Canon vs. Nikon

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Canon vs. Nikon

Мнение от randity » 08 Авг 2012, 21:52

Здравейте колеги !
Харесал съм два апарата. Единия е Canon EOS 1100D, другия - Nikon L310. Koй е по-добри фотоапарат и коя марка е по-добра. От долу ще напиша всичко за единия и другия фотоапарат.

Канон:
12 мегапиксела
2.7 /6.86см/ дисплей
9 точков автофокус
HD видео със звук
Слот за SD/SDHC/SDXC карти
Функции: Съветник за функциите, творчески автоматичен режим и основна зона+, съвместимост с всички EF и EF-S oбективи.
Батерия: Li-lon

Никон:
14 мегапиксела
3.0 /7.62см/ дисплей
21х оптично, широкоъгълен обектив
HD видео със звук
Слот за SD/SDHC/SDXC карти
Функции: Технология против размазване, подтискане на ефекта червени очи, система за обработка на изображенията, система портрети, таймер усмивки, предупреждение срещу мигане, автоматичен селектор на сцени
Батерия: 4хАА
Цените:
Канон - 959лв.
Никон - 399лв.
Помогнете да избера.
Мерси предварително :bchug:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Canon vs. Nikon

Мнение от jordanov » 08 Авг 2012, 22:17

не разбирам много, ама едва ли по-евтиния с 500 лева от по-скъпия ще е по-хубав. Или пак са пуснали мега промоцията 50+% отстъпка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 08 Авг 2012, 22:23

Купи си ги и двата, все едно ще си имаш турбинирана Е30-ка и луксозна S класа 320CDI :mhihi:

Сериозно ли слагаш на кантар DSLR от ниския клас срещу утразуум сапунерка пак от ниския клас :roll: Първо трябва да си наясно в ролята на какъв ще се вживееш - папарак или творец :yes:
Иначе аз гласувам за сапунерката - евтина е и бая мадами ще нащракаш на морето без да подозират "кое им гледаш" :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 08 Авг 2012, 22:26

Nickelback написа:Купи си ги и двата, все едно ще си имаш турбинирана Е30-ка и луксозна S класа 320CDI :mhihi:

Сериозно ли да слагаш на кантар DSLR от ниския клас срещу утразуум сапунерка пак от ниския клас :roll: Първо трябва да си наясно в ролята на какъв ще се вживееш - папарак или творец :yes:

Еми колега, не ги разбирам фотоапаратите, за това и питам. Ще се използва за любителски снимки.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 08 Авг 2012, 22:35

И аз не ги разбирам много, но сапунерката е по-универсална определено :D Щом си любител и ако не гониш супер качество, ще ти свърши работа :yes: Аз имам добрия стар Lumix FZ28 и съм доволен - става и за папараци и за творци :mhihi: И си мисля, че за DSLR човек трябва да отдели към 2000лв. поне, за да каже че има приличен DSLR иначе е компромис :roll: Но тях (DSLR-ите) още по-малко ги разбирам :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Авг 2012, 22:37

не разбирам почти нищо от фотоапарати... но този въпрос кой е по-добър канон или никон е спор от както има фотоапарати сигурно :)
общо взето е въпрос на вкус и няма еднозначен отговор. ако ще го ползваш за любителски снимки е без значение за теб.

иначе сравнение между конкретни модели е друга работа. тука имаше хора във форума, които могат да помогнат за това мисля.
като за начало виж изобщо дали сравняваш фотоапарати от един и същи клас...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 08 Авг 2012, 22:44

Виж сега, ясно си личи че не ги разбираш! Но първо преди да питаш кой, си отговори какво искаш от този фотоапарат! Много важно е това.. изброявам...

1. да го нося на всякъде с мен
2. да е лек и компактен
3. да има издържлива батерия
4. да прави страхотни снимки
5. да евтин като го купувам

После за изброените от теб апарати... канона абсолютно няма смисъл да го купуваш защото е входни ниво на огледално рефлексните дигиталки... по никакъв начин няма да ти служи добре...

Такъв никон л310 не съществува.

Ако питаш мен за любител какъвто си ти, средно ниво сапунерка на канон е разкошно решение, а именно..
http://www.technomarket.bg/products/09120512/canon-powershot-sx240hs-black

ей тва е чук, с 20 оптичен зум, кво трябва повече :smoke:
Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 08 Авг 2012, 22:51

MonsteR написа:Виж сега, ясно си личи че не ги разбираш! Но първо преди да питаш кой, си отговори какво искаш от този фотоапарат! Много важно е това.. изброявам...

