и за тях е изгодно да карат на газ но проблема е че няма къде да зареждат. Изграждането на инфраструктура за зареждане на газ в този момент няма да може да бъде изплатена в бъдеще, защото виждаме в момента как се правят хибриди и електрически коли, които потенциално ще заменят до 5-10 години тези с вътрешно горено, включително и на газ. Никой няма да хвърли милиони при такъв риск да излезе от бизнеса до няколко години (евентуално).

Според мене само сред селските души се носи мнението, че ако караш на бензин или дизел си гъзар ако караш на газ си мърша. Аз с такива хора не контактувам и мнението им не ме интересува. На мен газта не ми харесва единствено заради, това че бутилката е потенциална бомба при дефект в метала и не искам да излагам на риск здравето на семейството ми. Ако не беше това - бих си взел едно 550и и щях да си правя кефа.

Като чета какво си написал разбирам че за тебе колата е да се покажеш с нея и да се състезаваш. Моята кола изпълнява други функции - да ми е кеф докато я карам и да стигна от едно място до друго. Газта не ми пречи да изпълня тези неща. Другия път като пишеш се опитай да излезеш от гледната точка на селски гъзар и може би ще видиш че газта има смисъл за някой хора които използват колите си по предназначение.
Последна промяна Emooo на 08 Авг 2012, 15:59, променена общо 7 пъти
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 08 Авг 2012, 15:47

acorde написа:http://www.youtube.com/watch?v=BLmf9H6-JAY Шницер ебати и балъците защо не питат Бай Ганьо преди да прават нещо :bchug:

Ауу, каква чудна циганийка е тва :mhihi: Чудесен пример :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 08 Авг 2012, 16:01

Emooo написа:acorde, на запад не карат на газ, защото цената на горивото не им беше сериозен разход, а цената на газта с западна европа беше съизмерима с бензина/дизела но това се променя и все повече европейски производители почват да правят коли на LPG. С дигането на цената на бензина/дизела на запад почнаха да поглеждат към газта като гориво но за разлика от нас тук, те нямат изградена инфраструктура за зареждане на газ. Ние имаме, защото едно време купувахме евтина газ от русия и по това време когато газта беше няколко пъти по-евтина от стандартното гориво имахме изгода да имаме газостанции. По това време на запад газта от русия се продаваше скъпо на цени близки на тези които се продаваше бензина. При тази ситуация никой на запад не би си помислил да слага газ ако тя е на цената на бензина.

В момента газта на запад е по-евтина и за тях е изгодно да карат на газ но проблема е че няма къде да зареждат. Изграждането на инфраструктура за зареждане на газ в този момент няма да може да бъде изплатена в бъдеще, защото виждаме в момента как се правят хибриди и електрически коли, които потенциално ще заменят до 5-10 години тези с вътрешно горено, включително и на газ. Никой няма да хвърли милиони при такъв риск да излезе от бизнеса до няколко години (евентуално).

Според мене само сред селските души се носи мнението, че ако караш на бензин или дизел си гъзар ако караш на газ си мърша. Аз с такива хора не контактувам и мнението им не ме интересува. На мен газта не ми харесва единствено заради, това че бутилката е потенциална бомба при дефект в метала и не искам да излагам на риск здравето на семейството ми. Ако не беше това - бих си взел едно 550и и щях да си правя кефа.

Като чета какво си написал разбирам че за тебе колата е да се покажеш с нея и да се състезаваш. Моята кола изпълнява други функции - да ми е кеф докато я карам и да стигна от едно място до друго. Газта не ми пречи да изпълня тези неща. Другия път като пишеш се опитай да излезеш от гледната точка на селски гъзар и може би ще видиш че газта има смисъл за някой хора които използват колите си по предназначение.

Карам е91 330хд газова кола нямам за Инфраструктура си се объркал и то сериозно няма магистрала в Европа без ГПЛ даже и в Гърция :yes: Къде прочете че се състезавам с нафтовото ми комби и за какво се ползва автомобила ми?И гледай да не определяш гледни точки щото каквото почукало такова се обадило!!!!Ползвайте търсачки преди да говорите глупости за цени и къде и колко има :yes:
Последна промяна acorde на 08 Авг 2012, 16:06, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 08 Авг 2012, 16:06

acorde поправих си поста. Горе не си quotе-нал правилно и ме обърка на кой е мнението. Това че има LPG по магистралите не значи че има добра инфрастуктура. Наското гледах или четох тест на autobild в който правиха анализ на възможноста един обикновен човек да кара на газ. Оказа се че в Германия трябва да мине 300км до най-близката газостанция и да се върне обратно. Това не е добра инфраструктура!
Последна промяна Emooo на 08 Авг 2012, 16:09, променена общо 2 пъти
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 08 Авг 2012, 16:08

Cinder написа:
acorde написа:http://www.youtube.com/watch?v=BLmf9H6-JAY Шницер ебати и балъците защо не питат Бай Ганьо преди да прават нещо :bchug:

Ауу, каква чудна циганийка е тва :mhihi: Чудесен пример :mhihi:

Този пример струва 200к евро пък кой иска да го купува технически издържано и тествано :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 08 Авг 2012, 16:14

Като гледам циганийката на покрива, цялата задница и циганийките от страни на калниците, сигурно е единствена бройка :mhihi: Това че са му сложили табелка 200к евро, в никакъв случай не го прави хубаво или специално ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 08 Авг 2012, 16:16

Emooo написа:acorde поправих си поста. Горе не си quotе-нал правилно и ме обърка на кой е мнението. Това че има LPG по магистралите не значи че има добра инфрастуктура. Наското гледах или четох тест на autobild в който правиха анализ на възможноста един обикновен човек да кара на газ. Оказа се че в Германия трябва да мине 300км до най-близката газостанция и да се върне обратно. Това не е добра инфраструктура!

http://www.mylpg.eu/stations/germany Всеки има право на избор и всеки избира какво да купува ако е технически издържано не виждам къде е проблема колегите да карат на газ :bchug: мисля че ти се бъркаш със CNG метан
Последна промяна acorde на 08 Авг 2012, 16:26, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 08 Авг 2012, 16:21

Cinder написа:Като гледам циганийката на покрива, цялата задница и циганийките от страни на калниците, сигурно е единствена бройка :mhihi: Това че са му сложили табелка 200к евро, в никакъв случай не го прави хубаво или специално ;)

Защо не се свържеш със Шницер да им обясниш това онова :lol: Защо не оценяваш факта че вътре има в10М5 агрегат в тройчица и са го сложили на газ

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61