1. да го нося на всякъде с мен
2. да е лек и компактен
3. да има издържлива батерия
4. да прави страхотни снимки
5. да евтин като го купувам

После за изброените от теб апарати... канона абсолютно няма смисъл да го купуваш защото е входни ниво на огледално рефлексните дигиталки... по никакъв начин няма да ти служи добре...

Такъв никон л310 не съществува.

Ако питаш мен за любител какъвто си ти, средно ниво сапунерка на канон е разкошно решение, а именно..
http://www.technomarket.bg/products/09120512/canon-powershot-sx240hs-black

ей тва е чук, с 20 оптичен зум, кво трябва повече :smoke:

Колега, сапунерка си имам и не искам. От тези неща, които си изброил избирам 3 и 4
П.П. Има Никон л310:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MonsteR » 08 Авг 2012, 22:56

Ами кажи кво искаш де... за кво ти е таз грозотия.. canona който съм ти показал е по добър от това.

Сега обясни хубаво какво искаш... за да можем да помогнем.. .защо си мислиш че с по голям фотоапарат ще направиш по хувави снимки...?
Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 08 Авг 2012, 22:59

Искам снимки с добро, да не кажа супер качество. Много функции, големината не е от значение, но с по-голям обектив стават по-добри снимки мисля. На сапунерката не можеш да и слагаш различни обективи, докато на големия хубав апарат може /На Никона не може май/. Това е което искам, качество на снимките и на самия фотоапарат.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MonsteR » 08 Авг 2012, 23:02

Дефинирай супер качество... ще печаташ голямоформатни снимки ли?... По добре се изрази как разбираш супер качество?
Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 08 Авг 2012, 23:06

MonsteR написа:Дефинирай супер качество... ще печаташ голямоформатни снимки ли?... По добре се изрази как разбираш супер качество?

Да се виждат възможно най-много детайли на една снимка, да има много цветове /не като сегашната съпунерка като снимам нещо и небето - бяло/. Няма да печатам големи снимки, ще са любителски кадри за собствено ползване. Просто искам фотоапарат, който да не ми размазва снимките, да може да снима на тъмно и т.н. Може да предлагате и други фотоапарати.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MonsteR » 08 Авг 2012, 23:20

Този канон който съм ти постнал ще ти свърши точно това което искаш. За да постигнеш качеството на снимките по списанията ти трябва инвестиция, която не си готов да направиш, говорим за професионални камери и обективи, чиито цени надхвърлят 10 хиляди лева.. + дигитална обработка след това.

На тъмно с какво да е снимка не можеш да направиш.

А ако си твърдо решен да влизаш в света на огледално рефлексните и сменяемите обективи тогава вече.. не е тук мястото.

Не знам каква е сегашната ти сапунерка, но обикновенно проблема не е в сапунерката а в задсапунерковото устройство... вземи се научи как се снима... не оспорвам че не знаеш, явно за да ти става бяло небето има пропуски.

Фотографията е сложно изкуство и малцина се справят блестящо, другите са аматьори и подражатели.

Наистина без да се шегувам първото което ти предложих е напълно ОК за теб, но ако все искаш нещо което да изглежа още по..

http://www.technomarket.bg/products/09114670

От тук нагоре каквото и да вземеш няма да има значение, защото няма да можеш да използваш и малка част от функциите му... аз и на тези се съмнявам че ще ги ползваш всичките...
Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 08 Авг 2012, 23:26

Сегашната сапунерка е Pentax Optio 60.
Снимките от списания и т.н. са ми ясни, че такива снимки с фотоапарат до 1000лв. няма да успея да направя, не че е невъзможно със хилядите програми за обработка, но пак. Със сигурност съм още доста бос във фотографията и не го крия. В момента чета една книга "Цифрова фотография", има интересни неща в нея и кое как се прави. Да, обаче моя фотоапарат ги няма и половината функции от описаните. А снимки на тъмно могат да се правя, нямам в предвид пълен мрак. Един пряител има Канон и скоро ходи да снима едно Ауди на жълтите павета. Снимките без грам обработка бяха супер..

Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата